Pes navodítku napadl psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2014 09:23
ggeorgie

XXX.XXX.207.138

Dobrý den,

chtěla bych se také zeptat na problém napadení psa. Byla jsem na turist. procházce s větším psem (ovčákem) na krátkém vodítku a naproti šla paní s yorkšírem na navíjecím vodítku. Okamžitě jsem si psa přitáhla úplně k noze a přidržovala, jenže paní svého psa si nestáhla a nechala ho dojít cca na 4 metrovou vzdálenost až k hlavě mého psa. Bohužel než jsem stihla říci co blbne byl její pes u nosu mého psa a ten pouze svackl a pustil. Bohužel pes ke své velikosti utrpěl zranění. Můj pes si ho již vůbec nevšímal. Vzala jsem paní se psem na ošetření na veterinu a zaplatila první ošetření neboť neměla u sebe dost peněz a psíka mi bylo strašně líto. Nyní mi napsali, že pes musí na operaci a že budou nejspíše další náklady, abych se s nima rozdělila na půl... Co mám dělat, jsou v oprávnění i když já si psa hlídala na vodítku úplně u nohy a paní si mohla pejska stáhnout na krratší vzdálenost a klidně okolo nás projít... Nemám agresivního psa, chtěl dle mého názoru ukázat, že on patří ke mně a ne ten druhý.. Děkuji moc za váš názor.

18.9.2014 09:37
pidla

XXX.XXX.106.11

ggeorgie napsal(a):
Dobrý den,

chtěla bych se také zeptat na problém napadení psa. Byla jsem na turist. procházce s větším psem (ovčákem) na krátkém vodítku a naproti šla paní s yorkšírem na navíjecím vodítku. Okamžitě jsem si psa přitáhla úplně k noze a přidržovala, jenže paní svého psa si nestáhla a nechala ho dojít cca na 4 metrovou vzdálenost až k hlavě mého psa. Bohužel než jsem stihla říci co blbne byl její pes u nosu mého psa a ten pouze svackl a pustil. Bohužel pes ke své velikosti utrpěl zranění. Můj pes si ho již vůbec nevšímal. Vzala jsem paní se psem na ošetření na veterinu a zaplatila první ošetření neboť neměla u sebe dost peněz a psíka mi bylo strašně líto. Nyní mi napsali, že pes musí na operaci a že budou nejspíše další náklady, abych se s nima rozdělila na půl... Co mám dělat, jsou v oprávnění i když já si psa hlídala na vodítku úplně u nohy a paní si mohla pejska stáhnout na krratší vzdálenost a klidně okolo nás projít... Nemám agresivního psa, chtěl dle mého názoru ukázat, že on patří ke mně a ne ten druhý.. Děkuji moc za váš názor.

Pokud to proběhlo opravdu tak, jak píšete, tak bych rozhodně neplatila nic - vina je jednoznačně na straně majitelky jorkšíra, která neměla co k vám psa pouštět. Podle stejné logiky by taky mohla chtít náhradu po řidiči auta, kterému by její pes na jojošňůře vběhl přímo pod kola.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2014 09:49

Přečtěte si např. tohle :
http://www.mazlickoviny.cz/clanek/pravni-poradna-nahrada-skody-pri-zraneni-psa-ve-rvacce

z tohoto pohledu je podstatné jenom to, že Váš pes zavinil škodu a Vy jste tedy zodpovědná.....patrně....smajlík

18.9.2014 13:09
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Ony ale také platí další paragrafy NOZ:
§ 2903 (1) Nezakročí-li ten, komu újma hrozí, k jejímu odvrácení způsobem přiměřeným okolnostem, nese ze svého, čemu mohl zabránit.

§ 2918 Vznikla-li škoda nebo zvětšila-li se také následkem okolností, které se přičítají poškozenému, povinnost škůdce nahradit škodu se poměrně sníží. Podílejí-li se však okolnosti, které jdou k tíži jedné či druhé strany, na škodě jen zanedbatelným způsobem, škoda se nedělí.

Neboli vina je na obou stranách a pokud se nedomluvíte, musel by soud podle svědků apod. posuzovat, kdo škodu více zavinil tím, že porušil svou povinnost dohlížet na psa a stanovit, kolik % nákladů budete hradit Vy.

19.9.2014 08:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Větší pes má být navyklý na košík a problém není.
Prostě jde se ven = náhubek.

19.9.2014 09:56
kalliope

XXX.XXX.10.112

rapotacka11 napsal(a):

co by bylo, kdyby bylo nemá teď smysl řešit. Morálně pokud to bylo, jak uvádí zadavatelka, je právo na její straně. Nicméně, asi bych se na nákladech polovinou podílela, i když vnitřně bych s tím nesouhlasila, nicméně je to slušnost. Pokud by chtěla majitelka jorkšíra i po té hradit další náklady, tak to už bych je s klidným svědomím odmítla.

Logicky je vina půl na půl.

19.9.2014 13:35

ggeorgie napsal(a):
Dobrý den,

Přesně podle vzoru "každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán".
Projevila jste dobru vůli, paní s prvním ošetřením pomohla, tím podle mě vaše povinnost končí. I malý pes je pes a má být zabezpečen tak, aby nepáchal škodu - byť jen na svém zdraví.
Dovedeno do absurdna : Malý pes může kousat velkého do nohou, protože kouše málo, ale když se velký ohradí, tak to majitel zaplatí, protože velký pes kouše hodně?
Snad stačí, že velký byl zajištěn nakrátko u nohy majitele.

19.9.2014 14:20
ggeorgie

XXX.XXX.207.138

Dobrý den,

nyní mi paní vypisuje, že by mně nechali všichni uhradit celou částku a že chtěji zaplatit aspoň polovinu z nákladů které jsou + případně dalších.. Otázka je co jsou to případné náklady. Leč je mi pejska líto musím za právníkem neboť si opravdu myslím, že na velikosti psa nezáleží a že paní ho neměla ledabyle pouštět ať si dělá co chce. Od toho je to vodítko, aby ho měla pod kontrolou. K veterináři jsem je odvezla, první ošetření zaplatila a byla bych ochotna přispět i více, ale né s takovým chováním, kdy mi paní vypisuje a hází veškerou vinu na mne. Mám velkého psa a proto jsem si ho také držela úplně u nohy, aby se právě nemohlo stát to co se stalo..

19.9.2014 20:17
bilusik

XXX.XXX.168.4

rapotacka11 napsal(a):

Malého psa měl mít také majitel nakrátko u nohy a ne 4 m od sebe na dlouhém vodítku a čumět po vejrech - když se míjí s jiným psem. Já osobně bych jim nic neplatil. Majitelka malého psa byla nepozorná a za blbost ( vlastní ) se platí. Bez soudního rozhodnutí bych nedal nic.

19.9.2014 20:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

To je jasný.
Ale nikdy nevíte jakýho blba potkáte.

20.9.2014 09:32

rapotacka11 napsal(a):
To je jasný.
Ale nikdy nevíte jakýho blba potkáte.

Život mě naučil. Na to, že nikdy nevím jakého blba potkám, nosím pepřák :
"Zavolejte si toho psa", svou fenu mám u nohy na vodítku. "Zavolejte si toho psa", pes stále běží k nám. "Zavolejte si toho psa, jestli dojde k nám, sejmu ho pepřákem" a pes je konečně odvolán - odchycen.
(Nemusíte mě osočovat, ten pepřák jsem nikdy nepoužila, varování vždy stačilo).

20.9.2014 09:54
garmia

XXX.XXX.34.242

Mně se stalo něco obdobnýho na návštěvě. Nenapadnul psa, ale kočku. Jasně jsem jim řekl, že pokud se dostane pes ke kočce či naopak, nedopadne to dobře, proto jsme je oddělili, pes byl v baráku, kočka venku. Co čert nechtěl, pan domácí se vrátil dřív než obvykle, jak otevřel dveře, kočka se dostala do baráku a pes ji zakousnul. Následovalo, měl sis psa držet, měl být s náhubkem a já nevím co všechno.
Jaký máte pohled na danou věc?

20.9.2014 09:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Tupost.
(na všech frontách)

20.9.2014 10:12
pidla

XXX.XXX.106.11

garmia napsal(a):
Mně se stalo něco obdobnýho na návštěvě. Nenapadnul psa, ale kočku. Jasně jsem jim řekl, že pokud se dostane pes ke kočce či naopak, nedopadne to dobře, proto jsme je oddělili, pes byl v baráku, kočka venku. Co čert nechtěl, pan domácí se vrátil dřív než obvykle, jak otevřel dveře, kočka se dostala do baráku a pes ji zakousnul. Následovalo, měl sis psa držet, měl být s náhubkem a já nevím co všechno.
Jaký máte pohled na danou věc?

Byli jste na návštěvě, kočka tam byla domácí a zvyklá chodit všude. I lehce retardovanému jedinci musí dojít, že se může stát, že někomu kočka proklouzne. Ano, pes měl být na krátkém vodítku A s náhubkem smajlík

20.9.2014 10:13
conie

XXX.XXX.196.13

rapotacka11 napsal(a):

Nechápu, proč by pes, který je veden na krátkém vodítku u nohy a pod kontrolou majitele, měl mít ještě náhubek. Povinnost mít psa pod kontrolou platí pro všechny majitele všech psů a nejen pro velká plemena. Takže paní měla mít i svého mrňouse nakrátko a nemohlo se nic stát. Pro zadavatelku - už bych neplatila nic, paní bych napsala svůj názor s tím, že vaše pomoc byla výrazem dobré vůle, ničím jiným. Dál bych nedělala nic a počkala, jak se zachová. Nemyslím, že by to dotyčná vymáhala soudně, pouze se snaží z vás dostat peníze, pokud se dáte. V případě, že by vás otravovala sms či telefonováním nebo maily, klidně bych ji upozornila, že se obrátím na policii.

20.9.2014 11:21
garmia

XXX.XXX.34.242

pidla napsal(a):
Byli jste na návštěvě, kočka tam byla domácí a zvyklá chodit všude. I lehce retardovanému jedinci musí dojít, že se může stát, že někomu kočka proklouzne. Ano, pes měl být na krátkém vodítku A s náhubkem smajlík

Díky, takže za to může retardace, myslel jsem si, že to nemůže být moje či jejich vina. Viníkem je retardace, to je potvůrka... Skutečně jste mi to pomohli objasnit, ještě jednou díky.

22.9.2014 14:13
joripage

XXX.XXX.41.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Život mě naučil. Na to, že nikdy nevím jakého blba potkám, nosím pepřák :
"Zavolejte si toho psa", svou fenu mám u nohy na vodítku. "Zavolejte si toho psa", pes stále běží k nám. "Zavolejte si toho psa, jestli dojde k nám, sejmu ho pepřákem" a pes je konečně odvolán - odchycen.
(Nemusíte mě osočovat, ten pepřák jsem nikdy nepoužila, varování vždy stačilo).

Přesně tak, sice nevyhrožuji pepřákem, ale důrazně a několikrát lajdáckého majitele varuji, že jak pes dojde a začně obtěžovat (v našem případě v 80% případech bohužel), tak se jeho miláček se zlým potáže - myšleno mnou, ne se psem, ten nemá co řešit...Většinou máchám koncem vodítka vzduchem, aby bylo hned poznat, že to myslím vážně a většinou zabírá. Fakt lidi jsou dneska idioti a bez názorných ukázek to prostě nejde....Nějak si ti lidi nedokážou představit, že se jejich psovi může něco stát, když ho jen tak pustí k jinému, kterého neznajísmajlík A když pustí a jejich pes získá nějakou újmu, tak ne, že by se chytili za hlavu a omluvili se, ne oni se budou domáhat všech náhrad za svoji imbecilitusmajlík

22.9.2014 17:17
canis lupus

XXX.XXX.210.27

Mám zkušenost z druhé strany. První případ- jdu s malou fenou na vodítku po chodníku vedle frekventované silnice, při kraji chodníku zaparkovaná auta, na druhé straně předzahrádky. Fena není u nohy, ale na dosah. Na chodníku před jednou předzahrádkou stojí ženská s ovčákem na vodítku. Říkám si, vidí mě, má ho asi zvládnutého, tak jdu. Když jdeme kolem (můj ani její pes se o sebe nezajímají), ta osoba začne ječet "to byste koukala, kdyby vám toho psa zakous co? Otázka: měl ovčák mít náhubek, nebo jsem měla přejít na druhou stranu ulice, když jsem ho viděla?
Druhý případ. Jen o málo větší fena než moje na vodítku babky, která kecá s jinou. Fena se sice ne tváří na mojí, ale říkám si je na vodítku, moje taky tak dobré. Přibližujeme se a fena napne vodítko a vrčí. Přitahuji svou těsně k sobě a jdu rychle kolem. V ten moment babka pouští vodítko a její fena napadá moji, která se málem vyvlíkne v panice z obojku a skončí na silnici. Chytám ji a zvedám na poslední chvíli a babka volá: proč jste k nám chodila? Otázka: zmlátit jenom babku, nebo oba?

23.9.2014 09:26

canis lupus napsal(a):
Mám zkušenost z druhé strany. První případ- jdu s malou fenou na vodítku po chodníku vedle frekventované silnice, při kraji chodníku zaparkovaná auta, na druhé straně předzahrádky. Fena není u nohy, ale na dosah. Na chodníku před jednou předzahrádkou stojí ženská s ovčákem na vodítku. Říkám si, vidí mě, má ho asi zvládnutého, tak jdu. Když jdeme kolem (můj ani její pes se o sebe nezajímají), ta osoba začne ječet "to byste koukala, kdyby vám toho psa zakous co? Otázka: měl ovčák mít náhubek, nebo jsem měla přejít na druhou stranu ulice, když jsem ho viděla?
Druhý případ. Jen o málo větší fena než moje na vodítku babky, která kecá s jinou. Fena se sice ne tváří na mojí, ale říkám si je na vodítku, moje taky tak dobré. Přibližujeme se a fena napne vodítko a vrčí. Přitahuji svou těsně k sobě a jdu rychle kolem. V ten moment babka pouští vodítko a její fena napadá moji, která se málem vyvlíkne v panice z obojku a skončí na silnici. Chytám ji a zvedám na poslední chvíli a babka volá: proč jste k nám chodila? Otázka: zmlátit jenom babku, nebo oba?

Na to je jediná odpověď : Lidé jsou různé, ponejvíce blbé ( vy to nejste ).
Je třeba s tím počítat. Proto bych v prvním případě přešla na druhý chodník.
V druhém případě je rada drahá, snad jen půjčit si velkého psa a jít to té babce vysvětlit. Ale zase, koiho nechat pokousat? Babku nebo psa?Taky není řešení. takže pokud to jde, radši obejít velkým obloukem.

23.9.2014 10:01
jazzinka

XXX.XXX.41.2

joripage napsal(a):
Přesně tak, sice nevyhrožuji pepřákem, ale důrazně a několikrát lajdáckého majitele varuji, že jak pes dojde a začně obtěžovat (v našem případě v 80% případech bohužel), tak se jeho miláček se zlým potáže - myšleno mnou, ne se psem, ten nemá co řešit...Většinou máchám koncem vodítka vzduchem, aby bylo hned poznat, že to myslím vážně a většinou zabírá. Fakt lidi jsou dneska idioti a bez názorných ukázek to prostě nejde....Nějak si ti lidi nedokážou představit, že se jejich psovi může něco stát, když ho jen tak pustí k jinému, kterého neznajísmajlík A když pustí a jejich pes získá nějakou újmu, tak ne, že by se chytili za hlavu a omluvili se, ne oni se budou domáhat všech náhrad za svoji imbecilitusmajlík

Hm, asi se budu muset poučit a taky "mávat". Mám čsv, takže psa, u něhož bych čekala, že když řeknu, že se pere, ať k němu majitelé svého psa nepouští, tak se zaleknou a toho svého si odvolaj. Zhruba v 50% případů ale reagují "ten můj se nepere" a nechaj ho k nám dojít. smajlík
Protože můj pes machruje, ale druhého psa nepokouše, jen mu s řevem oslintá srst na krku, mívám chuť ho občas nechat, aby jim to vysvětlil názorně...ale nakonec to stejně neudělám a vztek mám tak leda já.
Ale přesně - rok lezl mému psu na vodítku za zadek vrčící šelťák na volno, který má paničku absolutně na háku, takže moje žádosti, ať si ho zavolá, byly zbytečné. Pak se jednou potkali přímo před našimi dveřmi a můj pes ho okamžitě sundal na zem. Nic mu neudělal a na moje zařvání jej hned vyplivl. Teď když nás zahlédnou, panička chytá vrčícího a zmítajícího se šelťáka do náručí, utíká na druhou stranu a uklidňuje ho, aby se chudáček nebál, že ho před tím zlým psem ochrání...smajlík

23.9.2014 10:52
joripage

XXX.XXX.41.2

canis lupus napsal(a):

Ze zkušenosti - pokud to jde, přecházím na druhý chodník, vyhýbám se, změním směr...Už fakt nemám nervy na debily a chodit z každé procházky rozklepaná vztekysmajlík Když potkám slušného pejskaře pomalu bych brečela radostí - moc často se to nestává, poslední dobou vůbecsmajlík

23.9.2014 10:56
joripage

XXX.XXX.41.2

jazzinka napsal(a):
Hm, asi se budu muset poučit a taky "mávat". Mám čsv, takže psa, u něhož bych čekala, že když řeknu, že se pere, ať k němu majitelé svého psa nepouští, tak se zaleknou a toho svého si odvolaj. Zhruba v 50% případů ale reagují "ten můj se nepere" a nechaj ho k nám dojít. smajlík
Protože můj pes machruje, ale druhého psa nepokouše, jen mu s řevem oslintá srst na krku, mívám chuť ho občas nechat, aby jim to vysvětlil názorně...ale nakonec to stejně neudělám a vztek mám tak leda já.
Ale přesně - rok lezl mému psu na vodítku za zadek vrčící šelťák na volno, který má paničku absolutně na háku, takže moje žádosti, ať si ho zavolá, byly zbytečné. Pak se jednou potkali přímo před našimi dveřmi a můj pes ho okamžitě sundal na zem. Nic mu neudělal a na moje zařvání jej hned vyplivl. Teď když nás zahlédnou, panička chytá vrčícího a zmítajícího se šelťáka do náručí, utíká na druhou stranu a uklidňuje ho, aby se chudáček nebál, že ho před tím zlým psem ochrání...smajlík

Tak to dopadlo jedině dobře, že to "panička" pochopila a dala pokoj! Jsou i tací, kteří to praktikují dál, i když jejich pes už dostal za vyučenou několikrát...

3.10.2014 17:05
ukulemba

XXX.XXX.211.35

Bohuzel, debilu co maji psy pribyva..
Me tuhle v jeden den kousli do nasi feny psi hned dva. Ne moc, jen vyhruzny rafanec bez krvavych nasledku, ale i tak me to dozralo..Nehlede na to ze jeden z kousajicich byl dobrman..

To takhle jste na psi louce, kde je volny pohyb,skakani, stekani a rajtovani psum povolen a prijde debil se psem, ktery evidentne pobihajici, stekajici a radujici se hrave psy nemusi a je to.. nechapu co tam ty lidi s tema psama lezou, kdyz vi, ze napadaji ostatni psy.. co si pak na takovem cloveku vezmu, kdyz mi meho psa ten jeho zakousne.. ??? Prachy? K cemu, kdyz pes je pod drnem...

Dokonce uz jsem tam i ja sama mela dobrmana na zadech.. nekousl, nevim o co mu slo, ale treba omluvu nebo tak, to jsem se nedockala..pan si mysli, ze je asi stredobod vesmiru.. uz jsem pripravena, ze jeste jednou se jeho dva dobrmani meho psa dotknou,vyrvu ho do bezvedomi.. a mozna dostane jeste nafackovano.

4.10.2014 13:35
ekkaia

XXX.XXX.52.1

kalliope napsal(a):
co by bylo, kdyby bylo nemá teď smysl řešit. Morálně pokud to bylo, jak uvádí zadavatelka, je právo na její straně. Nicméně, asi bych se na nákladech polovinou podílela, i když vnitřně bych s tím nesouhlasila, nicméně je to slušnost. Pokud by chtěla majitelka jorkšíra i po té hradit další náklady, tak to už bych je s klidným svědomím odmítla.

Logicky je vina půl na půl.

Ja si myslím, že spravila už dosť tým, že zaplatila hneď to vyšetrenie. Ja by som tú paní s yorkom poslala niekam úplne do prčic s tou operáciou. Ak sa to stalo tak, jako pani tuto popisuje, tak nemám pocit, že by ona spravila chybu. No už len v pozícií tej ženy s yorkom by mi bolo blbé nechať si zaplatiť aj ten prvý zákrok, nie to ešte polovicu operácie. Musela si uvedomiť, že oproti je veľký pes a tým pádom při ňom ten malý nemá čo robiť.

20.10.2014 19:26
vikyy

XXX.XXX.72.69

Já bych paní odkázala na výše uvedený paragraf 2903. Škodě svým zaviněním nezabránila, nic bych jí neplatila. Tohle jsou fakt nepříjemné spory. Šla jsem se středoasiatem na vodítku, chlapík mne upozornil, že mu utekl labrador, ale vůbec se nepere. Nasadila jsem koš. Labrador naběhl a útočil ze všech stran. Záda au, chlapík ho nedokázal odlovit. K tomu přijela policie, mlčky hledící. Když čokla konečně bez omluvy odvedl, ptala jsem se policajtů kdyby můj pes toho druhého zabil, jak by se to řešilo. Prý by chlap dostal pokutu v řádu stovek, já bych platila psasmajlík

29.10.2014 15:49
kykyna

XXX.XXX.133.70

Pokud to bylo opravdu tak jak říkáte, nedala bych jí nic - ani peníze na to první vyšetření. Je to její blbost a kdyby se to stalo mě, ještě bych jí seřvala, že svojí vinou je její pes raněn! Na veterinu bych jí odvezla, pouze pokud by neměla další kecy, nebo by mě požádala. Za blbost se bohužel platí - někdy penězi, někdy jinak.
Já hlavně nemám na rozhazování peněz a ještě lidem, kteří si to nezaslouží. Ať pejska utratí, když na operaci nemá... fakt nevím, co jí poradit. Ale vy jste v právu a nic neplaťte. Právníka si můžete vzít obě a ten vás rozsoudí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík