Cestování se psem letadlem jako CARGO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2014 12:57
hattatitla

XXX.XXX.166.147

Dobrý den,

sháním lidičky,kteří již mají zkušenosti s cestováním se psem letadlem odbaveném jako CARGO. Stěhuji se a mého labradora samozřejmě chci vzít sebou. Poletíme z Vídně. (let 3,5hodiny). Zajímalo by mě, jak to probíhá, kam je s pejskem třeba na letišti jít, letí vůbec stejným letadlem jako já? letenku bych chtěla bookovat zítra, dodává se někde v rezervaci doplňující informace,že se mnou letí pes? letenka pro něj se platí až na letišti? moc děkuji za jakékoliv informace

Monika

21.6.2014 15:38
samain

XXX.XXX.146.248

hattatitla napsal(a):
Dobrý den,

sháním lidičky,kteří již mají zkušenosti s cestováním se psem letadlem odbaveném jako CARGO. Stěhuji se a mého labradora samozřejmě chci vzít sebou. Poletíme z Vídně. (let 3,5hodiny). Zajímalo by mě, jak to probíhá, kam je s pejskem třeba na letišti jít, letí vůbec stejným letadlem jako já? letenku bych chtěla bookovat zítra, dodává se někde v rezervaci doplňující informace,že se mnou letí pes? letenka pro něj se platí až na letišti? moc děkuji za jakékoliv informace

Monika

Takže popřádku.
Pkud pes letí s vámi, letí nikoli jako cargo, ale jako spoluzavazadlo. Musí mít samosebou všechny papíry(veterinární) pro vstup do cizí země. Zjistěte si podmínky. Jde-li o území EU, jde především o platné očkování na vzteklinu. VB a myslím že Švédsko požadují i titr protilátek.
Pes musí být v přepravce, určené k letecké dopravě.
Cenu cesty psa jako spoluzavazadla si zjistěte na stránkách letecké společnosti. Ale není to drahé. Bez ohledu na velikost přepravky je cena jednotná.
Z US jsem platila 200 Usd za jednu přepravku (předposlední komerční velikost).
Letenku pro psa zaplaťte raději předem a HLAVNĚ - informujte společnost se kterou letíte, že vezete živý náklad , kvůli úpravě zavazadlového prostoru. Tlak+ teplota.
Hlavně si také zjistěte, jestli společnost se kterou letíte, bere psy jako spoluzavazadlo i přes léto. Některé to odmítají.
Já musela přebukovat letenky z Delta na Air France (přesto, že šlo o stejné letedlo, akorát provozované více společnostmi).

Přidejte reakci

Přidat smajlík