Poraďte se změnou granulí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2014 21:26
barupet

XXX.XXX.48.6

Zdravím Vás, asi stále dokola omílané téma, ale mám labradora s min. 3 st. DKK. A navíc se nám k tomu přidala alergie (zřejmě na granule - krmíme od malička Royal Caninem) Potřebuju změnit na značku, která neobsahuje žádné obiloviny, je dietní, ale zároveň má vysoký podíl masa.
Poradíte?smajlík

11.8.2014 21:31
pidla

XXX.XXX.143.241

Co znamená "dietní"? Na jakou složku má alergii?

11.8.2014 21:37
barupet

XXX.XXX.48.6

Nevíme přesně. Dnes jsme byli u veterináře a bylo nám řečeno, že se jedná o alergickou reakci. Dostali jsme injekci proti svědění a nějaký šampon. Pokud po 3 týdnech nepomůže, budeme příčinu řešit dál.
Dietním myslím s nízkým obsahem tuku a sacharidů. Nejlépe rybí maso.

11.8.2014 21:58
pidla

XXX.XXX.143.241

barupet napsal(a):
Nevíme přesně. Dnes jsme byli u veterináře a bylo nám řečeno, že se jedná o alergickou reakci. Dostali jsme injekci proti svědění a nějaký šampon. Pokud po 3 týdnech nepomůže, budeme příčinu řešit dál.
Dietním myslím s nízkým obsahem tuku a sacharidů. Nejlépe rybí maso.

Hm, to je taková diagnóza-nediagnóza... A nevím, jak s tím nízkým obsahem tuků obecně u granulí platí, že čím míň mají sacharidů, tím víc mají bílkovin a tuků. Granule s minimem sacharidů, vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku neznám. Nemluvě o tom, že ani pro psa, který má zhubnout, to paradoxně není ideální - po nízkotučných granulích je brzo hlad, a hladový pes se snaží "střádat" každou kalorii, takže přibírá.

Každopádně můžu doporučit rybí Orijen. Asi nejkvalitnější rybí granule na našem trhu. Dál třeba Acana Pacifica, Essentialfoods Nautical...

11.8.2014 23:06
prokrmivo.cz

XXX.XXX.110.94

Zkuste se podívat na Granule Platinum.
http://www.pro-krmivo.cz/platinum/

12.8.2014 10:42
klubíčko

XXX.XXX.92.130

barupet napsal(a):
Zdravím Vás, asi stále dokola omílané téma, ale mám labradora s min. 3 st. DKK. A navíc se nám k tomu přidala alergie (zřejmě na granule - krmíme od malička Royal Caninem) Potřebuju změnit na značku, která neobsahuje žádné obiloviny, je dietní, ale zároveň má vysoký podíl masa.
Poradíte?smajlík

Royal Canin je šunt, ale zkuste se podívat na tyto bezobilná krmiva: Essential Foods, Taste Of The Wild, Acana (bezobilná), Artemis, Wolfsblut, Applaws, Annameat. Já jimi nekrmím, ale jsou to nejkvalitnější značky.

12.8.2014 11:36
barupet

XXX.XXX.48.6

Tak se rozhoduji mezi Essential Foods Nautical a Platinum Natural adult iberico se zeleninou.smajlík Orijen bych volila nejradši, ale ten je jaksi mimo naše moožnosti.. Měsíčně 2 tisíce za granule vážně nedám smajlík

12.8.2014 13:36
prokrmivo.cz

XXX.XXX.132.106

Platinum Iberico můžeme doporučit. Máme spousty zákazníků, kteří krmivo odebírají a jsou spokojeni. Osobně máme zkušenost také, protože jeden pytel se nám roztrhl, tak jsme krmili našeho labradora ;-) Nezůstala jediná granule v misce smajlík
Tomáš Loukota
pro-krmivo.cz

12.8.2014 13:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

klubíčko napsal(a):
Royal Canin je šunt, ale zkuste se podívat na tyto bezobilná krmiva: Essential Foods, Taste Of The Wild, Acana (bezobilná), Artemis, Wolfsblut, Applaws, Annameat. Já jimi nekrmím, ale jsou to nejkvalitnější značky.

A jak chutnají ?

12.8.2014 14:26
noemi

XXX.XXX.64.236

Pokud jste krmili celou dobu RC, tak doporučuji nepřecházet hned na bezobilné granule typu Orijen a pod.
a) psovi zlenivělo trávení
b) je to, jako kdybyste dali vegetariánovi bůček

Volte určitý mezistupeň, kdy si bude pes postupně přivykat a pak nebude problém.
Jinak by Vás mohl jakýkoli přechod odradit...

12.8.2014 14:32
barupet

XXX.XXX.48.6

To je jasné, že mu nedám ze dne na den jiné granule ;) Vím, že přechod probíhá postupně.

12.8.2014 21:17
senda

XXX.XXX.119.172

Firstmate. Přešla jsem na ně z Acany a super. Mají právě kromě jiných příchutí i rybí - velký podíl masa, bez obilí, doporučované při alergiích.

12.8.2014 21:26
trinity

XXX.XXX.171.210

Zkuste napsat na http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=zaslani-dotazu&np=Zadejte%20dotaz%20do%20poradny...&menu=menu5
mi tam vždy pomohli...
Střídám krmiva Belcando, Fromm Family , Firstmate ( to je ale drahší)

Přidejte reakci

Přidat smajlík