Krmná dávka (štěně Jorkšírský teriér)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2014 08:34
terezska

XXX.XXX.228.196

Ahoj :) máme doma štěně jorkšírka. Je mu teď 11 týdnů a krmíme superpremiovým krmivem brit care puppy. Potřebovala bych poradit s krmnou dávkou, na zadní straně balení začíná krmná dávka až pro 5kg pejska v dospělosti což mít nebude. Dávám mu denně cca 25g rozdělených do 4 dávek, hned to sežere a tak mám pocit jestli nemá hlad. Ve 3 měsících by se měla dávka zvyšovat... pejsek teď váží cca 1,4kg a je aktivní :)
Děkuji za rady

27.11.2014 11:45
margitta

XXX.XXX.138.97

Granulky klidne neomezene, at ma porad plnou misku, pozna sam kdy ma dost...

27.11.2014 13:12
Šarina

XXX.XXX.231.146

Aby měl pes stále plnou misku se dá označit za nešvar, který se poslední dobou dost rozmáhá. Je to první krok k nimrání či k přežírání (podle naturelu psa). Není to ani fyziologické, pes není přežvýkavec, který se pase celý den, trávení šelmy je přizpůsobeno jinak- na nárazové nažrání a na následné postupné trávení.
K dotazu- u psa vaší váhové kategorie nevím, obecně se vždy radilo- pokud misku sežere a ještě ji honí po podlaze- příště přidat, pokud nedožere, nebo se nimrá- příště ubrat. A pak záleží pochopitelně ještě na tom, jak pejsek vypadá.
Kondice je důležitější než to, co je napsané na pytli či v tabulkách.

28.11.2014 05:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Granulky pečlivě odpočítávat. 10 ráno, 3 v poledne, 1 večer - nebo naopak ?
Masem a pestrou stravou nezatěžovat

28.11.2014 15:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

terezska napsal(a):
Ahoj :) máme doma štěně jorkšírka. Je mu teď 11 týdnů a krmíme superpremiovým krmivem brit care puppy. Potřebovala bych poradit s krmnou dávkou, na zadní straně balení začíná krmná dávka až pro 5kg pejska v dospělosti což mít nebude. Dávám mu denně cca 25g rozdělených do 4 dávek, hned to sežere a tak mám pocit jestli nemá hlad. Ve 3 měsících by se měla dávka zvyšovat... pejsek teď váží cca 1,4kg a je aktivní :)
Děkuji za rady

pokud je v tabulce dávka pro psa vážícího v dospělosti 5 kg, a standardní váha jorkšíra v dospělosti je zhruba 2,5 kg, tak by mi selský rozum poradil dát zhruba polovinu dávky určené pro 5kg psa, a případně operativně dávku upravit podle aktuální výživné kondice.

2.12.2014 08:59
terezska

XXX.XXX.141.162

Dobrý den, já pochybuji, že ten náš bude mít 2,5kg když teď skoro ve 3.měsících má1,5kg :) řekla bych, že jeho váha se bude pohybovat cca 3-3,5kg :) dávku jsme již upravili na malinko vyšší :) děkuji

3.12.2014 20:25
prokrmivo.cz

XXX.XXX.132.106

Dobrý den,
zde máte kompletní dávkování krmiva Brit Care. V případě zájmu nás kontaktujte smajlík

http://www.pro-krmivo.cz/brit-care-davkovani/

S pozdravem
pro-krmivo.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík