Nevíte co je tohle za rasu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2014 19:25
Člověkk

XXX.XXX.81.24

Včera jsem dostal psa. Říkám mu Max. Je to pejsek, 3/4 měsíce starý. Když jsme byli u veterináře, řekl nám že vypadá jako luisiánský leopardí pes. Na internetu jsem se dozvěděl, že dokáže ležet hodiny a hodiny na gauči. Vždy když příjdeme domů z procházky, padne na gauči a hned spí. Myslíte že to vážně může být on ? Děkuji za odpověd.

2.7.2014 19:28
pidla

XXX.XXX.106.11

Výška, váha?

Na leoparda mi podle téhle fotky přijde malinký. Ani tvar hlavy moc neodpovídá. Připomíná ho jen zbarvením, ale na druhou stranu stejné zbarvení má spousta jiných plemen.

2.7.2014 19:49
Člověkk

XXX.XXX.81.24

Váha je 9,5 kilo a výška v kohoutku je 42 centimetrů.
Našel jsem si obrázek louisiánského leopardího psa na internetu a zdá se mi že tenhle je hodně podobný.

2.7.2014 20:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Jo, to bude on.
Jasnej ležák. smajlík

2.7.2014 21:08
davidka

XXX.XXX.107.205

Člověkk napsal(a):
Včera jsem dostal psa. Říkám mu Max. Je to pejsek, 3/4 měsíce starý. Když jsme byli u veterináře, řekl nám že vypadá jako luisiánský leopardí pes. Na internetu jsem se dozvěděl, že dokáže ležet hodiny a hodiny na gauči. Vždy když příjdeme domů z procházky, padne na gauči a hned spí. Myslíte že to vážně může být on ? Děkuji za odpověd.

Na luisianu se mi to nezdá vůbec.
Vám neřekli, co vám dávají za psa? Podle mne je to pěkný kříženeček středního vzrůstu.

2.7.2014 22:32
Člověkk

XXX.XXX.81.24

Ano, je to kříženec, ale matku ani otce neznáme :(

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2014 07:37

Člověkk napsal(a):
Ano, je to kříženec, ale matku ani otce neznáme :(

Čeho je kříženec, ti nikdo kvalifikovaně neřekne. Protože to může být kříženec kříženců buhví kolikáté generace. A to zbarvení může mít od nějakého prapraprapředka...

3.7.2014 10:24
awake

XXX.XXX.115.136

Leopard fakt dokáže ležet hodiny a hodiny na gauči? Proboha kde to psali?
Jinak MERLE zbarvení má i Beauceron (s Leopardem mají stejné předky), Australský ovčák, Border kolie, kolie, jezevčík, velškorgi a určitě ještě spousta jiných plemen.
Ten Váš může být kříženec čehokoliv s čímkoliv a barva se tam mohla vyskytnout třeba z páté generace po nějakém čistokrevném předku. Počkejte až prcek vyroste a potom Vám může nějaké plemeno připomínat víc než teď jako štěndo.

3.7.2014 11:23
pidla

XXX.XXX.106.11

Spíš než leoparda mi připomíná jezevčíka ve zbarvení tygr:
http://www.chlupacciodlesa.estranky.cz/img/picture/368/B%C5%98EZEN-008.jpg

Doufejte, že v něm leopard není. Jsou to hodně problematičtí psi - energičtí, s vysokým loveckým pudem, zpravidla se nesnesou s jinými psy...

3.7.2014 11:59
davidka

XXX.XXX.213.188

awake napsal(a):
Leopard fakt dokáže ležet hodiny a hodiny na gauči? Proboha kde to psali?
Jinak MERLE zbarvení má i Beauceron (s Leopardem mají stejné předky), Australský ovčák, Border kolie, kolie, jezevčík, velškorgi a určitě ještě spousta jiných plemen.
Ten Váš může být kříženec čehokoliv s čímkoliv a barva se tam mohla vyskytnout třeba z páté generace po nějakém čistokrevném předku. Počkejte až prcek vyroste a potom Vám může nějaké plemeno připomínat víc než teď jako štěndo.

Merle je taky u některých plemen recesivní? Můžete hodit odkaz? Znám jen dominatntí merle, tak ať si rozšířím obzory.

3.7.2014 12:04
pidla

XXX.XXX.106.11

davidka napsal(a):
Merle je taky u některých plemen recesivní? Můžete hodit odkaz? Znám jen dominatntí merle, tak ať si rozšířím obzory.

Merle je dominantní vždycky. Řekla bych, že to bylo myšleno tak, že ten čistokrevný merle předek mohl být klidně pět generací zpátky. Jeho potomci v dalších generacích (předkové tohoto štěněte) byli pochopitelně také merle, ale už to byli kříženci. Takže štěně už původní plemeno nemusí vůbec připomínat, přestože po něm má merle zbarvení.

3.7.2014 13:09
nanarchie

XXX.XXX.68.253

a co se tu vlastně řeší? genetika u kříženců? nějak mi uniká k čemu to je dobre. dej mu nažrat,vem ho na procházku a pak ho nech ležet na gauči. věštit z koule můžeš když bude hodiny spát.

3.7.2014 13:47
awake

XXX.XXX.115.136

pidla napsal(a):
Merle je dominantní vždycky. Řekla bych, že to bylo myšleno tak, že ten čistokrevný merle předek mohl být klidně pět generací zpátky. Jeho potomci v dalších generacích (předkové tohoto štěněte) byli pochopitelně také merle, ale už to byli kříženci. Takže štěně už původní plemeno nemusí vůbec připomínat, přestože po něm má merle zbarvení.

Přesně tak to bylo myšlenosmajlík.

3.7.2014 23:42

Já bych vždycky v křížencích hledala plemeno, které je momentálně hodně početné. Je prostě větší pravděpodobnost, že se zaběhne jedinec ( a nějakou zaběhlou háravku nakryje ) z počtu 50 kusů v městě, než když je 1 v okrese.
Tak pokud je štěňátko opravdu zbarvení merle, viděla bych to spíš na borderku nebo australáka.

4.7.2014 21:07
davidka

XXX.XXX.107.205

Ono u těch kříženců kříženců se toho moc nepozná. Klidně tam může být jezevčík nebo šeltie. Viděla jsem křížence dvou přesně určenýchj plemen, kteří nevypadali ani jako jeden z rodičů.
Velký chlupatý pes nakryje malinkou fenu a štěně je hladkosrsté malé, které se otci vůbec nepodobá. smajlík
Tento podvraťáček je moc pěkný, třeba za čas poznáte aspoň podle povahy (či cvičitelnosti), k jakému typu se přibližuje. Přece jen ovčák je hodně jiný než jezevec či teriér.
Bylo by hezké, kdybyste sem dala jeho fotku za pár měsíců.

6.7.2014 18:31
levana

XXX.XXX.42.28

Krizenecek, pravdepodobne utekarsky bigl s dajnou borderkou

Přidejte reakci

Přidat smajlík