Dobrý den, našemu pejskovi se udělali takové boláky po těle a už nevíme co s tím. Poprvé to měl jen na hlavě a hnisalo mu to. Na veterině nám řekli, že to má z vody a dostal antibiotika. Teď se mu to udělalo cca po měsíci znova ale už po celém těle. Antibiotika ale do něj pořád cpát nechceme tak nemá s tím někdo taky zkušenost? Stříkáme to teď olejem s jojobou, která mu to trochu hojí ale bohužel nezabraňuje rozlézání. Pořád si to drbe a olizuje až si kolikrát vytrhl všechny okolní chlupy. Už opravdu nevíme co s tím, je to náš miláček
Děkuji za každý názor a radu.
j.berendova
napsal(a):
Na veterině nám právě jen bylo řečeno že to má z vody nic vic. A je to z rybnika. Já bych radši nějakou mastičku nebo něco ale ne antibiotika.
Že vám neřekli víc, než "je to z vody", ještě neznamená, že nestanovili diagnózu.
Buď svému veterináři věříte, že dokáže nasadit léčbu, která je pro psa nejvhodnější, nebo běžte k jinému veterináři. Ideálně k odborníkovi dermatologovi. Ale vymýšlet bez lékaře nějaké mastičky po internetu fakt nemá smysl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

j.berendova
napsal(a):
Na veterině nám právě jen bylo řečeno že to má z vody nic vic. A je to z rybnika. Já bych radši nějakou mastičku nebo něco ale ne antibiotika.
Co máte proti antibiotikům? Vždyť obecně zachraňují životy!
Psa vemte k veterináři, jak už vám bylo doporučeno. Buď k vašemu, nebo, nevěříte-li mu, tak jinam, nejlépe k odborníkovi na kožní problémy. Rozhodně se nepokoušejte o samoléčbu, nevhodnou můžete psovi dost ublížit. A jednejte hned, nenechte psa trápit.
Nikdy bych si netroufla na samoléčbu ale když to ten pes ma pořád a vrací se mu to v horším stavu tak se jen ptám jestli někdo nemá zkušenost s něčím podobným. A antibiotika lečej to ano ale ne pořad. Mamči pes musel brat troje aby mu fungovali a to už moc dobrý neni! Koukam že jsem si asi vybrala špatnou stranku na dotaz!! Na jine strance tam píše několik lidí, že mají stejný problém a že nikomu neřekli pořadně co to je a co s tim. Tak se omlouvam že jsem se vubec zeptala. Chci mu jen pomoct a ne celý život do něj cpát antibiotika. Pokud je to krátkodobý tak ano ale když to má zas a znova a horší??

j.berendova
napsal(a):
Nikdy bych si netroufla na samoléčbu ale když to ten pes ma pořád a vrací se mu to v horším stavu tak se jen ptám jestli někdo nemá zkušenost s něčím podobným. A antibiotika lečej to ano ale ne pořad. Mamči pes musel brat troje aby mu fungovali a to už moc dobrý neni! Koukam že jsem si asi vybrala špatnou stranku na dotaz!! Na jine strance tam píše několik lidí, že mají stejný problém a že nikomu neřekli pořadně co to je a co s tim. Tak se omlouvam že jsem se vubec zeptala. Chci mu jen pomoct a ne celý život do něj cpát antibiotika. Pokud je to krátkodobý tak ano ale když to má zas a znova a horší??
Jenže nejlíp pomůže veterinář. Tady z několika fotek přece nikdo nemůže poznat, co to je za onemocnění, tím míň, jak by se mělo léčit. To chce pořádné vyšetření.
A psa nepouštějte do vody!
Ano to vím tady se jen ptám jestli někdo nemá stejnou zkušenost a to proto že i když se mu to zahojí uplne a pak ho jednou krátce smočíme a usušíme hned potom udělá se mu to stejně. Ja nechci aby mi tady nekdo rekl udelejte to tak a ja to udelam jen jsem se ptala orientacne. K veterinari samozrejme chodime a tam nam prave vzdy daji jen antibiotika ze to ma proste z vody. Ted je mu cerstve rok a uz to má po nekolikate. Uz jako stene mel problemy z kůží a tak mi přijde dívný na kůži dávat stále antibiotika. Nerikam ze ne ja nejsem veterinar ale kvuli tomu se ptam. V nasi ordinaci jsou 3 vete a porad to sami jen ze to ma z vody a dostane ATB.
j.berendova
napsal(a):
Ano to vím tady se jen ptám jestli někdo nemá stejnou zkušenost a to proto že i když se mu to zahojí uplne a pak ho jednou krátce smočíme a usušíme hned potom udělá se mu to stejně. Ja nechci aby mi tady nekdo rekl udelejte to tak a ja to udelam jen jsem se ptala orientacne. K veterinari samozrejme chodime a tam nam prave vzdy daji jen antibiotika ze to ma proste z vody. Ted je mu cerstve rok a uz to má po nekolikate. Uz jako stene mel problemy z kůží a tak mi přijde dívný na kůži dávat stále antibiotika. Nerikam ze ne ja nejsem veterinar ale kvuli tomu se ptam. V nasi ordinaci jsou 3 vete a porad to sami jen ze to ma z vody a dostane ATB.
Jestli se mu to pořád takhle opakuje (z vašeho prvního příspěvku vyplývalo, že to má podruhé, ale to je fuk) a léčba vašich veterinářů k ničemu nevede, tak pořád platí to, co vám tu píšeme od začátku. Vyhledat odborníka - dermatologa! Nejlepší dermatolog u nás je nejspíš MVDr. Rybníček.

pidla
napsal(a):
Jestli se mu to pořád takhle opakuje (z vašeho prvního příspěvku vyplývalo, že to má podruhé, ale to je fuk) a léčba vašich veterinářů k ničemu nevede, tak pořád platí to, co vám tu píšeme od začátku. Vyhledat odborníka - dermatologa! Nejlepší dermatolog u nás je nejspíš MVDr. Rybníček.
Nebo Doc. MUDr. Svoboda v Brně na VFU. Má i soukromou praxi. A dá se vyhledat na internetu.
Evidentně alergie na něco...sinice, cokoliv ve vodě....nebo prostě má citlivou kůži a po namočení se obsype...je dobré vyhledat kvalitního veta, aby udělal stěr atd. a také je dobré nakopnout imunitu, která tady evidentně pokulhává. Na boláky bych koupila hemagel, na imunitu Immunovet. Věřím, že s věkem a léčou se to zlepší, ne-li zcela vymizí
Léčba kožních problémů antibiotiky je zdlouhavá. Antibiotika většinou působí na nějakou část mikrobů, širokospektrální nemusí zabrat. Takže to co do střídání antibiotik.
Pokud ho budete koupat ve stejné vodě, asi bude stejně reagovat. Takže bych navštívila odborníka, psa vyléčila a v tom rybníce ho koupat nenechala, nýbrž našla jinou možnost. Pokud jiná není, raději nekoupat. Poté bych použila prostředky na podporu kůže - stačí pivovarské kvasnice, lososový olej, biotin.
Jen bych vás chtěla upozornit že dermatologické problémy se léčí dlouho a není výjimka, že pes nakonec musí být uspán
Ve stejné vodě ho nekoupeme. Našli jsme si rybníček s nádhernou vodou ale stejně. Rozhodně v době boláků nekoupeme, zkusili jsme to až po úplném zahojení. Určitě nějakého odborníka na kůži navštívíme. Jinak děkuji za doporučení vete ale Brno máme z ruky, jsme z Děčína (severní čechy)
j.berendova
napsal(a):
Ve stejné vodě ho nekoupeme. Našli jsme si rybníček s nádhernou vodou ale stejně. Rozhodně v době boláků nekoupeme, zkusili jsme to až po úplném zahojení. Určitě nějakého odborníka na kůži navštívíme. Jinak děkuji za doporučení vete ale Brno máme z ruky, jsme z Děčína (severní čechy)
Ona ta voda může být jen spouštěč a skutečná příčina může být někde úplně jinde. Známé fenka měla vleklé hnisavé záněty kůže na tlapkách, párkrát i na břiše. Léčili to u různých veterinářů opakovaně antibiotiky, první většinou nezabraly, takže druhá antibiotika, třetí... po měsíci antibiotik se to zdánlivě vyléčilo a za pár měsíců se to zase vrátilo. Takhle to měla snad rok a půl nebo dva roky, prostě děs, navíc za léčbu nechali šílené prachy. Pak šli k dermatoložce, ta udělala biopsii (chirurgicky odebrala vzorek) kůže z několika míst na těle. Diagnóza: svrab, alergie na svrab a do takhle oslabené kůže teprve nasedl ten bakteriální zánět. Což předtím nikoho nenapadlo, ani tu dermatoložku, protože žádné typické příznaky svrabu fenka neměla a hlavně ostatní psi v domácnosti byli úplně zdraví. Dali všem psům obyčejnou pipetu na svrab a od té doby mají naprosto zdravou fenku.
Čímž samozřejmě neříkám, že u vás to je to samé. Možných příčin je milión. Ale opravdu to chce odborníka, ne rady po internetu a hadí olejíčky.
j.berendova
napsal(a):
Já bych přeci jen vyhledala odborníka - cesta přes celou republiku vás nakonec přijde třeba levněji, než když navštívíte 10 veterinářů ve svém okolí, kteří budou zkoušet všemožné a stejně nepomohou. A jak někdo psal, pan veterinář ordinuje i v Praze a to je kousek.
Dobrý den, naše fenka WHWT má každé léto "boláky z vody".Myslela jsem si,že je to z chlorované vody(koupe se v bazénu a koupání miluje) ale vidím,že Vy to máte z přírodní vody, takže problém je asi jinde. Myslím si, že se vykoupaný, mokrý pes asi zapaří a těm citlivějším naskáčou boláky.My máme tyto fenky dvě a jedna boláky má ,druhá ne. Antibiotika nebereme, pořádně jí to promazávám olivovým olejem, fenka je spokojená, neškrábe se a strupy pomaličku mizí. Trvá to na můj vkus poměrně dost dlouho ale vždycky zmizí a objeví se zase až v létě po koupání.Vetům už po hodně bolestivé zkušenosti věřím hodně málo, všechno je pouze o penězích. Čím déle bude léčba trvat a čím víc máte mazlíčka ráda a jste ochotna platit, tím líp.Nebojte, lidští kožaři jsou nejspokojenější doktoři, jim pacienti neumírají, u těch psích to nebude jinak.
Zdravím
My s tímhle máme taky problémy.
Máme GR,takze chlupatec. Vloni poprvé v létě se nám udělaly takovýhle boláky,následně na to mokvající rány a strupy. Měl to jenom pod ušima a na krku. U veta nám řekli, že to má hodně psů, právě z vody a převážně samozřejmě dlouhosrstí psi s ušima dolů.
Pes se po koupeli zapaří,pokud ho nenecháte pořádně uschnout nebo dukladně nevysušíte. Dostali jsme šamponek a drahý kapky do uší.. Umývali jsme několikrát denně, zákaz drbaní a koupání. Samozřejmě postižená místa se vyholily strojkem. Zmizelo to docela rychle,.
Letos jsme to meli zas.. takže jsme zase vyholili, umejvali.. zmizelo to do 14ti dnů.
Nevím, je možné, že máte totéž i když u krátkosrstého psa mi to přijde divné.
My to příští koupací sezonu vyřešíme oholením pod ušima hned, ne až to zase přijde...