Kvalita "krmení" psa a majitele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2014 09:01
Číňan

XXX.XXX.162.124

Spousta majitelů řeší "ty nejlepší granule" pro svého pejska. I zde na webu je založena spousta diskuzních vláken týkajících se kvality, výživových hodnot, konzervantů, čestných prohlášení výrobců a dále výživových doplňků jako lososový olej, vitamíny B, E atd. Spousta čte etikety stále dokola, jen aby se ujistili, že není v granulích něco nezdravého.
Ruku na srdce, kolik z těchto lidí (nebo lidí obecně), co zakládají tyto fóra nebo do nich přispívají poznatky o "nej" krmivu pro své zvířátko, stráví minimálně stejně dlouho dobu vyhledáváním kvalitních potravin pro sebe nebo alespoň pro své děti. Kolik z nich stojí v obchodě u regálů se svými potravinami, vezmou si každý produkt do ruky a čtou si co je v jejich vlastní stravě za nechutnosti, zda dodržují doporučené denní dávky jednotlivých složek stravy, jestli pravidelně konzumují ryby popř. zda alespoň dohlížejí na své děti a jejich stravovací návyky.

Co tím chci říci....Pokud sháníte, hlídáte a kupujete pouze to nej pro své zvířecí přátele po celou dobu jejich života, děláte to stejně u sebe a u svých dětí??? smajlíksmajlík

26.8.2014 09:34
pidla

XXX.XXX.239.128

Ano. Už si v krámě připadám divně, jak čtu složení úplně u všeho. A u pultu s krájenými uzeninami a sýry jsem otravná, protože si vždycky nejdřív vyžádám papíry se složením všech výrobků a pak teprve vybírám. Ne že bych teda jedla 100% zdravě, to ani omylem. Taky ráda zhřeším třeba zmrzlinou. A i psům občas podstrčím něco děsně nezdravého jen tak na chuť. Myslím si, že i občasný "úlet" ke zdravé pestré stravě patří. Ale hlavně ráda vím, co kupuju, za co vyhazuju svoje peníze - jestli je to kupříkladu kelímek škrobu s želatinou a aromaty, nebo kelímek čistého plnotučného mléka s ovocem...

27.8.2014 17:43
lavacca

XXX.XXX.1.3

pidla napsal(a):
Ano. Už si v krámě připadám divně, jak čtu složení úplně u všeho. A u pultu s krájenými uzeninami a sýry jsem otravná, protože si vždycky nejdřív vyžádám papíry se složením všech výrobků a pak teprve vybírám. Ne že bych teda jedla 100% zdravě, to ani omylem. Taky ráda zhřeším třeba zmrzlinou. A i psům občas podstrčím něco děsně nezdravého jen tak na chuť. Myslím si, že i občasný "úlet" ke zdravé pestré stravě patří. Ale hlavně ráda vím, co kupuju, za co vyhazuju svoje peníze - jestli je to kupříkladu kelímek škrobu s želatinou a aromaty, nebo kelímek čistého plnotučného mléka s ovocem...

Přesně tak. V obchodu u potravin pro sebe čtu složení také - chci vědět, za co dávám své peníze. A to samé chci vědět i u krmení pro zvířata. Protože nač kupovat granule plné obilí, když za stejnou cenu lze najít kvalitnější krmení obsahující maso.

Ale uznávám, že někdy si říkám, že pokud někdo řeší už takové drobnosti, zda 1 kvalitní krmení nebo 2.kvalitní krmení - no, tak to odzkouším a mám to. Nemusím se chodit ptát na diskuzi, když dle složení jsou to téměř totožná krmiva.

27.8.2014 19:29
jolanabrno

XXX.XXX.35.196

Já se spíše občas podívám co kupuji. Pro psa chci to nejlepší, u sebe na to dá se říci trochu kašlu. I když šunky atd. tak to kupuju jen ty kvalitní, ale další jídlo a sladkosti tak to ne a nevadí mi to. Není nic špatného na tom, že dávám psovi přednost :) a radši strávím hodiny hledáním kvalitního krmiva (pochoutek, ..) to je pro mě zábavnější než si vybírat jídlo pro sebe ;). protože to dělám pro někoho na kom mi záleží. Děti nemám tak nemůžu říct, ale lidi ať si jedí jak chtějí ty si to můžou vždycky zvolit jestli to nebo to

Ale postupně už se to mění asi tím jak pořád čumim u těch granulí na etikety :D

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2014 11:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

pro psy opravdu hledám to nejzdravější a nejlepší, a přiznám se aby oni mohli mít to nejlepší tak pro sebe to neřeším nakupuji podle cen a taky podle toho co mě chutná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík