Jak je to s tím odčervením?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2006 15:51

ahojky! jsem docela zmatená mám psa do 10 kilo (tak kolem 5 kg) a vždycky jsem ho odčervovala tak že jsem mu dala půl tablety a pak za týden druhou půlku. dneska jsem šla do zverimexu pro tabletu a prodavačka mi tam vysvětlovala že mu mám dát půlku a další si schovat na příště. dělala jsem to blbě? jakou má ta tableta životnost?

30.8.2006 16:01

kiwi napsal(a):
ahojky! jsem docela zmatená mám psa do 10 kilo (tak kolem 5 kg) a vždycky jsem ho odčervovala tak že jsem mu dala půl tablety a pak za týden druhou půlku. dneska jsem šla do zverimexu pro tabletu a prodavačka mi tam vysvětlovala že mu mám dát půlku a další si schovat na příště. dělala jsem to blbě? jakou má ta tableta životnost?

Nám vždycky tedy veterinář říkal, ať dáme jednu tabletu a za 14 dní druhou. Máme 10 kg pejska, takže u tebe by ta půlka tablety souhlasila.

30.8.2006 16:01

kiwi napsal(a):

V podstatě jsou oba zpusoby správné.Pokud odčervuješ preventivně tak by měla stačit pulka a ta dalši za 14dní.Pokud ale odčervuješ léčebně tak je dobré dávat pul tabletky asi tři dni po sobě.a pak za 14 dní opakovat.Ale ono ti to stejně každej vet řekne trochu jinak záleží jaké má zkušenosti s určitém přípravkem.Většinou je lepší pokut ty sama nemáš zkušenosti se poradit s vetem,na rady prodavaču ve zveráku bych moc nedala(i když jsou i vyjímky).

Přidejte reakci

Přidat smajlík