Ahoj :) máme doma štěně jorkšírka. Je mu teď 11 týdnů a krmíme superpremiovým krmivem brit care puppy. Potřebovala bych poradit s krmnou dávkou, na zadní straně balení začíná krmná dávka až pro 5kg pejska v dospělosti což mít nebude. Dávám mu denně cca 25g rozdělených do 4 dávek, hned to sežere a tak mám pocit jestli nemá hlad. Ve 3 měsících by se měla dávka zvyšovat... pejsek teď váží cca 1,4kg a je aktivní :)
Děkuji za rady
Aby měl pes stále plnou misku se dá označit za nešvar, který se poslední dobou dost rozmáhá. Je to první krok k nimrání či k přežírání (podle naturelu psa). Není to ani fyziologické, pes není přežvýkavec, který se pase celý den, trávení šelmy je přizpůsobeno jinak- na nárazové nažrání a na následné postupné trávení.
K dotazu- u psa vaší váhové kategorie nevím, obecně se vždy radilo- pokud misku sežere a ještě ji honí po podlaze- příště přidat, pokud nedožere, nebo se nimrá- příště ubrat. A pak záleží pochopitelně ještě na tom, jak pejsek vypadá.
Kondice je důležitější než to, co je napsané na pytli či v tabulkách.
terezska
napsal(a):
Ahoj :) máme doma štěně jorkšírka. Je mu teď 11 týdnů a krmíme superpremiovým krmivem brit care puppy. Potřebovala bych poradit s krmnou dávkou, na zadní straně balení začíná krmná dávka až pro 5kg pejska v dospělosti což mít nebude. Dávám mu denně cca 25g rozdělených do 4 dávek, hned to sežere a tak mám pocit jestli nemá hlad. Ve 3 měsících by se měla dávka zvyšovat... pejsek teď váží cca 1,4kg a je aktivní :)
Děkuji za rady
pokud je v tabulce dávka pro psa vážícího v dospělosti 5 kg, a standardní váha jorkšíra v dospělosti je zhruba 2,5 kg, tak by mi selský rozum poradil dát zhruba polovinu dávky určené pro 5kg psa, a případně operativně dávku upravit podle aktuální výživné kondice.
Dobrý den,
zde máte kompletní dávkování krmiva Brit Care. V případě zájmu nás kontaktujte
http://www.pro-krmivo.cz/brit-care-davkovani/
S pozdravem
pro-krmivo.cz