Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2014 15:05
terkae

XXX.XXX.81.222

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Konečně jsem rodiče přemluvila abychom si pořídily pejska smajlík tak teď přemýšlím a vybírám. Vždy se mi líbil německý ovčák a ted se mi snad sen splní. Je mi sice 12 ale jsem rozhodnutá se mu naplno věnovat a chodit s ním na cvičák. Hodně se tu píše o chovných stanicích a že psa s papíry. Doporučíte někdo nějakou kolem Ostravy nebo je to jedno a mám si koupit psa na inzerát? jsem se dívala a třeba tady ( http://zvirata-rostliny.avizo.cz/psi-a-stenata/?plemeno%5B%5D=X260&search=1&typ%5B%5D=N ) bych si i vybrala, ale bez papírů. Je to fakt takový rozdíl mít psa bez papírů nebo s papíry? zvládnu cvičit ovčáka? podle čeho si vybrat? děkuji všem za radu smajlík Tereza

15.7.2014 15:26
pidla

XXX.XXX.106.11

terkae napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Konečně jsem rodiče přemluvila abychom si pořídily pejska smajlík tak teď přemýšlím a vybírám. Vždy se mi líbil německý ovčák a ted se mi snad sen splní. Je mi sice 12 ale jsem rozhodnutá se mu naplno věnovat a chodit s ním na cvičák. Hodně se tu píše o chovných stanicích a že psa s papíry. Doporučíte někdo nějakou kolem Ostravy nebo je to jedno a mám si koupit psa na inzerát? jsem se dívala a třeba tady ( http://zvirata-rostliny.avizo.cz/psi-a-stenata/?plemeno%5B%5D=X260&search=1&typ%5B%5D=N ) bych si i vybrala, ale bez papírů. Je to fakt takový rozdíl mít psa bez papírů nebo s papíry? zvládnu cvičit ovčáka? podle čeho si vybrat? děkuji všem za radu smajlík Tereza

Rozdíl mezi psem s PP a bez je jen a pouze v informacích. Můžeš si dohledat, jak jsou na tom rodiče štěněte a další příbuzní se zdravím, s povahami, zda nejsou navzájem příbuzní... U NO bych do bezpapíráka opravdu nešla, a i mezi vrhy s PP bych hodně dobře vybírala, zvlášť to zdraví u nich bohužel dost hapruje - DKK, DLK, spondylóza... Tím pak trpí nejen pes, ale i pánečkova peněženka, protože operace těchto záležitostí vyjdou na desetitisíce. Vyplatí se zajet pro štěně z kvalitního spojení po vyšetřených rodičích i na druhý konec republiky, těch pár hodin cesty za to stojí - přece jen to bude parťák na následujících dvanáct či patnáct let.
NO pro dvanáctiletou holku... jestli jste nikdy psa neměli, tak bych opravdu nedoporučovala. Nechci tě podceňovat, ale ve dvanácti přece jen člověk zpravidla ještě nemá takovou tu přirozenou autoritu. Nemluvě o tom, že vzhledem ke své velikosti v kritické situaci psa prostě neudržíš. A NO je docela "ostré" plemeno.

Zkus kouknout na chodského psa. Je to vzhledově takový zmenšený NO, takže velikostí vhodnější k nedospělé holce, a i povahově je mnohem vhodnější pro začátečníka smajlík

15.7.2014 20:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Rozhodla ses dobře. NO je ideální pes.
Učenlivý, ochotný, všestranný.dokonalý rodinný pes.
Tvůj věk je taky dobrý. Pokud budeš mít oporu v rodičích, zvládneš to.
Na cvičáku tě povedou, poradí.
Není každý pes tvrdý, ostrý.

Co zkusit třeba . .
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2287719/nemecky-ovcak-fenka-2roky-s-pp-typ-rex/

15.7.2014 20:46
pidla

XXX.XXX.106.11

rapotacka11 napsal(a):
Rozhodla ses dobře. NO je ideální pes.
Učenlivý, ochotný, všestranný.dokonalý rodinný pes.
Tvůj věk je taky dobrý. Pokud budeš mít oporu v rodičích, zvládneš to.
Na cvičáku tě povedou, poradí.
Není každý pes tvrdý, ostrý.

Co zkusit třeba . .
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2287719/nemecky-ovcak-fenka-2roky-s-pp-typ-rex/

Jo. Fakt perfektní pes pro děcko (tím se nechci zadavatelky nijak dotknout!)

Proč by se asi někdo zbavoval dospělé feny se zkouškami a perfektními RTG? Buď ji chce někdo prodat jako chovnou, takže za těžké prachy, které rodiče zadavatelky těžko budou ochotní zainvestovat. Nebo se feny zbavuje, protože je tam nějaký průser. V tom případě by byla sice levná, nicméně průserový pes zase není nic pro dítě-začátečníka...

15.7.2014 21:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Můžete mít pravdu.
Ale taky se můžete mýlit.
Takhle jsem si koupila pejska před rokem já a všechno, co o něm majitelka napsala
je pravda. Cítila jsem to i z tel. hovorů .
.
Mohou mít nějaký vážný důvod.
Domlouvat to bude jistě někdo dospělý.
Kdyby moje dcera v tomto věku chtěla psa a byla by podobná možnost, zajímal by mě
inz. na hotového psa. Samozřejmostí musí být maximální obezřetnost!
Hlavně to zdraví.
Epilepsie aj.aj.
Ale štěně je štěně. Je to radost.
I těžší chvilky.
Zoubky jak jehličky, pak puberta atd.

15.7.2014 21:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Samozřejmě povaha i ty peníze.

16.7.2014 18:03
khadrabova

XXX.XXX.217.251

pidla napsal(a):
Rozdíl mezi psem s PP a bez je jen a pouze v informacích. Můžeš si dohledat, jak jsou na tom rodiče štěněte a další příbuzní se zdravím, s povahami, zda nejsou navzájem příbuzní... U NO bych do bezpapíráka opravdu nešla, a i mezi vrhy s PP bych hodně dobře vybírala, zvlášť to zdraví u nich bohužel dost hapruje - DKK, DLK, spondylóza... Tím pak trpí nejen pes, ale i pánečkova peněženka, protože operace těchto záležitostí vyjdou na desetitisíce. Vyplatí se zajet pro štěně z kvalitního spojení po vyšetřených rodičích i na druhý konec republiky, těch pár hodin cesty za to stojí - přece jen to bude parťák na následujících dvanáct či patnáct let.
NO pro dvanáctiletou holku... jestli jste nikdy psa neměli, tak bych opravdu nedoporučovala. Nechci tě podceňovat, ale ve dvanácti přece jen člověk zpravidla ještě nemá takovou tu přirozenou autoritu. Nemluvě o tom, že vzhledem ke své velikosti v kritické situaci psa prostě neudržíš. A NO je docela "ostré" plemeno.

Zkus kouknout na chodského psa. Je to vzhledově takový zmenšený NO, takže velikostí vhodnější k nedospělé holce, a i povahově je mnohem vhodnější pro začátečníka smajlík

Přidávám se s doporučením Chodského psa, je to povahově skvělé plemeno, vzrůstem i povahou perfektní pro 12letého začínajícího psovoda, stále ale ještě výborný pracovní pes.

16.7.2014 18:41
kalu

XXX.XXX.67.182

Rozhodla ses myslím správně, NO je super pes a 12 leté děcko s podporou rodičů ho myslím zvládne. Na cvičáku ti pomohopu a poradí výcvikáři. Rozhodně bych koupila pejska či fenku s PP, za prvé máš jistotu, že předci byli zdravotně vyšetření a znáš výsledky, za druhé vidíš, jakých zkoušek z výkonu předci dosáhli, jakou měli barvu, zda nejsou příbuzní atd., s pejskem bez PP ani nemůžeš na všechny typy zkoušek z výkonu. A u NO ani nejsou mezi kvalitním štěňátkem s PP a bezpapírákem takové rozdíly v ceně.
Co se týče chodského psa, tak u nás na cvičišti cvičí přímo s námi ve skupině a řekla bych, že je hůře cvičitelný než NO a co se týče velikosti, tak moje fenka NO a tento chodský pes mezi sebou nemají nějaký výrazný velikostní rozdíl (oba jsou standardní), samozřejmě nějaký ten centimetřík tam je, ale fakt rozdíl minimální.
NO je natolik rozšířen, že i v okolí tvého bydliště myslím kvalitní štěně seženeš, netřeba jezdit přes celou republiku. Konkrétní stanici ti neporadím, jsem z opačné části ČR.
Hodně štěstí při výběru a pak se pochlub fotečkousmajlík
Kačka

16.7.2014 23:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

kalu napsal(a):
Rozhodla ses myslím správně, NO je super pes a 12 leté děcko s podporou rodičů ho myslím zvládne. Na cvičáku ti pomohopu a poradí výcvikáři. Rozhodně bych koupila pejska či fenku s PP, za prvé máš jistotu, že předci byli zdravotně vyšetření a znáš výsledky, za druhé vidíš, jakých zkoušek z výkonu předci dosáhli, jakou měli barvu, zda nejsou příbuzní atd., s pejskem bez PP ani nemůžeš na všechny typy zkoušek z výkonu. A u NO ani nejsou mezi kvalitním štěňátkem s PP a bezpapírákem takové rozdíly v ceně.
Co se týče chodského psa, tak u nás na cvičišti cvičí přímo s námi ve skupině a řekla bych, že je hůře cvičitelný než NO a co se týče velikosti, tak moje fenka NO a tento chodský pes mezi sebou nemají nějaký výrazný velikostní rozdíl (oba jsou standardní), samozřejmě nějaký ten centimetřík tam je, ale fakt rozdíl minimální.
NO je natolik rozšířen, že i v okolí tvého bydliště myslím kvalitní štěně seženeš, netřeba jezdit přes celou republiku. Konkrétní stanici ti neporadím, jsem z opačné části ČR.
Hodně štěstí při výběru a pak se pochlub fotečkousmajlík
Kačka

Bezpapírák už může na všechny zkoušky kromě loveckých, ale jinak jsem samozřejmě pro pořízení psa s PP.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2014 11:44

terkae napsal(a):
Dobrý den,

NO je pro tebe dobrá volba. Taky jsem začínala ve dvanácti, bohužel ne s vlastním psem (rodiče byli proti pořízení psa, mysleli, že mi to nevydrží, no a mne to drží už 34 let) a podařilo se mi NO slušně vycvičit. Nebylo to na závody ani na zkoušky, majitelé nechtěli, ale to hlavní co chci říct - ve dvanácti se dá NO v pohodě zvládnout a vycvičit. Zde doporučovaný chodský pes taky. Měli jsme ho, super povaha, cvičitelnost. Takže záleží na tobě a rodičích, jaké plemeno zvolíte.

17.7.2014 15:06
klubíčko

XXX.XXX.92.130

terkae napsal(a):
Dobrý den,

Já bych si osobně Německého ovčáka nepořizovala. Je to plemeno dost náročné na výcvik, výchovu atp. a když se něco zanedbá, tak je to veliká chyba ve výchově. Když už by jste se rozhodla pro NO, tak pravidelně s ním choďte na cvičák, ale hlavně si ho pořiďte s průkazem původu (papíry). Víte, jak je na tom zdravotně a taky znáte jeho povahu. Já jsem určitě pro psy s PP. Já bych za sebe mohla nadšeně doporučit Labradorského retrívra smajlík Je to prostě nejúžasnější, nejhodnější, nejmilovanější a nejchytřejší pes na světě. Dětem by neublížil, ale pořád si s nimi jenom hrál, je úplně posedlej aportováním, které už má vrozené. Labradoři jsou slepečtí psi, jsou to terapeuti (používají se ke Canisterapii) a taky se je využívá jako policejní psi a vodní záchranáře. Miluji plavání a umí fakt bezvadně plavat. Co jim dáte, to snědí. Nevybírají si, snědí prostě všechno... Jsou to prostě rodinní pejsci a sama zvládám výchovu i výcvik doma. Nechodím na cvičák a naučila jsem ho už 8 - 9 povelů a to mu jsou 4 měsíce.

Nechci tady nikomu vnucovat Labradora, ale já bych se určitě nerozhodla pro Německého ovčáka. Mou matku už párkrát napadli, když šla na výlety, ale to je samozřejmě chyba chovatele a ne toho psa.

17.7.2014 16:43
levicek771

XXX.XXX.166.153

klubíčko napsal(a):
Já bych si osobně Německého ovčáka nepořizovala. Je to plemeno dost náročné na výcvik, výchovu atp. a když se něco zanedbá, tak je to veliká chyba ve výchově. Když už by jste se rozhodla pro NO, tak pravidelně s ním choďte na cvičák, ale hlavně si ho pořiďte s průkazem původu (papíry). Víte, jak je na tom zdravotně a taky znáte jeho povahu. Já jsem určitě pro psy s PP. Já bych za sebe mohla nadšeně doporučit Labradorského retrívra smajlík Je to prostě nejúžasnější, nejhodnější, nejmilovanější a nejchytřejší pes na světě. Dětem by neublížil, ale pořád si s nimi jenom hrál, je úplně posedlej aportováním, které už má vrozené. Labradoři jsou slepečtí psi, jsou to terapeuti (používají se ke Canisterapii) a taky se je využívá jako policejní psi a vodní záchranáře. Miluji plavání a umí fakt bezvadně plavat. Co jim dáte, to snědí. Nevybírají si, snědí prostě všechno... Jsou to prostě rodinní pejsci a sama zvládám výchovu i výcvik doma. Nechodím na cvičák a naučila jsem ho už 8 - 9 povelů a to mu jsou 4 měsíce.

Nechci tady nikomu vnucovat Labradora, ale já bych se určitě nerozhodla pro Německého ovčáka. Mou matku už párkrát napadli, když šla na výlety, ale to je samozřejmě chyba chovatele a ne toho psa.

ja by som to s labradorom az tak ruzovo nevidela. sice je vychvalovany ako vodiaci, canisterapeut, dobry k detom... ale na vystavach som videla par pomerne agresivnych jedincov, alebo vramci znamych ludi co viem ze maju pp maju dost problemy s klbmi, nadvahou (aj pri light krmeni)
vacsina si mysli ze staci vychova doma, cize dvor a obcas prechadzka, ako pisete vy. ze ste ho uz naucila povely, to sa uvidi este len v puberte ked vas zacne viac ignorovat, zacne byt samostatnejsi, ci aj vtedy posluchne. okrem toho cvicak nesluzi len na ucenie povelov ale hlavne na socializaciu a v tom vidim ten problem. vacsina ho kvoli lahkej cvicitelnosti ma doma na dvore a von ho beru az neskor, co uz moze byt neskoro na socializaciu a pes sa nevie spravat, stale je ako stena, a dospele psy nechapu jeho spravanie
to ani nespominam sklony k nadvahe, a prechadzky najma s kosikom, aby nezozral v tejto dobe oblubene porozhadzovane otravene kusky nejakej mnamky smajlík maloktory sa da odvolat od zradla
ja osobne by som nechcela labradora, pretoze sa mi nepaci jeho vzhlad(taky sudok). v amerike maju utlejsie typy a tie sa mi pacia viac.
u nemeckeho ovciaka treba pozerat hlavne na zdravie!!! lebo pri pozitivnych dkk/dlk to bude boliet psa a vasu penazenku. inak je pomerne lahko cvicitelny, zrovnatelny s labradorom ale ako odmena postaci aj lopta. deti maju radi, plavat vedia tiez, a vyuzivany su v statnom sektore (policajti, zachranari). nebrala by som exterieraka, ale pracovneho s rovnym chrbtom.
v kazdom plemene sa najdu vynimky, preto treba dobre vyberat. prajem stastnu ruku pri vybere stenata. smajlík

17.7.2014 17:10

pro zadavatelku.
dospělého psa si určitě nikde nekupuj ,vezmi si štěně a začni s ním pracovat. německý ovčák není špatná volba , 12 let je věk kdy se cvičit dá ,já začínala v devíti letech a nikdy sem neměla se zvládnutím psa problém. Německý ovčák je možná volba ,labrador pokud by se ti líbil je ještě lepší volba, mám obě plemena a můžu srovnávat ,ovšem záleží jaký výcvik konkrétně chceš dělat a podle toho vybrat vhodnější plemeno. zajímavé že na to co chceš cvičit se tu snad nikdo neptal.jinak až budeš vybírat štěně volila bych fenku , vzhledem k tomu že je ti dvanáct bude se ti s ní pracovat lépe ,feny jsou měkčí ,podajnější , nejsou tak dominantní jako pes a bude se ti s ní pracovat jako začátečnici líp.

17.7.2014 18:22
klubíčko

XXX.XXX.92.130

levicek771 napsal(a):
ja by som to s labradorom az tak ruzovo nevidela. sice je vychvalovany ako vodiaci, canisterapeut, dobry k detom... ale na vystavach som videla par pomerne agresivnych jedincov, alebo vramci znamych ludi co viem ze maju pp maju dost problemy s klbmi, nadvahou (aj pri light krmeni)
vacsina si mysli ze staci vychova doma, cize dvor a obcas prechadzka, ako pisete vy. ze ste ho uz naucila povely, to sa uvidi este len v puberte ked vas zacne viac ignorovat, zacne byt samostatnejsi, ci aj vtedy posluchne. okrem toho cvicak nesluzi len na ucenie povelov ale hlavne na socializaciu a v tom vidim ten problem. vacsina ho kvoli lahkej cvicitelnosti ma doma na dvore a von ho beru az neskor, co uz moze byt neskoro na socializaciu a pes sa nevie spravat, stale je ako stena, a dospele psy nechapu jeho spravanie
to ani nespominam sklony k nadvahe, a prechadzky najma s kosikom, aby nezozral v tejto dobe oblubene porozhadzovane otravene kusky nejakej mnamky smajlík maloktory sa da odvolat od zradla
ja osobne by som nechcela labradora, pretoze sa mi nepaci jeho vzhlad(taky sudok). v amerike maju utlejsie typy a tie sa mi pacia viac.
u nemeckeho ovciaka treba pozerat hlavne na zdravie!!! lebo pri pozitivnych dkk/dlk to bude boliet psa a vasu penazenku. inak je pomerne lahko cvicitelny, zrovnatelny s labradorom ale ako odmena postaci aj lopta. deti maju radi, plavat vedia tiez, a vyuzivany su v statnom sektore (policajti, zachranari). nebrala by som exterieraka, ale pracovneho s rovnym chrbtom.
v kazdom plemene sa najdu vynimky, preto treba dobre vyberat. prajem stastnu ruku pri vybere stenata. smajlík

Každému se líbí jiné plemeno a mě se např. NO nelíbí. Je to prostě Vlčák a Labrador se mi líbí daleko víc. A pokud se mu nedává přehnaně dost jídla, tak to žádnej SUD (jak píšete) není. smajlík Ano, o pubertě jsem slyšela a můj Labík má pohybu víc než dost. On když je ještě štěně, tak stejně mu postačí veliká zahrada, hlavně naše přítomnost a procházky (kratší). Hlavně, aby uměl základní poslušnost, vůbec na vodítku chodit a jak tohle bude zvládat, tak s ním sportovat nebo prostě mu zajistit hodně pohybu i mimo zahradu a dům. A ne všichni Labradoři mají problémy s klouby. smajlík Skoro každé velké a obří plemeno trpí na DKK a DLK, takže neberte tady za příklad pouze Labradora.

Já prostě mám v lásce Labradory a když jim člověk rozumí a ví, jak se o nich starat, tak nevidím problém s ním žít. Je to hlavně společenský pes a kdyby neměl rodinnou oporu, tak si myslím, že se z toho ZBLÁZNÍ. smajlík

17.7.2014 18:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Já měla NO i labradorku.
NO absolutně vede.

17.7.2014 18:47

z klouby a dkk mají problém obě tyto plemena ,bohužel

17.7.2014 20:15
emiel

XXX.XXX.31.114

klubíčko napsal(a):
Každému se líbí jiné plemeno a mě se např. NO nelíbí. Je to prostě Vlčák a Labrador se mi líbí daleko víc. A pokud se mu nedává přehnaně dost jídla, tak to žádnej SUD (jak píšete) není. smajlík Ano, o pubertě jsem slyšela a můj Labík má pohybu víc než dost. On když je ještě štěně, tak stejně mu postačí veliká zahrada, hlavně naše přítomnost a procházky (kratší). Hlavně, aby uměl základní poslušnost, vůbec na vodítku chodit a jak tohle bude zvládat, tak s ním sportovat nebo prostě mu zajistit hodně pohybu i mimo zahradu a dům. A ne všichni Labradoři mají problémy s klouby. smajlík Skoro každé velké a obří plemeno trpí na DKK a DLK, takže neberte tady za příklad pouze Labradora.

Já prostě mám v lásce Labradory a když jim člověk rozumí a ví, jak se o nich starat, tak nevidím problém s ním žít. Je to hlavně společenský pes a kdyby neměl rodinnou oporu, tak si myslím, že se z toho ZBLÁZNÍ. smajlík

Zadavatelce se očividně líbí NO, tak bych jí nevnucovala labradora. Mně se taky líbí beardedky, ale chápu, že ostatním se líbit nemusí.

Pro zadavatelku - v tomto věku se dá NO zvládnout, pokud se líbí tobě i celé rodině, proč ne. Osobně bych šla jedině do psa s PP, protože zrovna NO je plemeno, kde bezpapíráci jsou dost často ala co naše ves a ta sousední dala. Takže je to už skoro vše, co je přiměřeně velké a má to aspoň trochu nahoru uši.
Jinak choďák, co tu doporučovali, je taky fajn volba, ale při vší snaze to NO prostě není. I když tady i dost záleží, jestli NO z pracovní nebo exteriérové linie, exteriérákům se choďák dokáže občas docela přiblížit.

17.7.2014 20:40
pidla

XXX.XXX.106.11

Labrador je moje srdcovka, ale doporučovat labradora někomu, kdo chce ovčáka, je dost mimo. A tvrdit, jak jsou labradoři úžasní, dokonalí a všichni bez výjimky perfektní klidní slepečtí psi, když máte zkušenosti jen s jedním čtyřměsíčním miminem, je mimo úplně. Povíme si něco o té úžasné bezvýhradné poslušnosti za půl roku, jo? ;-)

17.7.2014 21:43
levicek771

XXX.XXX.166.153

klubíčko napsal(a):

neberem za priklad iba labradora. ale uvedomte si. niekto sa spyta akeho si ma vybrat NO. a vy mu tu vychvalite labradora.a hovorite ze vam sa NO nepaci, a ze ho nechcete lebo pohryzol vasu matku. tak je to smajlík tak som to trochu chcela uviest na spravnu mieru. mimochodom medzi "ovcakem" a "vlcakem" je rozdiel.
v texte nepisem sud ale sudok.(ja vidim rozdiel aj v tom)
ja vam labradora nechcem ohovorit ani nic podobne ale pisete aku ma skvelu uzasnu schopnost ucit sa. a este ste nepresli pubertu. ved sama uvidite ze ho ta poslusnost trochu prejde.
a prave to je ten omyl velka zahrada nestaci mozno neskor, na hry ale stena treba co najviac brat von aby spoznal cudzie psy, ruch mesta, auta, bicykle, ludi a vsetko mozne s cim by sa mohol stretnut aby ste vedeli korigovat jeho reakcie pokial nevazi 35kg.
to je moj nazor a koncim s reakciami na labradora, tato diskusia je na nemeckeho ovciaka

zadavatelke: akeho si vlastne predstavujete psika/fenku? myslim ze urcitu predstavu mate, tak by ste ju mohli kludne napisat. urcite mate nejakeho vysnivaneho aj podla vzhladu aj tak by sa dal zmensit pocet chs, ak by ste to trochu specifikovali.
urcite kupte s pp, ceny sa lisia len minimalne. rodicia budu pravdepodobne hladiet aj na peniaze. ale to co usetrite ako vstupnu investiciu, budete muset pravdepodobne neskor vrazit veterinarovi. a to nehovorim o povahe. mam moznost porovnat s pp a bez pp. vhladovo rozdiel vidno iba obcas. ale povaha, co bohuzial do inzeratu nikto nenapise je vela bez pp "blazniva, ustekana, nesustredena" nepisem ze vsetci, ale je mensia pravdepodobnost ze pokial siahnete po pp psovi, tak by sa dala predpokladat povaha podla rodicov.
moja skusenost: bez pp
1.pes, 3 roky, posluchal iba jedneho z rodiny, aj ten chodi robit do zahranicia na polroka. ostatnych berie ako rodinu ale hlavne to dievca co ho chcelo je prenho len niekto,nie ze by ju nemal rad, ale nie je to ten vztah aky si prestavovala. zdravie zatial v norme. nebol bohvieako cviceny, taha na prechadzkach, cely cas nech je za branou hocico tak na to steka, beha neustale pri plote
2. fena, cca 2 roky, cvicak mala odmala, ale povely vobec nebrala, tahat ju neodnaucili vobec, zrala vykaly, a to bola riadne socializovana. zdravie neviem potom ju dali prec lebo sa to s nom nedalo vydrzat
moja skusenost s pp
1.pes, 4 roky, uzasna povaha, zbytocne nestekal pri strazeni, nepobehoval. vedel kedy ma reagovat. na cvicaku mal iba zakladny vycvik, ale brali to skor ako socializaciu
2.pes, cca 9 rokov, povaha super, poslucha, ale mali smolu na zdravie a ma dost zle dkk
toto su psy o ktorych som vedela ake to bolo s cvicakom a vychovou. inak je u nas ako vsade vela no bez pp. ale vsade su vynimky. ak niekto bude vraviet ze ma bez pp a je zdravy, inteligentny, tak mu gratulujem ale nedajte sa odhovorit od papieroveho. viete si dohladat zdravotne vysledky, popripade skusky...

20.7.2014 15:15

musím ještě něco dodat k těm labradorům. Hlavní důvod je že si psa vybírá 12 leté děvče , tudíž ještě docela malé dítě ,a proto jsem doporučila spíš labradora ,prostě si myslím že labrador a nebo třeba i zlatý retrívr by byl pro takovou holčinu mnohem vhodnější než německý ovčák. Jinak pubertou prochází každý pes ,i němečtí ovčáci takže v tomhle je to úplně jedno . Zatím se holka nevyjádřila co chce vlastně se psem dělat ,jaký typ výcviku a to je docela podstatná věc, protže pak by se třeba zjistilo že by se jí hodilo ještě nějaké úplně jiné plemeno.

Neregistrovaný uživatel

20.7.2014 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.1

Já začínala s kynologií - pod vedením mých rodičů (kynologů) v 10 letech a též s NO.
Lepšího než byl můj první NO jsem si vybrat nemohla smajlík
Myslim, že puberta u NO je zvládnutelná možná i o něco lépe než u tvrdohlavějšího labradora.
A nejlíp zvládnutý pes je pes v rukou někoho, kdo se chce něco naučit a zařadí se do skupiny na cvičáku...

21.7.2014 06:43

klubíčko napsal(a):

Když se ti NO nelíbí, tak si ho nepořizuj Tady to ale teď není o tobě, ale radí se zadavatelce dotazu. A té se NO líbí. Tebou prosazovaný labrador je přes veškerou módnost lovecké plemeno, to je třeba si uvědomit. A tak k němu i přistupovat.

21.7.2014 08:11

terkae napsal(a):
Dobrý den,

Terko, dobrá volba, plemeno vyšlechtěné jako služební, tudíž výborně cvičitelné, spolupracující, a naopak tohle plemeno ti četné chyby při výchově i výcviku odpustí.

Hodím ti link na jednu chovku z Ostravy, jejíž majitel je zároveň i výcvikář (takže bys k němu mohla chodit i na výcvik- je zároveň figurant) a mohl by ti hodně pomoci :
http://www.fron.cz/
Ve světě německých ovčáků se nevyznám, takže kvalitu odchovů téhle CHS neumím posoudit, ale znám chlapíka a věřím, že by ti uměl s výběrem psa poradit a případně tě nasměrovat na další chovné stanice.

Nebo tahle CHS :
http://psiskola.com/
Platí totéž, psy neumím posoudit, ale majitelka má přehled.....

21.7.2014 08:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
musím ještě něco dodat k těm labradorům. Hlavní důvod je že si psa vybírá 12 leté děvče , tudíž ještě docela malé dítě ,a proto jsem doporučila spíš labradora ,prostě si myslím že labrador a nebo třeba i zlatý retrívr by byl pro takovou holčinu mnohem vhodnější než německý ovčák. Jinak pubertou prochází každý pes ,i němečtí ovčáci takže v tomhle je to úplně jedno . Zatím se holka nevyjádřila co chce vlastně se psem dělat ,jaký typ výcviku a to je docela podstatná věc, protže pak by se třeba zjistilo že by se jí hodilo ještě nějaké úplně jiné plemeno.

z mých zkušeností je NO daleko tvárnější a lépe spoluprcuje, jež labrador - co k nám na cvičák chodili lidi z labradorama, tak sváděli věčný boj s jejich chorobnou žravostí, a u psů ještě s enormním zájmem o feny (i když neháraly). Nechtěla bych být v kůži 12 letýho děvčete, co musí kromě toho, že se sama všechno učí, ještě svádět boj se psem, který má od nástupu puberty v hlavě jenom starost o to, co by sežral nebo ojel, a nedívá se při tom nalevo napravo.

21.7.2014 09:30
pidla

XXX.XXX.226.31

Děvče, je vidět, že jsi ještě nezažila pubertu u opravdu akčního labradora. Oni totiž ne všichni labradoři jsou "ti klidní slepečtí", víš? Když se labrador vyvede trochu víc "do pracáka" (a že jich je takových minimálně půlka), tak je to totálně neřízená temperamentní střela, navíc u psa-samce často ještě znásobená nezvladatelnými sexuálními pudy. Přejde to, ale až tak ve třech letech a dá to dost fušku. To už je pro dítě mnohem lepší a zvladatelnější ten NO. I když osobně bych volila nějaké menší a poddajnější plemeno.

21.7.2014 09:56

pidla napsal(a):
Děvče, je vidět, že jsi ještě nezažila pubertu u opravdu akčního labradora. Oni totiž ne všichni labradoři jsou "ti klidní slepečtí", víš? Když se labrador vyvede trochu víc "do pracáka" (a že jich je takových minimálně půlka), tak je to totálně neřízená temperamentní střela, navíc u psa-samce často ještě znásobená nezvladatelnými sexuálními pudy. Přejde to, ale až tak ve třech letech a dá to dost fušku. To už je pro dítě mnohem lepší a zvladatelnější ten NO. I když osobně bych volila nějaké menší a poddajnější plemeno.

tak děvče jeden pracák mě umřel a druhýho pracáka v pubertě mám zrovna doma , neříkám že nejsou akční , ale je vidět děvče že jsi asi neměla pracáka ovčáka ,protože pak bys to nesrovnávala víš děvče. protože pracáka ovčouna mám taky doma a labíšek v pubertě je proti tomu medvídek.krom toho jestli to děvčátko třeba bydlí v paneláku a pejska chce mít doma tak ovčák je do bytu plemeno absolutně nevhodné, ale holčina bližší podmínky neuvedla.

21.7.2014 10:21

tak děvče jeden pracák mě umřel a druhýho pracáka v pubertě mám zrovna doma , neříkám že nejsou akční , ale je vidět děvče že jsi asi neměla pracáka ovčáka ,protože pak bys to nesrovnávala víš děvče. protože pracáka ovčouna mám taky doma a labíšek v pubertě je proti tomu medvídek.krom toho jestli to děvčátko třeba bydlí v paneláku a pejska chce mít doma tak ovčák je do bytu plemeno absolutně nevhodné, ale holčina bližší podmínky neuvedla.

Proč by byl NO do bytu nevhodný? Je stejně vhodný jako ten - zadavatelkou nechtěný ale některými zde jí vnucovaný - labrador. Prostě velký pes.

21.7.2014 10:42

Proč by byl NO do bytu nevhodný? Je stejně vhodný jako ten - zadavatelkou nechtěný ale některými zde jí vnucovaný - labrador. Prostě velký pes.

a máte v bytě německého ovčáka ?
německý ovčák je do bytu nevhodný z jednoho prostého důvodu ,je to pes který je neustále v pohybu. Neříkám že svojí fenu nikdy neberu do bytu ,ano beru ,ale na chvíli a za chvíli chce sama ven. venku si běhá ,hlídá , sleduje okolí a je spokojená. Oproti tomu labrador dá před tomuto přednost být se svými lidmi ,takže i když jsou dveře většinu roku otevřené fena je venku pes vevnitř a sleduje mě jako stín.Takže i ted fena leží na schodech pes u mě pod židlí ,je otevřeno můžou si jít kam chtějí.

21.7.2014 11:45

německý ovčák je do bytu nevhodný z jednoho prostého důvodu ,je to pes který je neustále v pohybu. Neříkám že svojí fenu nikdy neberu do bytu ,ano beru ,ale na chvíli a za chvíli chce sama ven. venku si běhá ,hlídá , sleduje okolí a je spokojená. Oproti tomu labrador dá před tomuto přednost být se svými lidmi ,takže i když jsou dveře většinu roku otevřené fena je venku pes vevnitř a sleduje mě jako stín.Takže i ted fena leží na schodech pes u mě pod židlí ,je otevřeno můžou si jít kam chtějí.

Myslím, že záleží i na tom konkrétním jedinci. Znám NO, kteří jsou v bytě. Je potřeba je pořádně utahat, zajistit jim unavení nejen tělesné, ale i psychické. To platí ale i o jiných plemenech, ne jen o NO.

21.7.2014 12:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Ńo tak je pod židlí, a co ? Labradorka se ode mně taky nehnula.
Pořád mi cpala hlavu do podpaží, div mi nevyhodila rameno. Ano, byla mazlivá, ale všeho moc
škodí. Obtěžovalo to. Temperamentní, nezničitelná byla snad do 7 let. A hlavně byla
umíněná, trucovitá, což jsem u NO v životě nezažila.NO byl na dvou letech hotový,
absolutně poslušný pes. NO jsem měla chlupatějšího, nelínal v bytě tolik jako labina.
Jinak do bytu snad nemohu doporučit ani jednoho. V zimním období, když prší sníh,
jsou psi urousaní, umažou zdi atd. . .
Jestli je Váš pes neustále v pohybu, tak jiný být opravdu, ale opravdu nemusí. Můj nebyl.
Dostal co potřeboval
= pohyb, hry , výcvik a doma jsme o něm nevěděli.

21.7.2014 12:27

Myslím, že záleží i na tom konkrétním jedinci. Znám NO, kteří jsou v bytě. Je potřeba je pořádně utahat, zajistit jim unavení nejen tělesné, ale i psychické. To platí ale i o jiných plemenech, ne jen o NO.

jistě je to o konkrétním jedinci, krom toho znám i lidi kteří mají v bytě čuvače ,bernardýny apod. jen říkám že jsem za život měla šest NO a jelikož jsme v domě se zahradou vždycky měli možnost volby , a všichni byli raději venku než v bytě. Samozřejmě kdybych je do bytu zavřela zvykli by si a byli by v bytě, Samozřejmě čím větší pes a chlupatější pes v bytě tím větší binec ,to platí i pro labradory i jiné rasy ,ono i velký pes na zahradě je znát , velký pes dělá velký bobky ,velký louže na trávníku ,takže je tráva spálená ,hrabe velký díry apod. např čuba nám zrovna v pubertě rozebrala kůlnusmajlík to všechno si ale musí promyslet rodiče zadavatelky jakého psa jí koupí nebo nekoupí. Ono pro dvanáctiletou holku bych já osobně viděla spíš malého knírače ,pudla ,šeltii apod. nevím dívka nepsala jaké zkušenosti mají rodiče, jestli někdy psa měli ,jestli s ním oni něco budou dělat, co s ním chce ona dělat a kdo se o něj bude starat až jí to třeba v patnácti přestane bavit což se taky často stává a pak nevychované tele vláčí parkem babička.

21.7.2014 12:31

rapotacka11 napsal(a):
Ńo tak je pod židlí, a co ? Labradorka se ode mně taky nehnula.
Pořád mi cpala hlavu do podpaží, div mi nevyhodila rameno. Ano, byla mazlivá, ale všeho moc
škodí. Obtěžovalo to. Temperamentní, nezničitelná byla snad do 7 let. A hlavně byla
umíněná, trucovitá, což jsem u NO v životě nezažila.NO byl na dvou letech hotový,
absolutně poslušný pes. NO jsem měla chlupatějšího, nelínal v bytě tolik jako labina.
Jinak do bytu snad nemohu doporučit ani jednoho. V zimním období, když prší sníh,
jsou psi urousaní, umažou zdi atd. . .
Jestli je Váš pes neustále v pohybu, tak jiný být opravdu, ale opravdu nemusí. Můj nebyl.
Dostal co potřeboval
= pohyb, hry , výcvik a doma jsme o něm nevěděli.

jestli byla umíněná a trucovitá zřejmě jste si spolu nenašli ten správný vztah. Labradoři pracují rádi , baví je to ,dělá jim to radost ovšem nesnesou tvrdé zacházení , německý ovčák je splachovací ,ten chybu odpustí ,snadno zapomene , labrador si pamatuje dobře .jinak s tím línáním v bytě to je tak nastejno , jinak to že byla vaše labradorka nezničitelná do 7 let je spíš přednost než nedostatek , můj pes s chutí makal ještě v jedenácti ,beru to jako plus .

21.7.2014 13:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Prosím Vás, nerada bych tady rozebírala své vztahy se psy.
Akorát mě štve, že furt vnucujete. labradora. Neříkejte, že ne, nejsem sama , kdo má ten pocit.
Sedli jste si, tak si to užívejte.
A s lab.a jejími trucy a mými šoky? Byla jsem u známých na zahradě, měli taky psa. Hráli si.
Odešli jsme domů. Normálně, v pohodě, bez nějakých protestů. Šli jsme asi tak do 100m lesoparkem, autem se tam nezajede. Čuba si čuchala za mnou. Otočím se, ležela na boku, mlu
vila jsem na ní. Nejdříve rázně - přivolání = nic. Dřepla jsem k ní , domlouvala ji, nic. Ležela,
jak po mrtvici (mrcha). Já vyděšená. Rozhoduji se, že zavolám manžela at' vezme káru a frčí
pro nás, hrůza . .co dál ? Napadlo mě běžet zpět na tu zahradu, udělala jsem pár krokú,
zavolala na ni , čuba vystřelila, zdravá, čilá, já vyšokovaná, málem kleplo mě. Prostě se chtěla
jen vrátit a bavit se dál.
Pak si dala poslušnost, jo a byla ochotná, to si pište.
To už ji bylo 7let.

21.7.2014 13:14

smajlík no a řekněte jestli nebyla chytrá teda. Já ho nevnucuju ,zadavatelku neznám , a je mě celkem jedno co si pořídí ,pokud jí pak s nezvládnutým psem nebudu potkávat, jen mě prostě pro takové dítě přišel vhodnější,protože třeba nezvládnutý labrador je většinou jen skákající otravující potvora, nezvládnutý ovčák je o něco horší.Sama sem toho názoru že každý člověk by měl mít takového psa kterého na vodítku bez problémů udrží at se děje co se děje a to z těhle dvou není pro děcko ani jeden.

21.7.2014 13:41

smajlík no a řekněte jestli nebyla chytrá teda. Já ho nevnucuju ,zadavatelku neznám , a je mě celkem jedno co si pořídí ,pokud jí pak s nezvládnutým psem nebudu potkávat, jen mě prostě pro takové dítě přišel vhodnější,protože třeba nezvládnutý labrador je většinou jen skákající otravující potvora, nezvládnutý ovčák je o něco horší.Sama sem toho názoru že každý člověk by měl mít takového psa kterého na vodítku bez problémů udrží at se děje co se děje a to z těhle dvou není pro děcko ani jeden.

Nezvládnutých labradorů a goldenů potkávám víc než nezvládnutých NO. A jsou velmi obtěžující, ostatně tak jako každý nezvládnutý pes, to není výsada retrívrů. Jsou víc vidět, porotože je jich moc, právě proto, že si lidi myslí, že výchova LR a GR je brnkačka, a že jsou vhodní ke komukoliv. A ona to není pravda.

21.7.2014 15:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

já mám v domě 3 pracovní BO - 2 leží celou dobu pod stolem, a 1 v mezipatře na schodišti (má tam svoje "stanoviště"). Když se zvednu, jdou taky, ale tam kam dojdu si zase lehnou. Rozhodně nejsou furt v pohybu, a chtějí být jednoznačně se mnou v doměsmajlík. Když hlídám mamce fenu NO, tak se chová úplně stejně jako ti zrzci.

26.7.2014 20:45
mentolka

XXX.XXX.86.129

ja myslím,že 12 ročné dievča nie je fyzicky dosť zdatné,aby zvládlo dospelého nem. ovčiaka napríklad na obrane,pri bytke s iným psom alebo jednoducho len ak si pes zmyslí zmeniť smer. mám 30kg sučku NO a 12,5 ročnú vnučku, tak viem o čom hovorím. ja by som mladej slečne poradila malého,rep. stredného bradáča(knírače)smajlík

26.7.2014 21:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

My jsme si pořídili NO,
dceři bylo 10. Vyřádili se neskutečně, ale 10 let bylo brzy.
Fyzicky i mentálně.
Ve dvanácti ho zvládla, nedošlo k žádné nepříjemnosti ani maléru. Samozřejmě, dohled byl . . .
Byl to nádherný , nezapomenutelný kus života s naším psím štěstím..

28.7.2014 08:20
papuchalk

XXX.XXX.96.38

rapotacka11 napsal(a):
My jsme si pořídili NO,
dceři bylo 10. Vyřádili se neskutečně, ale 10 let bylo brzy.
Fyzicky i mentálně.
Ve dvanácti ho zvládla, nedošlo k žádné nepříjemnosti ani maléru. Samozřejmě, dohled byl . . .
Byl to nádherný , nezapomenutelný kus života s naším psím štěstím..

Nojo, ale vy jste předpokládám už předtím psy měli, ne? Takže vaše dcera měla zkušenosti s tím, jak se psy komunikovat, jak se k nim chovat. To je něco úplně jiného, než dvanáctileté dítě psy zcela nepolíbené...

28.7.2014 09:05
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Nechtěla jsem tady vnucovat zadavatelce Labradora a za to se taky velmi omlouvám, ale to co tady píšete, že Labradoři jsou tvrdohlavější než NO... Ano, mám sice štěně LR, ale vždycky mě vnímá, chce se mnou spolupracovat, hezky plní povely, učí se rychle. A už to není mrně, ale za chvíli mu bude půl roku. Ano, je to energické torpédo, ale mě to rozhodně nevadí. Ráda si s ním hraji.

A k tomu, NO jsou taky v pubertě jako každý pes a může být taky nezvládnutelný. Já, kdybych byla začátečník, tak bych si NO nepořídila. Přece jen se pro začínajícího majitele a ještě díte moc nehodí. Zadavatelka ho přece nemůže učit ÚPLNĚ sama, i rodiče ji musí pomáhat, ale když nemají zkušenosti se psy všeobecně?! Bohužel, u nás v okolí jsou samí nevychovaní a zlí Němečtí ovčáci. Jednou na mě vyjel jeden, když jsem šla se svým labíkem na procházku. Prostě měl vyhrabanou díru pod plotem a napadl mě. Můj pes byl ještě tehdy malé štěně, skoro 3 měsíční.

A lidé, kteří nemají naštudováno a nevědí, jak se o psa postarat, tak ať si ho raději vůbec nepořizují!
Protože i u klidného Retrívra musí být výcvik i výchova a když si ho pořídí naprostý deb*l, tak se nedivím, že potom obtěžují okolí. To platí i u NO a u všech psů!

Já bych kromě Labradora mohla pro zadavatelku doporučit i Šeltii... ;)

28.7.2014 09:19
papuchalk

XXX.XXX.96.38

klubíčko napsal(a):
Nechtěla jsem tady vnucovat zadavatelce Labradora a za to se taky velmi omlouvám, ale to co tady píšete, že Labradoři jsou tvrdohlavější než NO... Ano, mám sice štěně LR, ale vždycky mě vnímá, chce se mnou spolupracovat, hezky plní povely, učí se rychle. A už to není mrně, ale za chvíli mu bude půl roku. Ano, je to energické torpédo, ale mě to rozhodně nevadí. Ráda si s ním hraji.

A k tomu, NO jsou taky v pubertě jako každý pes a může být taky nezvládnutelný. Já, kdybych byla začátečník, tak bych si NO nepořídila. Přece jen se pro začínajícího majitele a ještě díte moc nehodí. Zadavatelka ho přece nemůže učit ÚPLNĚ sama, i rodiče ji musí pomáhat, ale když nemají zkušenosti se psy všeobecně?! Bohužel, u nás v okolí jsou samí nevychovaní a zlí Němečtí ovčáci. Jednou na mě vyjel jeden, když jsem šla se svým labíkem na procházku. Prostě měl vyhrabanou díru pod plotem a napadl mě. Můj pes byl ještě tehdy malé štěně, skoro 3 měsíční.

A lidé, kteří nemají naštudováno a nevědí, jak se o psa postarat, tak ať si ho raději vůbec nepořizují!
Protože i u klidného Retrívra musí být výcvik i výchova a když si ho pořídí naprostý deb*l, tak se nedivím, že potom obtěžují okolí. To platí i u NO a u všech psů!

Já bych kromě Labradora mohla pro zadavatelku doporučit i Šeltii... ;)

Nojo. Máte bohaté zkušenosti s JEDNÍM labradorem, kterému je už CELÉHO půl roku (takže o pubertě zatím jen zlehka uvažuje), takže je tím pádem jasné, že víte naprosto všechno o tom, jak u různých labradorů s různou povahou může probíhat puberta, a my ostatní, kteří jsme těch labradorů měli jen třeba pět, jsme proti vám naprostí blbci... smajlík

28.7.2014 09:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

papuchalk napsal(a):
Nojo, ale vy jste předpokládám už předtím psy měli, ne? Takže vaše dcera měla zkušenosti s tím, jak se psy komunikovat, jak se k nim chovat. To je něco úplně jiného, než dvanáctileté dítě psy zcela nepolíbené...

My jsme se na psa hlavně leta chystali. Bydleli jsme v minibytě.
Děti byly připravené teoreticky. Výbava byla pořízená dávno dopředu - na menšího psa.
Pak jsme pořídili domek a ze všeho nejdříve vytouženýho psa. Nevybírali jsme plemeno,
nevybírali jsme chovku, nestarali se o zdraví. CHTĚLI JSME psa.
Stáli při nás všichni svatí, náš pes byl nejdřív malý, pak velký zázrak.
Lačnili jsme po tom příteli, ochránci.
Měl ty nejlepší psí vlastnosti, které jste kdy o psu četli.
Byl cvičený a poslušný, jak jen to NO dokáží smajlík
Byl mohutný, ale měkčí, tvárný, nechal se ovládat našimi dětmi.

28.7.2014 10:47

papuchalk napsal(a):
Nojo. Máte bohaté zkušenosti s JEDNÍM labradorem, kterému je už CELÉHO půl roku (takže o pubertě zatím jen zlehka uvažuje), takže je tím pádem jasné, že víte naprosto všechno o tom, jak u různých labradorů s různou povahou může probíhat puberta, a my ostatní, kteří jsme těch labradorů měli jen třeba pět, jsme proti vám naprostí blbci... smajlík

no já sem třeba měla víc psů než pět , a přesto si myslím že pro 12letou holku která nikdy psa neměla není NO ta pravá volba. I když sem sama začínala na cvičáku v devíti letech , ale mezi psy jsem se narodila ,měli jsme je doma odjakživa a to je něco jiného než holčička která psa doma nikdy neměla.Přesto i v těch devíti letech mě se psem pomáhal táta a jinak pochybuju že bych sama zvládla 50 kilové tele.Troufám si tvrdit že mám dost zkušeností jak s labradory tak s německými ovčáky. Labrador pokud je z dobrého chovu _/nemyslím nějaké křížence bez pp/ tak pokud ho člověk nezkazí je absolutně dobrácký a neagresivní ,zatímco u ovčáka je ostrost žádoucí v tom je mezi nimi hlavní rozdíl. Jinak schopnost učit se mají podle mě oba dva stejnou, labíci jsou možná trošku urputnější a tvrdohlavější , nedají se k práci přinutit drilem jako ovčák ,ale při správné motivaci makají nadšeně a rádi. Jinak pořád s tou pubertou ,pubertu má každý pes , v té pubertě odrazí majiteli to co s ním doposavaď dělal , zajímavé že u svých psů jsem krom toho že začnou čmuchat a zvedat nohu jiné výrazné změny v chování nikdy nezaznamenala.Jinak já sem toho názoru že člověk by měl mít takového psa kterého sám unese , takže až dívenka unese nebo alespoň udrží rozjančeného ovčouna necht si ho pořídí , ale zatím ve dvanácti by se měla učit poznávat chování psa na nějakém mnohem menším plemeni.

29.7.2014 07:41
klubíčko

XXX.XXX.92.130

papuchalk napsal(a):

V tom případě máte pravdu, pubertu jsem s ním ještě neprožila, ale zkušenosti se psy mám. Měla jsem psa, byl to sice jezevčík, ale puberta taky nebyla zrovna lážo plážo. A u Německého ovčáka ta puberta taky nebude JEDNODUCHÁ. Bude to stejné jako u Labradora, takže prosím, neodsuzujte tady Labradora. Každé plemeno má své plusy i mínusy a záleží na psovi, jakou povahu bude mít a jak si ho 12 leté děvče vychová a vycvičí. Jaké si to udělá, tak takové to bude mít. Potřebuje taky pomoc od někoho jiného. Však NO není čivava nebo jorkšír. smajlík A ještě hold, když zadavatelka má poprvé psa. Já bych si opravdu vybrala nějaké jiné, menší plemeno.

29.7.2014 09:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Dobře děláte!

29.7.2014 10:04
Šarina

XXX.XXX.231.146

Inspektor Pišišvor napsal(a):
z mých zkušeností je NO daleko tvárnější a lépe spoluprcuje, jež labrador - co k nám na cvičák chodili lidi z labradorama, tak sváděli věčný boj s jejich chorobnou žravostí, a u psů ještě s enormním zájmem o feny (i když neháraly). Nechtěla bych být v kůži 12 letýho děvčete, co musí kromě toho, že se sama všechno učí, ještě svádět boj se psem, který má od nástupu puberty v hlavě jenom starost o to, co by sežral nebo ojel, a nedívá se při tom nalevo napravo.

Svatá pravda, na cvičáku jsem zažila několik labošů, většinou se začátečníky. Ti z nich byli doopravdy nešťastní- přesně jak popisuje ketty sharp. Psi se prtakticky jenom zmítali na vodítku, majitele vláčeli za fenami a hledali v trávě, co komu upadlo. Jeden z nich z toho po pubertě vyrostl a stal se z něho skvělý pracant. Nebyl ovšem vlastněný 12tiletou začátečnicí, ale energickou "babou", která s ním udělala spoustu práce. Ale všichni ostatní postupně odpadali a už je potkávám jenom zmítající se na konci vodítka, kde vepředu pes táhne vstříc žrádlu a sexu :)

Možná spíš než NO (který může být přesmíru energický) bych fakt doporučila toho choďáka. Zadavatelce by se mohl líbit: je NO podobný, je menší, dostatečně tvárný a nemusel by být tak náročný na fyzickou sílu.

V každém případě bych zadavatelce poradila psa s PP, protože rozdíl oproti bez PP není jenom o dostupnosti informací, ale i o tom, že dostaneš rasu, kterou si vybereš, a že rodiče tvého pejska mají provedené zdravotní a povahové testy, pro dané plemeno typické.
To u psa bez PP (přes veškerá ujišťování) nenajdeš.
Co se týká ceny štěněte s PP a bez PP, tak ve světle toho, na kolik tě (tedy tvé rodiče) ten pejsek za život přijde, je tento počáteční rozdíl (je-li vůbec nějaký) naprosto zanedbatelný.

Držím ti palce, ať ti tvůj psí sen vyjde! smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík