aja
napsal(a):
zaujal mne inzerát: kupuju štěňata s PP i bez a jezdím si pro ně do krajů................. Co na to říkáte a co si o tom myslíte? to ty štěňata jí nebo co?
Poslední dobou koukám po inzerátech s pejskama,protože teta shání štěňátko a tento inzerát vídávám často.
Taky mě vrtá hlavou co s nimi provádí..
aja
napsal(a):
zaujal mne inzerát: kupuju štěňata s PP i bez a jezdím si pro ně do krajů................. Co na to říkáte a co si o tom myslíte? to ty štěňata jí nebo co?
Podle mě je prodává do zahraničí. I když překupník koupí štěňata v ČR za ty samí peníze, za který je chovatelé prodávají přímo majitelům, tak se mu to pořád vyplatí, protože v zahraničí za ně dostane několikanásobně víc. Já to ale odsuzuji, protože vůbec nevíte ke komu se štěňata dostanou a pokud překupníkovi někdo štěně odřekne a on nemá dalšího zájemce, tak ho většinou utratí.
aja
napsal(a):
Bohužel tomuto chlápkovi prodal štěně náš chovatel. Zbyl mu poslední pejsek, ozval se tento chlap, pro štěně poslal dceru. Chovateli vcelku nebylo nic podezřelého, až později mu to došlo, to když se mu vrátil originál PP bez nějakého průvůdního dopisu a dotyčný mu nereagoval na telefonáty (původně se totiž domlouvali, že štěníkovi se zařídí export pedigree pro vývoz, ale poté už se nikdy neozval, jen prostě poslat nazpět PP). Předpokládáme, že je už dávno v cizině jako bez PP.
Nezbývá nám než doufat, že se bráška naší Háty (flat coated retriever) má dobře :(.
aja
napsal(a):
Tito psi se prodávají co ciziny, hlavně do anglie kde mají o něco vyšší cenu než u nás, takže na tom ty lidi vydělají když koupí třeba york. za 8000kč v Anglii za něj dostanou i jednou tolik.
aja
napsal(a):
precti si treba tohle
http://www.krasova.com/orsa/clanek.asp?id=207
http://www.schnauzer.cz/clanek.php?id=56
tam se dovis, jaky mohou mit osud psi prodani prekupnikovi
Na pokusy se vykupuji psi taky, dokonce i do naseho podniku, psi reznik a jeho adresa byl fake, i kdyz nevylucuji, ze nekdo takovy opravdu existuje