Zdravím Vás, asi stále dokola omílané téma, ale mám labradora s min. 3 st. DKK. A navíc se nám k tomu přidala alergie (zřejmě na granule - krmíme od malička Royal Caninem) Potřebuju změnit na značku, která neobsahuje žádné obiloviny, je dietní, ale zároveň má vysoký podíl masa.
Poradíte?
barupet
napsal(a):
Nevíme přesně. Dnes jsme byli u veterináře a bylo nám řečeno, že se jedná o alergickou reakci. Dostali jsme injekci proti svědění a nějaký šampon. Pokud po 3 týdnech nepomůže, budeme příčinu řešit dál.
Dietním myslím s nízkým obsahem tuku a sacharidů. Nejlépe rybí maso.
Hm, to je taková diagnóza-nediagnóza... A nevím, jak s tím nízkým obsahem tuků obecně u granulí platí, že čím míň mají sacharidů, tím víc mají bílkovin a tuků. Granule s minimem sacharidů, vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku neznám. Nemluvě o tom, že ani pro psa, který má zhubnout, to paradoxně není ideální - po nízkotučných granulích je brzo hlad, a hladový pes se snaží "střádat" každou kalorii, takže přibírá.
Každopádně můžu doporučit rybí Orijen. Asi nejkvalitnější rybí granule na našem trhu. Dál třeba Acana Pacifica, Essentialfoods Nautical...
Zkuste se podívat na Granule Platinum.
http://www.pro-krmivo.cz/platinum/
barupet
napsal(a):
Zdravím Vás, asi stále dokola omílané téma, ale mám labradora s min. 3 st. DKK. A navíc se nám k tomu přidala alergie (zřejmě na granule - krmíme od malička Royal Caninem) Potřebuju změnit na značku, která neobsahuje žádné obiloviny, je dietní, ale zároveň má vysoký podíl masa.
Poradíte?
Royal Canin je šunt, ale zkuste se podívat na tyto bezobilná krmiva: Essential Foods, Taste Of The Wild, Acana (bezobilná), Artemis, Wolfsblut, Applaws, Annameat. Já jimi nekrmím, ale jsou to nejkvalitnější značky.
Pokud jste krmili celou dobu RC, tak doporučuji nepřecházet hned na bezobilné granule typu Orijen a pod.
a) psovi zlenivělo trávení
b) je to, jako kdybyste dali vegetariánovi bůček
Volte určitý mezistupeň, kdy si bude pes postupně přivykat a pak nebude problém.
Jinak by Vás mohl jakýkoli přechod odradit...
Zkuste napsat na http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=zaslani-dotazu&np=Zadejte%20dotaz%20do%20poradny...&menu=menu5
mi tam vždy pomohli...
Střídám krmiva Belcando, Fromm Family , Firstmate ( to je ale drahší)