Výběr plemene (k čivavě, velká zahrada...)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2014 20:43
dotazopicka

XXX.XXX.241.255

Dobrý den, potřebovala bych pomoci při výběru vhodného psa.
S přítelem se stěhujeme do baráčku s obrovskou zahradou. Už jednoho pejska mám - čivavu (kluka). Pesan je už šestiletý, zvyklí na svůj klid a pohodu, takže potřebuji psa, který mi ho hnedle nezakousne. Prioritní je pro mě, aby byl pes vhodný do rodiny s dětmi a respektoval ostatní zvířata - psy, koně až na druhé místě je hlídání.

Přemýšleli jsme o následujících plemenech: labradorský retrívr (ale bojím se, aby mu nebylo smutno) a bandog (kterého jsme zavrhli pro jeho "nesnášenlivost" s ostatními zvířaty). Já jsem také chtěla bernského salašnického, ale přítel takové "tele" nechce.

Vím, že je vše hlavně otázkou výcviku - pes na cvičák bude chodit stoprocentně, hledám však plemeno, kterému bude vyhovovat náš životní styl (přítel je přes den v práci, já zatím také, ale plánujeme rodinu, takže pak budu převážně doma).

Ubytování přizpůsobím psovi - může být v boudě venku, v otevřeném "zádveří", v kotelně, v pergole...možností máme dost, přizpůsobíme to psovi - co mu bude vyhovovat. Raději nějaké střední plemeno, ale není to podmínkou. Psovi se budeme věnovat po příchodu z práce - což je rozdílné např. v létě, kdy můžeme chodit na procházky i na dvě hodiny či ho můžu vzít s koněm ven se proběhnout na vyjížďku (to ale jen v případě, že by to pejska bavilo, není to podmínkou). V zimě je to omezené počasím a světlem (není u nás park, budeme odkázaní na les, louky a pole)- ale pes bude mít k dispozici pozemek o skoro 4 500 m2, takže nebude jen na nějakém dvorečku. Případně můžeme pozemek v půlce useknout, záleží opravdu na pesanovi.

Děkuji za Vaše názory

12.11.2014 20:21
noe

XXX.XXX.55.29

Po přečtení nároků jsem zjistila, že by vám prakticky vyhovoval jakýkoliv pes, který se vám líbí, neboť vše chcete přizpůsobit psovi :). Jedinou podmínku, kterou vnímám je, aby vám nezakousl dítě ani psa :). Takže hledejte ve vrhu klidné a rozhodně ne dominantní štěně. Pak bych se vyhnula všem ostřejším teriérům, jako např.foxíkovi, amstafovi, velteriérovi, německému loveckému teriérovi apod.. Jinak vaše požadavky jsou opravdu spíše o výchově a výběru konkrétního štěněte z vrhu a po jakých povahových rodičích... Pokud budete mít specifičtější nároky, napište, třeba se k něčemu ještě dobereme.

14.11.2014 12:16
pidla

XXX.XXX.184.13

Žádnému psu nebude vyhovovat být vyšoupnutý na samotku na zahradě, když druhý pes je s rodinou doma.

15.11.2014 13:42
noemi

XXX.XXX.64.236

dotazopicka napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych pomoci při výběru vhodného psa.
S přítelem se stěhujeme do baráčku s obrovskou zahradou. Už jednoho pejska mám - čivavu (kluka). Pesan je už šestiletý, zvyklí na svůj klid a pohodu, takže potřebuji psa, který mi ho hnedle nezakousne. Prioritní je pro mě, aby byl pes vhodný do rodiny s dětmi a respektoval ostatní zvířata - psy, koně až na druhé místě je hlídání.

Přemýšleli jsme o následujících plemenech: labradorský retrívr (ale bojím se, aby mu nebylo smutno) a bandog (kterého jsme zavrhli pro jeho "nesnášenlivost" s ostatními zvířaty). Já jsem také chtěla bernského salašnického, ale přítel takové "tele" nechce.

Vím, že je vše hlavně otázkou výcviku - pes na cvičák bude chodit stoprocentně, hledám však plemeno, kterému bude vyhovovat náš životní styl (přítel je přes den v práci, já zatím také, ale plánujeme rodinu, takže pak budu převážně doma).

Ubytování přizpůsobím psovi - může být v boudě venku, v otevřeném "zádveří", v kotelně, v pergole...možností máme dost, přizpůsobíme to psovi - co mu bude vyhovovat. Raději nějaké střední plemeno, ale není to podmínkou. Psovi se budeme věnovat po příchodu z práce - což je rozdílné např. v létě, kdy můžeme chodit na procházky i na dvě hodiny či ho můžu vzít s koněm ven se proběhnout na vyjížďku (to ale jen v případě, že by to pejska bavilo, není to podmínkou). V zimě je to omezené počasím a světlem (není u nás park, budeme odkázaní na les, louky a pole)- ale pes bude mít k dispozici pozemek o skoro 4 500 m2, takže nebude jen na nějakém dvorečku. Případně můžeme pozemek v půlce useknout, záleží opravdu na pesanovi.

Děkuji za Vaše názory

A co takhle nějaký opuštěný pejsek z útulku...bude vděčný, že má páníčka a na výběr jich máte přehršel.

16.11.2014 18:36
caniche

XXX.XXX.168.4

Ke koni potřebujete psa, který bude dobře ovladatelný a nebude mít tendence lovit. Navíc sportovní plemeno, které vydrží fyzickou zátěž. Takže bych vyloučila bernského salašníka a všechny podobné "medvědy" - vyjížďka s koněm je zlikviduje :-D - zejména v teplém počasí. Osobně bych se asi rozhlédla v útulku po nějakém lehčím nohatém kříženci (ale pozor na křížence seveřanů). Upřednostnila bych příměs krve NO nebo i toho labrouše - tam je předpoklad, že pes bude dobře ovladatelný. Z plemen mne napadá třeba portugalský vodní pes - velmi bezproblémová povaha, možná flat - je lehčí než vámi navrhovaný labrador, možná australský honák - tam bych se informovala na povahu, borderka, kelpie - ty potřebují ale dost zaměstnání. Těch plemen je samozřejmě víc, zjistěte si vždy maximum informací, než se rozhodnete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2014 08:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

jelikož zadavatelka psala že běhání u koně není podmínkou tak by ten labrador vhodný byl ,jen na ty běhy u koně se nehodí ,ale krátkou vyjíždku lehkým tempem by občas ten můj klidně dal.

23.11.2014 22:34
atika

XXX.XXX.213.155

Ale labrador je velmi společenský pes, bude chtít být s ostatními a ne sám v kotelně či pergolesmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík