Dobrý den,
jsem rozhodnuta pro pořízení si štěněte tohoto plemene, dlouho to byl můj sen, od dětství mě tato rasa fascinuje. Nicméně sháním už delší dobu a jsem sama překvapena, že to není vůbec sranda.
Chci psa nahého, nejvíc je k mání labutěnek.
Nabídka je poměrně omezene a více je samozřejmě nabídek štěnat bez PP.
Proto se vás chci zeptat na váš názor, odborníků a chovatelů, co by jste mi doporučili.
Cetla jsem, že člověk by měl kupovat určitě s PP a to nejdražší, co si může dovolit.
Cena pejsků s PP je dle mého průzkumu kolem 15-20 tisíc, bez PP 3-5 tisíc, což o to, peníze jsem si vyhradila na štěně s průkazem původu, ale přesto se mi nedaří sehnat nahé, takové které by se mi líbilo a navíc je většina chovatelských stanic na druhém konci republiky i 400km ode mě a já si nemohu přes týden dovolit shánět psa na plný uvazek a odpoledne jet po práci 400km, když bych ke chovateli dojela stejně v noci. Obvykle než si stačím domluvit schůzku na konec týdne/víkend, štěnata jsou již zadaná.
Nemám chovatelské ambice, chci jen mazlíčka, který bude zdravý a dělat mi radost mnoho let, proto se chci s vámi poradit ohledně rizik pořízení psa bez PP.
Kvůli nemožnosti sehnání štěněte s PP jsem již začala uvažovat i o této variantě, nicméně bojím se právě třeba té oční vady, na kterou jsou chovní psi testování a nepochybně budu potřebovat také chovatelský servis, jelikož at hledám a čtu všechny informace na internetu, přesto jsem puntičkář a napadá mě spousta dalších otázek ohledně péče a chovu tohoto plemene, žádnou literaturu jsem bohužel nesehnala.
Co mi poradíte, mám ve svém hledání pokračovat dál nebo risknout pejska bez PP?
Děkuji za vaše odpovědi.
lacerta
napsal(a):
Dobrý den,
jsem rozhodnuta pro pořízení si štěněte tohoto plemene, dlouho to byl můj sen, od dětství mě tato rasa fascinuje. Nicméně sháním už delší dobu a jsem sama překvapena, že to není vůbec sranda.
Proto se vás chci zeptat na váš názor, odborníků a chovatelů, co by jste mi doporučili.
Cetla jsem, že člověk by měl kupovat určitě s PP a to nejdražší, co si může dovolit.
Cena pejsků s PP je dle mého průzkumu kolem 15-20 tisíc, bez PP 3-5 tisíc, což o to, peníze jsem si vyhradila na štěně s průkazem původu, ale přesto se mi nedaří sehnat nahé, takové které by se mi líbilo a navíc je většina chovatelských stanic na druhém konci republiky i 400km ode mě a já si nemohu přes týden dovolit shánět psa na plný uvazek a odpoledne jet po práci 400km, když bych ke chovateli dojela stejně v noci. Obvykle než si stačím domluvit schůzku na konec týdne/víkend, štěnata jsou již zadaná.
Nemám chovatelské ambice, chci jen mazlíčka, který bude zdravý a dělat mi radost mnoho let, proto se chci s vámi poradit ohledně rizik pořízení psa bez PP.
Kvůli nemožnosti sehnání štěněte s PP jsem již začala uvažovat i o této variantě, nicméně bojím se právě třeba té oční vady, na kterou jsou chovní psi testování a nepochybně budu potřebovat také chovatelský servis, jelikož at hledám a čtu všechny informace na internetu, přesto jsem puntičkář a napadá mě spousta dalších otázek ohledně péče a chovu tohoto plemene, žádnou literaturu jsem bohužel nesehnala.
Děkuji za vaše odpovědi.
Dobrý den,
za sebe doporučuji určitě psa s PP - ale není to o tom, sehnat nejdražší štěně. Radši bych vybírala štěňata podle chovky. Je určitě lepší si počkat na takovou "rodinnou", kde Vám vyjdou vstříc a počkají, abyste se na štěně přijela podívat, ukáží Vám rodiče, sourozence, jak odchovávali, s radostí se vším pomohou a ještě ke všemu budou rádi, když zůstanete v kontaktu.
U psa bez PP nikdy nemáte jistotu, že to v dospělosti bude doopravdy chocholáč. Nikdo Vám to nezaručí, a nikdo Vám ani nezaručí jeho zdraví. Navíc spousta rozmnožovatelů Vám nebude schopna ani poradit, ani Vám neukáží rodiče vrhu. A bůhví, třeba až uvidíte růst Vašeho chocholáče/chocholačky do krásy, ještě si ty výstavy rozmyslíte
Pokud chcete plemeno, kupujte PP. Lepší si počkat a "připlatit si", než to risknout z důvodu "chci štěně co nejdříve".
elaphka
napsal(a):
Dobrý den,
za sebe doporučuji určitě psa s PP - ale není to o tom, sehnat nejdražší štěně. Radši bych vybírala štěňata podle chovky. Je určitě lepší si počkat na takovou "rodinnou", kde Vám vyjdou vstříc a počkají, abyste se na štěně přijela podívat, ukáží Vám rodiče, sourozence, jak odchovávali, s radostí se vším pomohou a ještě ke všemu budou rádi, když zůstanete v kontaktu.
U psa bez PP nikdy nemáte jistotu, že to v dospělosti bude doopravdy chocholáč. Nikdo Vám to nezaručí, a nikdo Vám ani nezaručí jeho zdraví. Navíc spousta rozmnožovatelů Vám nebude schopna ani poradit, ani Vám neukáží rodiče vrhu. A bůhví, třeba až uvidíte růst Vašeho chocholáče/chocholačky do krásy, ještě si ty výstavy rozmyslíte
Pokud chcete plemeno, kupujte PP. Lepší si počkat a "připlatit si", než to risknout z důvodu "chci štěně co nejdříve".
odkud jste?? Vím porůznu min o třech vrzích jen nemám jasno kde jsou volní naháčci. Sama mám tedy labutěnku, ale je úžasná
lacerta
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za vaše odpovědi.
Mám labutěnku s PP. Jsem bez chovatelských ambic, takže je to jen mazlík. Pes je po otci s tituly vpředu i vzadu, matka byla lepší průměr, pes je povedený. Co mě ale přesvědčilo právě k této koupi byly hlavně testy rodičů na PRA a luxaci pately. To vám můžu jen doporučit. Cena psa byla 6.000,-Kč, nahé fenky z vrhu byly pochopitelně dražší. Nahý pes se určitě dá sehnat i za 12.000,-Kč, Projeďte si stránky www.kchn.cz, sekce inzerci a pak projeďte chovatelské stanice na stránkách uveřejněné - z nich se dozvíte hodně o budoucím krytí apod. Můžete vyhledávat i podle okresu. Číňani jsou takoví "nepsí" psi, určitě si s ním užijete.
Uživatel s deaktivovaným účtem

O nahatých psech vím jen to, že se musí v létě mazat krémem na opalování.
Ale : Jestli víte, jak vypadá novofundlantský pes, tak se podívejte, jak dopadli ( nemoderovaná diskuze ) po koupi nvf psa bez PP.
Jestli chcete opravdu čínského chocholatého psa, štěněti bez PP se vyhněte.
napsal(a):
O nahatých psech vím jen to, že se musí v létě mazat krémem na opalování.
Ale : Jestli víte, jak vypadá novofundlantský pes, tak se podívejte, jak dopadli ( nemoderovaná diskuze ) po koupi nvf psa bez PP.
Jestli chcete opravdu čínského chocholatého psa, štěněti bez PP se vyhněte.
! O nahatých nic nevím , ale rady rozdávám ! Tolik uvedený příspěvek. Sám chovám Čínské chocholaté psi 13 let. Mám fenku bez P.P. , odchoval jsem několik štěňat , samozřejmě bez P.P.. Všechna štěňata jsou zdravotně v pořádku.Kup te si pejska bez P.P. všechno bude O.K. Za papírové psi chcou nehorázné peníze a nikdo vám nezaručí , že všechno bude v pořádku.Je to jen vytahování peněz.Samozřejmě ti co chovají papírové psi nemají radost , že se prodávají psi bez P.P. kazíme jim jejich kšefty. Záleží jen na vás , dát za pejska 5 000- nebo 15 000- ,
joza
napsal(a):
! O nahatých nic nevím , ale rady rozdávám ! Tolik uvedený příspěvek. Sám chovám Čínské chocholaté psi 13 let. Mám fenku bez P.P. , odchoval jsem několik štěňat , samozřejmě bez P.P.. Všechna štěňata jsou zdravotně v pořádku.Kup te si pejska bez P.P. všechno bude O.K. Za papírové psi chcou nehorázné peníze a nikdo vám nezaručí , že všechno bude v pořádku.Je to jen vytahování peněz.Samozřejmě ti co chovají papírové psi nemají radost , že se prodávají psi bez P.P. kazíme jim jejich kšefty. Záleží jen na vás , dát za pejska 5 000- nebo 15 000- ,
"Dobrý den, jsem pán co parazituje na mnohaleté práci druhých, protože nebýt papírového chovu, tak se žádný čínský chocholatý nebo třeba chobotnatý pes nikdy neobjevil. Prostě ze stromů nepadaj a k výběru na dané genetické znaky potřebujete mít záznamy. To dělali lidé přede mnou, ale já na to kašlu, protože si prostě nevidím ani na špičku nosu.
Zato vám dám dobré slovo, že moji pejsci jsou zdraví. Drahé zdravotní testy? Na co, to je zbytečné vyhazování a tahání peněz z lidí. Mrknu a vidim, ne?......"
Zadavatelce: Pokud nechcete psa ihned a okamžitě, tak si počkejte. Pokud přece jen budete hledat mezi těmi bezpapírovými, tak si dejte velký pozor. Na zdraví i podmínky. Sice se kasají tím jak psy milujou i bez PP, ale ochota vrazit do toho něco navíc je často mizivá, a zrovna u zjistitelných genetických nemocí s jasnou dědičností je blbost riskovat.
Hovada se najdou i mezi PP chovem, tak tams i taky dejte pozor. Ale u těch se to dá snadněji zjistit než u no-name "prodám psa bez PP".
Pes nemusí být ten nejdražší co potkáte, cena může napovědět, ale nemusí to být pravidlo. Někdo si napálí cenu vyšší, protože může i když byste za nižší cenu našla stejně dobrého psa.
debri
napsal(a):
Jinak pochopitelně s PP
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582642788522356&set=oa.10152124856796837&type=1&theater

joza
napsal(a):
O nahatých nic nevím, to jsem napsala hned v úvodu.
Za to jsem viděla francouzského buldočka bez PP, z kterého vyrostl pěkný "bostonský terier", trpasličího pudla bez PP, z kterého vyrostl stříbrný kudrnatý "jezevčík". O malých kníračích bez PP se radši nezmiňuji.
Když chce někdo hezkého, hodného pejska, ať jde do křížence - co pes to originál.
Jestli chce někdo určité plemeno, ať volí psa s PP.
A to ani nezmiňuji dědičné choroby - to udělali ti přede mnou.
Když už někdo je ochoten dát prvních 5000,-, tak ten zbytek došetří a rozdíl v ceně nemusí být tak velký.
Zvlášť u plemen, kde není nutná k chovu žádná zkouška, kterou by majitel pěkného zdravého psa nezvládl - tam bych se psům bez PP vyhýbala.
Možná byste mohl napsat, co je potřeba k uchovnění naháče a proč jste neuchovnil. Proč chováte bez PP ????? Proč na každém štěněti tratíte cca 10000,--???
napsal(a):
O nahatých nic nevím, to jsem napsala hned v úvodu.
Za to jsem viděla francouzského buldočka bez PP, z kterého vyrostl pěkný "bostonský terier", trpasličího pudla bez PP, z kterého vyrostl stříbrný kudrnatý "jezevčík". O malých kníračích bez PP se radši nezmiňuji.
Když chce někdo hezkého, hodného pejska, ať jde do křížence - co pes to originál.
Jestli chce někdo určité plemeno, ať volí psa s PP.
A to ani nezmiňuji dědičné choroby - to udělali ti přede mnou.
Když už někdo je ochoten dát prvních 5000,-, tak ten zbytek došetří a rozdíl v ceně nemusí být tak velký.
Zvlášť u plemen, kde není nutná k chovu žádná zkouška, kterou by majitel pěkného zdravého psa nezvládl - tam bych se psům bez PP vyhýbala.
Možná byste mohl napsat, co je potřeba k uchovnění naháče a proč jste neuchovnil. Proč chováte bez PP ????? Proč na každém štěněti tratíte cca 10000,--???
No tak on ji ani uchovnit nemohl, protože píše, že má fenu bez PP. Takže už on byl škudlil, co chtěl co nejlevnější fenu, na které bude práskat bezpapíráky. No nic.
Zadavatelko: Naháči nejsou můj šálek kávy, ale sama mám 4 psy s PP. Na prvního jsem čekala rok (tedy vlastně 25 let hihi, než jsem si ho mohla dovolit pořídit, ale pak jsem rok vybírala a čekala na vhodné štěně). Druhého psíka jsme také sháněli dlouho. Pro nejbližšího psa jsme jeli 100 km, pro další mnohem dál. Žádný chovatel neměl problém s tím nám počkat do víkendu, abychom se na štěně přijeli podívat a nikdo nám "naše" štěně během týdne neprodal. Vyčkejte - na toho správného chovatele s tím správným štěnětem narazíte určitě. I když Vás chápu, že se těšíte, tak neudělejte unáhlené rozhodnutí. Samozřejmě šlápnout vedle můžete i se psem s PP - nejsem zase zastánce psů s PP, který vidí vše jen růžově. Jsem realista a nic není černobílé. Ale i tak Vám radím, vyčkejte na papírového psíka.
lacerta
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za vaše odpovědi.
Být vámi koukám po štěňatech s PP, ale odrostlejších. Sháněla jsem známému štěně, konkrétně nahého pejska, stáří 5 měsíců, s PP - za 6 tis. Štěně bez vad, hezké, dobře živené, otec násobný šampion, máma takový průměr, ale on chtěl štěně vyloženě na mazlíka. Kluk je i dobře socializovaný, hravý, neskutečně umazlený.
My scháněli na jihovýchodní Moravě a opravdu bylo z čeho vybírat a ceny se pohybovaly u PP nahých pejsků +- 6 tisíc, našli jsme i za 4 tis. Osobně vím o nahém pejskovi na prodej taky za slušnou cenu: http://santalavida.cz/santalavida/index.php/novinky/novinky-2014 Tady bych se nebála vzít si štěně a cena je opravdu hodně příjemná ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.5
joza
napsal(a):
Oprava, nechováte 13 let, ale množíte 13 let v tom je obrovský rozdíl...
Průkaz původu není přepych, ale potvrzení,
- že štěňata jsou odchovávána na kontrolovaných psech a fenách - eliminace nemocí
- že víme, o jaké psy a feny jde, tedy ne o křížence vydávané za chocholouše s nevyzpytatelnými vlastnostmi a vzhledem
- že nejde o rodiče vyřazené z chovu pro nevyhovující povahu nebo vzhled
- že nejde o živelné krytí mezi nejbližšími příbuznými (což může stejně jako u lidí přinášet různé genetické defekty)
Průkaz sice nedává stoprocentní záruku (jde o zvířata, ne výrobek), že ze štěněte vyroste šampion, ale potvrzuje, že má předpoklady odpovídat vzhledem i povahou svému plemeni.
zadavatelko pokud vám i záleží na rodičích vašeho zvířete, tak u psa s PP zjistíte i kolik měla vrhů matka, u psa bez PP máte riziko, že koupíte štěně od feny, na které se dělají štěňata každé hárání. A jak psáno výše, opravdu uchovnění naháče je minimální práce, takže pokud někdo množí štěňata bez PP, má k tomu důvod, buď že fena neprošla ze zdravotního důvodu a nebo exteriérového.
joza
napsal(a):
Vidím ,že jsem trefil hřebíček na hlavičku.Množitelé P.P. psů se ozvali
Není uchovněný a pokud nesplní podmínky chovu nebo se u něj projeví problém tak do něj prostě nepůjde. A to mě nestál pár šupů. To je ale překvápko co?
Jak jste si jistě ráčil všimnout, možnost koupě psa bez PP u zadavatelky jsem nevyloučila, doporučila jsem jí ať si dá bacha když už ne na nic jiného tak na to zdraví, tak se pochlubte jak zajišťujete zdraví vašich odchovů? Co? Fenka geneticky zkontrolovaná na dědičné oční vady? A co pes? Určitě bych "hrozně ráda" vlastnila psa u kterého hrozí luxace čočky, což může být dost bolestivá věc když už pomineme tu banalitu že pes oslepne...
Jestli máte testy a fena nemá ve všem výsledek clear tak je potřeba hledat psa s výsledkem clear, jak se to realizuje? Kolik tak psů v nabídce na krytí bez pp má taky tyto testy?
4sparw
napsal(a):
Není uchovněný a pokud nesplní podmínky chovu nebo se u něj projeví problém tak do něj prostě nepůjde. A to mě nestál pár šupů. To je ale překvápko co?
Jak jste si jistě ráčil všimnout, možnost koupě psa bez PP u zadavatelky jsem nevyloučila, doporučila jsem jí ať si dá bacha když už ne na nic jiného tak na to zdraví, tak se pochlubte jak zajišťujete zdraví vašich odchovů? Co? Fenka geneticky zkontrolovaná na dědičné oční vady? A co pes? Určitě bych "hrozně ráda" vlastnila psa u kterého hrozí luxace čočky, což může být dost bolestivá věc když už pomineme tu banalitu že pes oslepne...
Jestli máte testy a fena nemá ve všem výsledek clear tak je potřeba hledat psa s výsledkem clear, jak se to realizuje? Kolik tak psů v nabídce na krytí bez pp má taky tyto testy?
Na začátku mi tam chybí: Ano, mám psa s PP.
Dobrý den,
přidávám pár odkazů na nahaté štěníky. Ten poslední odkaz je na chovatelské stanice, můžete hledat i dle města, co máte poblíž.
http://www.pazzda.com/odchovy-cinani/
http://www.bosbohemia.wbs.cz/
http://www.prettysweet.cz/stenatka.php
http://www.inzerce-psu.com/chovatelske-stanice-psu/cinsky-chocholaty-pes/
http://www.klubchovatelunahacu.cz/
pak rozkliknou dál inzerce,chovky atd