Chtěla bych se zeptat těch kdo krmí Calibrou a Britem jaké s ním mají zkušenosti a jak je to podle nich kvalitní krmivo. V téhle oblasti se stále horkotěžko pohybuju a čuba má většinou problém s tím aby vůbec žrala. První krmivo co jí chutnalo byl Voříšek, kterého vyhrála na voříškiádě, ale o tom krmivu jsem doteď nic neslyšela. Pak jediný co jí kdy chutnalo byl Brit, kterým prozatím krmíme. Jaké máte názory a zkušenosti s těmito granulemi? Poprvé před pár dny jsem slyšela o Marpu, máte s ním také někdo zkušenost? Díky všem za odpověď
Taste of the Wild, Essentialfoods, Orijen mi přijdou strašlivě drahé
Jestli zadavatelka řeší Calibru, Brit, Voříška, asi se nebude chtít pohybovat kolem 1500 Kč za 13kg pytel granulí jako tomu je u Marpu, Orijenu nebo Taste of the wild ...
V rámci omezených finančních možností v tomto směru, jsem byla i já nucena pátrat mezi cenově přijatelnými granulemi velmi obstojné kvality.
Já mám výborné zkušenosti s granulemi Ontario, štěněcí používám jako zátěžovku pro dospělé psy (bylo mi doporučeno) a teď s tím krmím i štěně obříka. Cenově vychází kolem 800kč za 13kg pytel. Psi krásně lesklí, optimální kondice i odpad.
Potom mám odzkoušený Magnusson, ale tam je to množství dost zavádějící, protože granule už nenabývají, takže to zkrmíte dřív, než klasické granule.
Mám odzkoušené i Fitmin granule superprémiovku a z těch levnějších i Eminent.
Calibry se dost bojím, viděla jsem, že málokterému psovi sedne. Brit jsem zkoušela, ale u mých psů se to nesetkalo s nějakým extra nadšením.
Na nežraní granulí mám trik v podobě jejich zalití přiměřeně teplým masovým vývarem eventuálně doplněným kousky vařeného masa. Díky tomu jsem rozežrala i totálně nežravou a nepřibratelnou fenu. Pro kritiky - krmím tak už několik let a psi nikdy neměli zažívací problém.
nikiš
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat těch kdo krmí Calibrou a Britem jaké s ním mají zkušenosti a jak je to podle nich kvalitní krmivo. V téhle oblasti se stále horkotěžko pohybuju a čuba má většinou problém s tím aby vůbec žrala. První krmivo co jí chutnalo byl Voříšek, kterého vyhrála na voříškiádě, ale o tom krmivu jsem doteď nic neslyšela. Pak jediný co jí kdy chutnalo byl Brit, kterým prozatím krmíme. Jaké máte názory a zkušenosti s těmito granulemi? Poprvé před pár dny jsem slyšela o Marpu, máte s ním také někdo zkušenost? Díky všem za odpověď
Krmím svého Labradora Brit Premium Puppies. Veterinářka nám doporučila Brit Care (jsem ráda, že nám doporučila tohle a ne např. Royal Canin, Hills atp.), tak na ně přejdeme, jak naše štěndo dojí ten Brit Premium. Podle mě je Brit kvalitní krmení a klidně s ním můžete krmit. Jestli jste ochotná investovat do těch vyšších Britů, tak BRIT CARE. :) Calibra je podobná jako Brit, ale lidí říkají, že to moc psům nesedí, takže já jimi nekrmím a ani nebudu. Marp je kvalitní krmení, ale na mě to je už moc drahé. Jinak jsem taky slyšela velkou chválu na Ontario. Cena odpovídá kvalitě. ;) Nebo je taky úžasná volba v této cenové relaci např. PROFINE. Mrkněte se na něj, vypadá celkem lákavě. ;)
alfi pav
napsal(a):
Taste of the Wild, Essentialfoods, Orijen mi přijdou strašlivě drahé
Jestli zadavatelka řeší Calibru, Brit, Voříška, asi se nebude chtít pohybovat kolem 1500 Kč za 13kg pytel granulí jako tomu je u Marpu, Orijenu nebo Taste of the wild ...
V rámci omezených finančních možností v tomto směru, jsem byla i já nucena pátrat mezi cenově přijatelnými granulemi velmi obstojné kvality.
Já mám výborné zkušenosti s granulemi Ontario, štěněcí používám jako zátěžovku pro dospělé psy (bylo mi doporučeno) a teď s tím krmím i štěně obříka. Cenově vychází kolem 800kč za 13kg pytel. Psi krásně lesklí, optimální kondice i odpad.
Potom mám odzkoušený Magnusson, ale tam je to množství dost zavádějící, protože granule už nenabývají, takže to zkrmíte dřív, než klasické granule.
Mám odzkoušené i Fitmin granule superprémiovku a z těch levnějších i Eminent.
Calibry se dost bojím, viděla jsem, že málokterému psovi sedne. Brit jsem zkoušela, ale u mých psů se to nesetkalo s nějakým extra nadšením.
Na nežraní granulí mám trik v podobě jejich zalití přiměřeně teplým masovým vývarem eventuálně doplněným kousky vařeného masa. Díky tomu jsem rozežrala i totálně nežravou a nepřibratelnou fenu. Pro kritiky - krmím tak už několik let a psi nikdy neměli zažívací problém.
Essentials se cenově pohybují kolem 100 kč/1 kg (pytel 12,5 kg za 1250,- kč na www.spokojenypes.cz) Složením jsou parádní. Je to firma, co si nepotřebuje dělat reklamu, jsou kvalitní a přitom za přijatelnou cenu.
Chápu, že někdo potřebuje krmit v nižší cenové úrovni, v tom případě se přikláním též k Ontario.
chvd
napsal(a):
Zkuste krmit zradlem a ne zpracovanym odpadem nebo pokud jsou ty granule az tak kvalitni, krmte tím i sebe.
Tak zrovna je toto trošku názor za hranicí, nemyslíte?
Studuji veterinu a sama za sebe můžu říct, že bych taky nikdy nekrmila značkami typu Eukanuba, RC a Hills. Určitě ve vyšší cenové relaci - TOTW, Essentials, popř. i ten Marp. Když už něco od Britu, tak Carnilove. Ale stále si myslím, že pokud je člověk finančně omezen a holt potřebuje krmit "levněji", tak vybrat se dá taky a pes rozhodně nebude strádat.
Jsem i pro krmení BARFem, ale to taky není finančně úplně nejlevnější, navíc je to i mnohem náročnější na čas a na přemýšlení.
chvd
napsal(a):
Zkuste krmit zradlem a ne zpracovanym odpadem nebo pokud jsou ty granule az tak kvalitni, krmte tím i sebe.
Tak zrovna vás sem se o názor neprosila, ptala sem se lidí co tím podle vás "zpracovaným odpadem" krmí aby mi sdělili zkušenosti a pomohli s výběrem, což od vás fakt čekat nemůžu... Čím se krmim já vám může bejt ukradený a zamyslete se laskavě napřed čim se krmíte vy. Ono ty potraviny z marketu taky nejsou bůhví co a to už i kolikrát je to psí lepší než to co se cpe do našich potravin
nikiš
napsal(a):
Tak zrovna vás sem se o názor neprosila, ptala sem se lidí co tím podle vás "zpracovaným odpadem" krmí aby mi sdělili zkušenosti a pomohli s výběrem, což od vás fakt čekat nemůžu... Čím se krmim já vám může bejt ukradený a zamyslete se laskavě napřed čim se krmíte vy. Ono ty potraviny z marketu taky nejsou bůhví co a to už i kolikrát je to psí lepší než to co se cpe do našich potravin
Krmím tedy většinou masem, ale na víkendy beru psovi Brit care a celkem mu sedí, klasický Brit je už podle mě moc cítit obilím, ale taky se to ještě dá. Mladého nebo aktivního psa bych ním ale asi spíš nekrmila. Voříšek Vašemu psovi nejspíš chutnal jen proto, že levná krmiva bývají více solena a dochucována, protože v nich není dost masa, aby psu voněly.
Jen poznámka - granule mají určitě své výhody a nemusíte obhajovat, proč s nimi chcete krmit, ale opravdu se nikdy nedělají z potravin kvalitnějších než jsou ty lidské. Stačí se podívat na ceny vstupních surovin v potravinářské kvalitě a pak je zřejmé, že ani ty nejdražší granule by nenesly výrobci zisk.