Ahoj, neni to uplne pejskarske tema, ale trochu jo . Rozmýšlíme nad pořízením nového vysavače. Mame pejska a radi bychom bezsackovy vysavac. Jaké jsou rozdíly mezi bezsáčkovým a sáčkovým vysavačem z "uživatelského" hlediska? Slyšela jsem například, že bezsáčkové vysavače mají nižší účinnost (hůře táhnou). Máte někdo osobní zkušenost? Dík moc. H.
haslerka
napsal(a):
Ahoj, neni to uplne pejskarske tema, ale trochu jo . Rozmýšlíme nad pořízením nového vysavače. Mame pejska a radi bychom bezsackovy vysavac. Jaké jsou rozdíly mezi bezsáčkovým a sáčkovým vysavačem z "uživatelského" hlediska? Slyšela jsem například, že bezsáčkové vysavače mají nižší účinnost (hůře táhnou). Máte někdo osobní zkušenost? Dík moc. H.
Ahojky,myslím,že není určující zda sáčkový vysavač nebo bezsáčkový.Hodně závisí na plemeni psa, struktuře podlahových krytin.Já sama mám vysavač odtud:http://www.dyson.cz/
Pro mne je důležitá vysávacá hubice se samostatným el.pohonem.
Ať se výběr domácího pomocníka zdaří
haslerka
napsal(a):
Ano, koupila jsem si bezsáčkový vysavač před 4 měsíci a nikdy více! Mám ho 100 chutí reklamovat, ale stejně mi to neuznají, protože je to takový zkrátka "vysavač". Si myslím. Každopádně jsem sáhla zpět po starém sáčkovém a nedám na něj dopustit... Jen ho musím trochu opravit...
Tedy bezsáčkový - má velmi malý tah a z plovoučky snad, ale z koberce to žádné chlupy nevysaje (a to čistím filtry pořád...). Navíc nevím, jak velký máte byt a jak se v něm práší apod, ale my máve velmi velký dům (si myslím), navíc nám tu běhají psi ven-domů - jak se jim zlíbí, tedy když vysávám, během vysávání musím min.2x vysypávat vysavač! Navíc jak se to vysypává, strašně to kolem práší. Průměrně vysával jen 2 dny. Asi proto, že ty filtry byly úplně nové...
Tedy moje zkušenost - už nikdy!
haslerka
napsal(a):
Určitě doporučuju sáčkový vysavač je to mnohem hygieničtější a vzhledem k tomu že jsme doma alergici tak jedině sáčový. Máme elektrolux oxigen a jsme spokojení, sice se také stane když už je plný sáček že je nižší účinost ale zas když tam dáte nový tak to saje jak blázen.
haslerka
napsal(a):
Taky jsem se jednu dobu o něj dost zajímala a co jsem slyšela nebylo pozitivní. Malý tah a při dlouhém vysávání se prý nečistoty v odpad. nádobě až "připékají". A velmi nehygienické vyprazdňování nádoby.
haslerka
napsal(a):
Vsem moc dekuji za rady. Uz jsem se ve vyberu presunula k sackovym vysavacum Jeste jednou dik.
haslerka
napsal(a):
Vsem moc dekuji za rady. Uz jsem se ve vyberu presunula k sackovym vysavacum Jeste jednou dik.
Já se ještě připojím s jednou otázkou. A co vysavač který má místo sáčku nádrž s vodou. Jako třeba ZELMER Vodník. Tam se místo sáčku nalije do nádoby voda a po vysávání se vylije. Jaké máte zkušenosti?
sonka
napsal(a):
Já se ještě připojím s jednou otázkou. A co vysavač který má místo sáčku nádrž s vodou. Jako třeba ZELMER Vodník. Tam se místo sáčku nalije do nádoby voda a po vysávání se vylije. Jaké máte zkušenosti?
Tak to je podle mě ideální řešení. Určitě se neztotžňuji s názorem, že sáčkový vysavyč je hygienický. Zkuste si pustit sáčkový a vedle ten co využívá vodu. Rozdíl je i citít! Ten s vodou prostě nesmrdí. Všechny nečistoty zůstanou ve vodě.
A jak psal někdo nahoře. Pro výsledek je skvělý, má-li vysavač jakýsi elektrický kartáč. Na chlupy naprosto nejlepší co může být. Já chlupy doma sbírám buď namočenou rukou - práce na hooodně dlouho a nebo si zajedu k našim právě pro vysavač na vodu s elektrickým kartáčem. To je pak koberec jako novej. Investice je sice o dost větší, ale určitě se vyplatí
cernokneznik
napsal(a):
Tak to je podle mě ideální řešení. Určitě se neztotžňuji s názorem, že sáčkový vysavyč je hygienický. Zkuste si pustit sáčkový a vedle ten co využívá vodu. Rozdíl je i citít! Ten s vodou prostě nesmrdí. Všechny nečistoty zůstanou ve vodě.
A jak psal někdo nahoře. Pro výsledek je skvělý, má-li vysavač jakýsi elektrický kartáč. Na chlupy naprosto nejlepší co může být. Já chlupy doma sbírám buď namočenou rukou - práce na hooodně dlouho a nebo si zajedu k našim právě pro vysavač na vodu s elektrickým kartáčem. To je pak koberec jako novej. Investice je sice o dost větší, ale určitě se vyplatí
Na dlouhý chlupy je ještě skvělý takový ten houbový mop. Je to / lepší " molitanová houba " , teleskopická tyčka a ždímací páka na tom, a dva protistojící válečky to džímají/ ufff - popisy mi moc nešly / Stojí to okolo dvou- tříset celý a vydrží pár měsíců jeden ten váleček . Beru s tím i koberce, a dlouhý chlupy se s tím krásně zežmolkují a pak je vezmu tím ručním vysavačem / mechanickým, myslím. Chlupy jdou moc hezky. Jinak používám sáčkový vysavač , ale na ty chlupy je nejlepší " ruční " práce..Helena
sonka
napsal(a):
Zkušenost nemám, ale slyšela jsem že se v takovém vysavači daří bakteriím, protože je tam vlhko.
Já bych volila kvalitní sáčkový vysavač - ten který je dostatečně těsný a nepropouští vzduch okolo. Je jasné že velký rozdíl je mezi vysavačem za 2000 a nebo za 10000Kč. U toho levného vám uniká část vzduchu okolo. A na ten smrad při vysávání - existují speciální sáčky.
haslerka
napsal(a):
Ja mam bezsackovy, ale ziadne koberce. Takze v pohode, spokojna som. Lebo sacky by som musela vyhadzovat po kazdom vysavani. Takto to vyklepem. Tah nie je bohvieco, ale ak je to len na podlahu a nie na koberce, tak sa to da. Inak ani ja neodporucam.
pigie
napsal(a):
Ja mam bezsackovy, ale ziadne koberce. Takze v pohode, spokojna som. Lebo sacky by som musela vyhadzovat po kazdom vysavani. Takto to vyklepem. Tah nie je bohvieco, ale ak je to len na podlahu a nie na koberce, tak sa to da. Inak ani ja neodporucam.
Já bych to asi shrnula:
1. centrální vysavač s elektickým kartáčem
2. sáčkový vysavač- častější výměna pytlíků
3. vodní vysavač(nádherně provoní vzduch a zvlhčí) - nutné dobře vypláchnout a nechat vyschnout
4. bezsáčkový vysavač
se všemi mám zkušenost
haslerka
napsal(a):
K tomu "vodnímu" vysavači - ono vylívat tu špinavou vodu plnou chlupů a prachu teda není nic moc. Viděla jsem a nechci .
haslerka
napsal(a):
mame doma klasicky sackovy vysava c a tri psy, za chvili je zacek plny,a to je opravdu veliky sacek do vysavacek vax. Navic to pak s chlupama pekne smrdi. Nedavno jsem mela moznost uklizet u jedne anglicke rodinky, kde meli bezsackovy, a byl super, pekne sal a bylo videt kolik prachu a ostatnich necistot se vysaje a vyhodi se to. Nevim co to bylo za znacku ani kolik stal( urcite dost).
cernoknezník

xdiana
napsal(a):
K tomu "vodnímu" vysavači - ono vylívat tu špinavou vodu plnou chlupů a prachu teda není nic moc. Viděla jsem a nechci .
Asi jsem zapřísáhlý zastánce vody... Máte pravdu je to hnus to vylívat, ale nevidím v tom až tak velký rozdíl jako když vylívám vodu po vytírání chodby. Tý vody se ani nedotknu. Prostě vyleju, připustím vodu, protřepám ... Tak to udělám tak třikrát a je nádoba čistá. Mně prostě přijde hygieničtější špínu hned zlikvidovat, než ji skaldovat v sáčku ve vysavači.
haslerka
napsal(a):
Nevíte někdo, kolik tak stojí ten vodní vysavač se samostatně poháněným rotačním kartáčem? Díky.
dejna
napsal(a):
Nevíte někdo, kolik tak stojí ten vodní vysavač se samostatně poháněným rotačním kartáčem? Díky.
Mám velice dobré zkušenosti s vysavačem Zelmer Vodník ( suché a mokré vysávání ) koupila jsem si ho přez internet i s rotačním kartáčem ( velice dobrá věc ).Nepoužívám sáčky, do nádoby naleji vodu + trošku aviváže aby byteček provoněl a SPOKOJENOST.máme pejsky a chlupy bere vysavač dobře a ještě mi provoní byt ( jen pokaždém vysávání vylít vodu.cena byla i s kartáčem ( není součástí výbavy ) do 6.tis.kč
haslerka
napsal(a):
Je to tak, přečte si o nich více na https://www.covybrat.cz/nejlepsi-bezsackovy-vysavac/.
xdiana
napsal(a):
Naprosty souhlas...fakt hnus.
Ono se to musi nejen vylit, ale taky vyplachnout, vetsinou nekolikrat.
Neni nas klasiku se sackem...mrknete na Rowenta 6477, ma ve vybave velky i maly rotacni kartac, v testech super na koberce i podlahy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

noemi
napsal(a):
Naprosty souhlas...fakt hnus.
Ono se to musi nejen vylit, ale taky vyplachnout, vetsinou nekolikrat.
Neni nas klasiku se sackem...mrknete na Rowenta 6477, ma ve vybave velky i maly rotacni kartac, v testech super na koberce i podlahy.
tak já zas jako astmatik na ten vodní nedám dopustit. Ano, je to hnus ta voda, ale nevidím nějaký podstatný rozdíl mezi tím a vyléváním kýblu po vytírání.
jinak odpovídáme na dvanáct let starou diskuzi, kterou "kokino" jen vytáhlo za účelem reklamy.

napsal(a):
tak já zas jako astmatik na ten vodní nedám dopustit. Ano, je to hnus ta voda, ale nevidím nějaký podstatný rozdíl mezi tím a vyléváním kýblu po vytírání.
jinak odpovídáme na dvanáct let starou diskuzi, kterou "kokino" jen vytáhlo za účelem reklamy.
Nejsem astmatik, ale vzhledem k tomu, že vlastním dva velké živé výrobníky chlupů, tak "vodník" je pro mě k nezaplacení...
A co se týče stáří diskuze...tyhle témata budou asi aktuální pořád

napsal(a):
Nejsem astmatik, ale vzhledem k tomu, že vlastním dva velké živé výrobníky chlupů, tak "vodník" je pro mě k nezaplacení...
A co se týče stáří diskuze...tyhle témata budou asi aktuální pořád
Jj, téma o vysavačích je věčné, taky se chystám v blízké budoucnosti kupovat, mám starší sáčkový a už teda skoro nesaje. Bezsáčkový na suché vysávání jsem už taky měla a takový už nechci.
Mne dnes prisla ta Rowenta - s tim, ze v zari jsem koupila vodni Thomas...na denni vysavani a cisteni nadoby nemam nervy.
Rowenta zatim vypada na trhace "asfaltu" - saje jako das i na nejnizsi vykon...lehka manipulace. Ma v zakladnim prislusenstvi i maly rotacni kartac, takze zitra ho testnu na pelechy a boudicky .
Stara diskuze nevadi, vysavace jsou se psy aktualni stale...

noemi
napsal(a):
Mne dnes prisla ta Rowenta - s tim, ze v zari jsem koupila vodni Thomas...na denni vysavani a cisteni nadoby nemam nervy.
Rowenta zatim vypada na trhace "asfaltu" - saje jako das i na nejnizsi vykon...lehka manipulace. Ma v zakladnim prislusenstvi i maly rotacni kartac, takze zitra ho testnu na pelechy a boudicky .
Stara diskuze nevadi, vysavace jsou se psy aktualni stale...
To je dost dobré téma, jestli je diskuze 12 nebo víc let stará je jedno, vysavače jsou nesmrtelné.
Zrovna vysavač řešíme, ve hře je Miele nebo Rowenta oboje cat&dog nebo jak to mají nazvaný, cenově podobný. Rowenta má více nástavců a je tichá, ale Miele je kvalita.
Tak nevím, co koupit Miele nebo Rowentu?
napsal(a):
To je dost dobré téma, jestli je diskuze 12 nebo víc let stará je jedno, vysavače jsou nesmrtelné.
Zrovna vysavač řešíme, ve hře je Miele nebo Rowenta oboje cat&dog nebo jak to mají nazvaný, cenově podobný. Rowenta má více nástavců a je tichá, ale Miele je kvalita.
Musím říct, že jsem to měla stejně. Na Miele jsem měla zálusk už na podzim, ale občas jsme doma řešili loužičku od útulkové fenečky, tak jsem chtěla mokré vysávání, ať to koberce přežijí. Kdybych tušila, co to obnáší, ušetřím 8 tisíc .
Teď jsem zašla do obchodu - omrkla jsem oba vysavače v reálu (jako uživatel jsem neobjevila v ovládání a obsluze žádné větší rozdíly, snad kromě výkonu), přečetla hafo recenzí (v obojím zazněly pochvalné i kritické připomínky)...a nakonec jsem volila Rowentu (rozhodlo - více příslušenství v základní výbavě, výrazně nižší cena a holt jsem ženská, to bílé provedení se mně taky více líbilo).
Po včerejší premiéře nebudu hned pět ódy (životní zkušenosti člověka naučí držet se zpět) - na to počkám, ale i když jsem si říkala, co ten výkon 750 W udělá, tak 2. stupeň z 5 byl naprosto dostačující, hubice nešla nadzvednout od koberce.
Pak napište, jak jste se rozhodla Vy . Přeji šťastnou ruku ve výběru.

napsal(a):
Já vezmu určitě Miele, rozhoduje kvalita, ten je nesmrtelný, finance neřeším.

Dámy já bych brala klíďo obyč. vysavač, kdyby mi k němu přibalili zdarma otroka ...můj život bez psů by byl podstatně jednodušší...ale všechny ty chlupy a slintance mi za tu jejich lásku stojí...
Jinak rowentu jsem kdysi dávno měla...na suché i mokré vysávání (což se hodilo, když mi v kuchyni ruplo v naší nepřítomnosti akvárko a téměř dvěstě litrů vody vyteklo na koberec...měli jsme z kuchyně brouzdaliště-mokré vysávání k nezaplacení)...šlapala jak hodinky, naprostá spokojenost...mohla vysávat jak do sáčku, tak do vody...pak si jí manžel vzal na vysávání hospody a už se mi nevrátila...od té doby jsem měla už několik vysavačů, ale většinou to pro moje účely bylo spíš na vzteka...teď mám zelmer, kterej koberce umí i "prát"...což teda taky využívám...sice je obrovskej, hlučnej, ale na jeden zátah vysaju celej barák...

Taky se pridavam.
Pres dvacet let nam slouzil Rainbow vysavac s vodni nadrzkou na sber bordelu. Tezky jak krava, sestavovani a cisteni za trest, ale sal jak das a navic velmi pomohl jak pri malych kastrofach, jako praskla hadicka od WC, tak pri velkych - ucpany a pretekajici odpad (vodu i s bordelem z podlahy odsal... a i pres to byl ochotny slouzit dal).
Bohuzel mu nedavno odesla celkem dulezita plastova soucastka, ktera by sla jiste vymenit za novou - na miru udelanou kovovou, ale... Mezi tim se ke mne pristehoval pritel i se super BOSHem (taky kolekce "pet friendly"... - tichy, vykonny, lehky...). Ovsem shanet do nej sacky s nasi spotrebou...+ jiz tri roky od koupe "zastaraly model"... - by byl treba kamion rocne.
Nebranim se dvema vysavacum v dome - jeden na "bezny denni bordylek" a ten tydenni at si klidne dava BOŽKA.
Zacinam pokukovat po vysavacich co sbiraji opet do vody a navic behem vysavani i "stiraji" (btw. stiraji, nebo jen rozmatlavaji...?).
Nejaka zkusenost?
Napr. Philips PowerPro Aqua - pro predstavu. Ale nelpim ani na znacce, ani na "bezdratovem" modelu...
Tipy?
Predem dik.
napsal(a):
Taky se pridavam.
Pres dvacet let nam slouzil Rainbow vysavac s vodni nadrzkou na sber bordelu. Tezky jak krava, sestavovani a cisteni za trest, ale sal jak das a navic velmi pomohl jak pri malych kastrofach, jako praskla hadicka od WC, tak pri velkych - ucpany a pretekajici odpad (vodu i s bordelem z podlahy odsal... a i pres to byl ochotny slouzit dal).
Bohuzel mu nedavno odesla celkem dulezita plastova soucastka, ktera by sla jiste vymenit za novou - na miru udelanou kovovou, ale... Mezi tim se ke mne pristehoval pritel i se super BOSHem (taky kolekce "pet friendly"... - tichy, vykonny, lehky...). Ovsem shanet do nej sacky s nasi spotrebou...+ jiz tri roky od koupe "zastaraly model"... - by byl treba kamion rocne.
Nebranim se dvema vysavacum v dome - jeden na "bezny denni bordylek" a ten tydenni at si klidne dava BOŽKA.
Zacinam pokukovat po vysavacich co sbiraji opet do vody a navic behem vysavani i "stiraji" (btw. stiraji, nebo jen rozmatlavaji...?).
Nejaka zkusenost?
Napr. Philips PowerPro Aqua - pro predstavu. Ale nelpim ani na znacce, ani na "bezdratovem" modelu...
Tipy?
Predem dik.
Philips PowerPro Aqua v podstatě není nic jiného než AKU vysavač + nástavec s funkcí sprejového mopu. Nejedná se o klasické mokré vysávání, jaké znáte z velkých vysavačů.
Osobně bych do této kombinace nešla, raději bych zakoupila samostatný AKU vysavač a k němu samostatný sprejový mop. Sestra a rodiče mají Bonu, já Rovus a všechny stírají dobře.
AKU vysavač je skvělá věc na (z)běžný každodenní úklid. Nečekejte však žádný excelentní výsledek, výkonem se nedá srovnávat s řádnými velkými vysavači. Počítejte s tím, že při pravidelném používání po nějakém čase "odchází" akumulátor, má životnost jen určitý počet nabíjecích cyklů. Proto je potřeba kupovat přístroj s co největší kapacitou baterie.
PS: Kdysi jsem měla AKU vysavač Electrolux Ergo Rapido. Spokojenost velká, akumulátor vydržel 3 roky při téměř každodenním používání. Vzhledem k tomu, že teď už nemáme nikde koberce a pes je naháč, nový jsme už nepořizovali. Vystačím si se smetákem a mopem.
Není to určitě pravidlo :). Bezsáčkové mohou klidně mít i větší výkon, vždy záleží na konkrétním typu vysavače.https://www.arecenze.cz/recenze-vysavacu/nejlepsi-bezsackove-vysavace/ máme tento jako vítěze testu a k tomu máme klasický sáčkový https://vysavace.heureka.cz/hoover-te-75011 a oba táhnou velmi podobně s tím, že se pohybují v podobné ceně :).

...vysavac mame (az "odejde" vymenime za bezsackovy... Rowenta X-trem je zatim favorit) a mop taky :)
Ja si prave malovala, jak prijdem v tydnu po praci a venceni v necase domu, vytahnu neco jako "ProAqua" a jednim vrzem vysaju i setru podlahu...
Bude stacit deset minut a vysledek bude naprosto ohromujici.
Z kutlochu se slapotama na podlaze se stane pohadkove cisty, vonavy domov plny pastelovych barev....
...takze ne? Rikate ze je lepsi normalni vysavac, mop a teplaky?
Realita je tak moc kruta :)
Ale dik! Min. sprejovy mop je inspirace. Vazne jsem neznala.
fiilip

XXX.XXX.109.137
Bezsáčkové taky táhnou dobře. Pokud budete chtít dát přednost tyčovému, tak bych si pohlídal, aby měl turbokartáč jako třeba Philips tady https://www.sutffio.cz/tycove-vysavace/ pro účinnější vysávání chlupů z pejska. Ze zkušenosti mohu říct, že spíš záleží na vysávaném podkladu. Třeba špatný koberec, ve kterém se to drží zuby nehty.
My máme robotický vysavač CleanMate QQ6 Pro, který většinou běží denně - vždy když jdu se psema ven, tak ho pošlu uklízet , to hlavně proto, že pes s ním měl ze začátku problém, teď už si zvykl, takže někdy pouštím i když jsme doma. Na ty chlupy a běžný nepořádek je to super, ale stejně to chce vzít jednou za čas klasickým vysavačem a nebo vytřít (nemáme koberce, máme všude dlažbu a v ložnici vynil)... Vysavač má i funkci vytírání, která je ale tak nějak k ničemu - párkrát jsem to použila, když jsem nestíhala a potřebovala na rychlo vytřít - jenže to je vytření celého baráku na jednu malou nádobku vody, takže nic moc... Pak máme ještě tyčový vysavač (bezsáčkový) Eta Milio 3446 - a ten mi postačí - na tu dlažbu (ale nevím jak na koberce), jinak prostě dvakrát, třikrát týdně klasický mop to jistí... No ale zjistila jsem ,že stejně budu muset koupit i klasický vysavač, protože třeba auto tím tyčovým nevysaji, to samé třeba pavučiny na stropě nebo místa někde za gaučem bez toho, aniž bych musela celý gauč odsouvat..