Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2005 08:31

Dobrý den,
chtěla bych si pořídit zlatého retrívra,ale pořád nemám jasno zda s PP nebo bez. Vím, že se tento problém řešil několikrát, ale byla bych moc vděčná, kdyby se někdo zabýval mým případem. Nehodlám psa vystavovat ani chovat. Prohlédla jsem nespočet stránek chovných stanic, ale jediný výsledek byl totální chaos. Možná mi poradíte,abych se obrátila přímo na některou z nich a optala se na vše potřebné,ale na kterou? Nejedná se mi o vzhled ani o rodokmen. Chci jen zdravého jedince dobré povahy (je tu také problém s DKK). Samozřejmě u mě hraje roli i cena. Bohužel nejsou na stránkách uvedeny ceny a nechci otravovat majitele psa s kilometr dlouhým rodokmenem a astronomickými cenami. Mohli byste mi prosím uvést adresy "průměrných" chovatelských stanic, u kterých bych se mohla na štěňata informovat? Díky za ochotu...

1.8.2005 11:57

tintallë napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych si pořídit zlatého retrívra,ale pořád nemám jasno zda s PP nebo bez. Vím, že se tento problém řešil několikrát, ale byla bych moc vděčná, kdyby se někdo zabýval mým případem. Nehodlám psa vystavovat ani chovat. Prohlédla jsem nespočet stránek chovných stanic, ale jediný výsledek byl totální chaos. Možná mi poradíte,abych se obrátila přímo na některou z nich a optala se na vše potřebné,ale na kterou? Nejedná se mi o vzhled ani o rodokmen. Chci jen zdravého jedince dobré povahy (je tu také problém s DKK). Samozřejmě u mě hraje roli i cena. Bohužel nejsou na stránkách uvedeny ceny a nechci otravovat majitele psa s kilometr dlouhým rodokmenem a astronomickými cenami. Mohli byste mi prosím uvést adresy "průměrných" chovatelských stanic, u kterých bych se mohla na štěňata informovat? Díky za ochotu...

Hmmm... To je tezke - rozhodovani je na Vas... Ale pokud Vam jde jen o penezni rozdil (a tak na mne tenhle dotaz pusobi, pokud je to jinak, dejte vedet :-)), myslim, ze neni tak velky, aby se za zivota psa neztratil.

Obecne, pokud vim, ze za PP psa plati kolem 8-12 tisic, pokud jde o psa po spickovych rodicich (at uz pracovnich, nebo vystavnich), muze byt cena samozrejme vyssi. Kolik stoji bezPP psi nemam basolutne prehled.

Rikate, ze chcete zdraveho jedince dobre povahy - tohle Vam nikny nikdo nezaruci, ani u PP ani u bezPP psa. Jen snad podle mne je u PP psu o neco vyssi pravdepodobnost spravne povahy i zdravi.

Pokud opravdu hraje velkou (nejvetsi?) roli cena - spousta chovatelu, kterym na jejich psech zalezi, Vam psa prodaji na splatky, pokud dospeji k zaveru, ze u Vas bude mit jejich stene presne to, co pro nej chteji... :-)

Nehodlate vystavovat ani chovat - jste si tim absolutne jista?

Nechcete s nim delat ani lovecky vycvik? (Pokud ano, rozhodne si vezmete psa s PP, bezPP nemaji pristup k loveckym zkouskam ani na hony).

Pokud chcete, muzete mi napsat na e-mail (v profilu), a muzeme se pobavit vic... :-)

1.8.2005 12:34

tintallë napsal(a):
Dobrý den,

Bez na vystavu zlataku, tam si prohledni fenku, podivej se, jak je pratelska, poslusna a hod rec s majitelem, jestli budou mit stenata a kdy, jake ma oceneni a jaky ma rentgen, cim nizsi cislo, tim lepsi, vic jak 1/1 bych nebrala. Pokud pojedes navstivit chovatele se stenaty, pozaduj od nej hodnoceni psa z bonitace, prohledni si ho spolecne s rentgenem.
Hlavne to neuspechej.

1.8.2005 12:45

dejavu napsal(a):
Bez na vystavu zlataku, tam si prohledni fenku, podivej se, jak je pratelska, poslusna a hod rec s majitelem, jestli budou mit stenata a kdy, jake ma oceneni a jaky ma rentgen, cim nizsi cislo, tim lepsi, vic jak 1/1 bych nebrala. Pokud pojedes navstivit chovatele se stenaty, pozaduj od nej hodnoceni psa z bonitace, prohledni si ho spolecne s rentgenem.
Hlavne to neuspechej.

Souhlasim se zpusobem pristupu - vybrat fenku, a domluvit se s chovatelem...

Mam jen malou poznaku - na vystave neuvidite bezPP psy... :-) Co se tyce ostatniho - zlataci nemaji bonitaci, ale svod, a ani ten neni povinny (staci vystavy a posudky z nich), a rentgen si asi neprohlednete, protoze se posila vyhodnocovateli - majitel psa ho v naproste vetsine pripadu ani nedostane do ruky.

1.8.2005 22:10

orin napsal(a):
Souhlasim se zpusobem pristupu - vybrat fenku, a domluvit se s chovatelem...

Mam jen malou poznaku - na vystave neuvidite bezPP psy... :-) Co se tyce ostatniho - zlataci nemaji bonitaci, ale svod, a ani ten neni povinny (staci vystavy a posudky z nich), a rentgen si asi neprohlednete, protoze se posila vyhodnocovateli - majitel psa ho v naproste vetsine pripadu ani nedostane do ruky.

Mám jen další malou poznámku - nemají bonitaci, svod můžou mít, ale není povinný, zato je povinná jakákoli zkouška z výkonu (převážně lovecká) či Ověření vlohových vlastností retrívrů. Dále potřebují 2x VD z výstav. RTG si neprohlédnete to je pravda, ale zato máte k nahlédnutí originál o výsledku RTG od posuzovatele. Ostatně vše je zapsáno v PP.

A jen dodatek - jste si jistá, že vás pak dění okolo retrívrů nechytne natolik, že nebudete litovat, že váš pejsek nemá PP? Že se s ním nemůžete pochlubit jak je pěkný a jak je šikovný?
Já si taky koupila zlaťáka jen pro radost, nechtěla jsem o chovu a výstavách ani slyšet. Pro mě bylo přednějsí povaha, zdraví a že mi z něho vyrostě zlaťák a né kříženec s pudlem Přece jen u PP se riziko nemocného psa zmenšuje. A jak jsem pak byla ráda, že máme PP :o) Chytlo mě to natolik, že v jeho dvou letech jsem byla na první výstavě, dělali jsme i lovecký výcvik. A to mají psi bez PP zapovězeno. Dneska je pro retrívry nový Retriever sport - zábava s dummíkama, taky pro psy s PP. Agility se přece taky dělí pro psy bez a s PP (viz. mistrovství). A mimochodem, spousta mých známých si ke svému prvnímu retrívrovi bez PP koupila druhého psa jedině s PP.

2.8.2005 09:38

ifca24 napsal(a):
Mám jen další malou poznámku - nemají bonitaci, svod můžou mít, ale není povinný, zato je povinná jakákoli zkouška z výkonu (převážně lovecká) či Ověření vlohových vlastností retrívrů. Dále potřebují 2x VD z výstav. RTG si neprohlédnete to je pravda, ale zato máte k nahlédnutí originál o výsledku RTG od posuzovatele. Ostatně vše je zapsáno v PP.

A jen dodatek - jste si jistá, že vás pak dění okolo retrívrů nechytne natolik, že nebudete litovat, že váš pejsek nemá PP? Že se s ním nemůžete pochlubit jak je pěkný a jak je šikovný?
Já si taky koupila zlaťáka jen pro radost, nechtěla jsem o chovu a výstavách ani slyšet. Pro mě bylo přednějsí povaha, zdraví a že mi z něho vyrostě zlaťák a né kříženec s pudlem Přece jen u PP se riziko nemocného psa zmenšuje. A jak jsem pak byla ráda, že máme PP :o) Chytlo mě to natolik, že v jeho dvou letech jsem byla na první výstavě, dělali jsme i lovecký výcvik. A to mají psi bez PP zapovězeno. Dneska je pro retrívry nový Retriever sport - zábava s dummíkama, taky pro psy s PP. Agility se přece taky dělí pro psy bez a s PP (viz. mistrovství). A mimochodem, spousta mých známých si ke svému prvnímu retrívrovi bez PP koupila druhého psa jedině s PP.

Tak ja si dovolim jeste jedno upresneni: nestaci jakakoli zkouska z vykonu, je nutna lovecka zkouska, pri ktere se prezkusuje aport. O tom pozdejsim zaujeti (at uz vystavami, nebo praci) jsem mluvil uz driv...

Jo, a zrovna Working testy (to jsou ty, co je provozuje <a href="http://retrieversportcz.xhosting.cz/indexcz.htm">Retriever Sport CZ</a>), zatim jako zkousky pouzitelne pro uchovneni nejsou, prestoze tam aport je, ale pracuje se na zmene...

Psi bezPP samozrejme lovecky vycvik zapovezeny nemaji, ale maji zapovezeny pristup ke zkouskam, a nasledne i pristup na hony (tam muzou jen psi s prislusnou zkouskou).

abísek

2.8.2005 10:42
abísek

tintallë napsal(a):
Dobrý den,

jak jsem tak zjistila po studování rozdílů cen mezi zlaťákem s PP a bez Pp není v tom někdy moc velký rozdíl. Ale pokud chcete mít opravdu zdravého jednice ( hlídané DKK, DLK...) tak bych si raději ty tři nebo čtyři tisíce připlatila. U psů bez PP nikdy nevíte jestli je pes úplně zdraví a zda má zdravé i oba rodiče.
Zkuste si kupovat časopisy o psech tam vždy naleznete plno kontaktů na kvalitní CHS. Ovšem pokud budete chtít psa s PP za přijatelnou cenu vyhněte se potomkům pro import rodičích nebo s mnoha oceněními. Tito psi se většinou pohybují ve větších cenových kateg.
Průměrný a zdraví pes by měl stát od 8 - 12 tisíc.

4.8.2005 22:17

tintallë napsal(a):
Dobrý den,

promiňte, ale je fakt směšný řešit cenu psa. Já jsem dal za štěndo 12000 a za ten rok, co ji mam, mě stála minimálně 15... takže se opravdu nepozastavujte nad pořizovací cenou!!

(za tohle 12 000 )

4.8.2005 22:18

j a y napsal(a):
promiňte, ale je fakt směšný řešit cenu psa. Já jsem dal za štěndo 12000 a za ten rok, co ji mam, mě stála minimálně 15... takže se opravdu nepozastavujte nad pořizovací cenou!!

(za tohle 12 000 )

(sežere to granulí za milióny a stejně je vykaká )

4.8.2005 22:19

j a y napsal(a):
(sežere to granulí za milióny a stejně je vykaká )

(ale jsme rádi že to máme )

4.8.2005 22:26

j a y napsal(a):
(ale jsme rádi že to máme )

sakva tadle fotka se moc nepovedla. zkusim to znova... Může mně někdo vysvětlit jak to tady funguje? :)

4.8.2005 22:31

j a y napsal(a):
sakva tadle fotka se moc nepovedla. zkusim to znova... Může mně někdo vysvětlit jak to tady funguje? :)

tak už asi vim - musí mít na šířku přesně 320 bodů, jinak se zmenšuje/zvětšuje. V druhym případě je to logické :) Na výšce nezáleží.
Je to tak?

4.8.2005 23:56

ifca24 napsal(a):

Omyl, svod mít musí, jinak nebudou připuštěni na zkoušky. Ale to je jen detail.

Líbí se mi navrhovaný způsob, jak získat štěně - jet na výstvau, kouknout na pár feneček a dát řeč s majiteli. Zvlášť pokud vám nejde o super jedince.

Jinak rozhodně s PP, co když tě začne bavit lovecká práce nebo výstavy? Ale i kdyby ne, PP je jakás takás záruka kvality a zdraví

5.8.2005 08:31

vizsladan napsal(a):
Omyl, svod mít musí, jinak nebudou připuštěni na zkoušky. Ale to je jen detail.

Líbí se mi navrhovaný způsob, jak získat štěně - jet na výstvau, kouknout na pár feneček a dát řeč s majiteli. Zvlášť pokud vám nejde o super jedince.

Jinak rozhodně s PP, co když tě začne bavit lovecká práce nebo výstavy? Ale i kdyby ne, PP je jakás takás záruka kvality a zdraví

Omyl, svod opravdu neni povinny! Na zkousky nas pustili, prestoze svod nemame (a navic, zkousky muzete delat od 10 mesicu, to klidne nemusel jeste zadny svod probehnout... )

Přidejte reakci

Přidat smajlík