Je tu spousta krásných plemen, ale to "nejkrásnější" ne. Pochlubte se svými miláčky.
dex
napsal(a):
Je tu spousta krásných plemen, ale to "nejkrásnější" ne. Pochlubte se svými miláčky.
A ještě jednou náš Beníček
dex
napsal(a):
KONEČNĚ!!!!!
Já mám ještě miminko, tříměsíčního klučinu....jsme z Prahy.
Odkud vy?
Posílám srdečnej berňáckej pozdrav!!!!!
berny
napsal(a):
KONEČNĚ!!!!!
Odkud vy?
Hurá! Už jsem se lekla že tu nikdo neni. Jsme z Teplic, tady u nás se to teď nějak rozmáhá, před 3 lety, když jsme si pořizovali Beníčka, tak tu byl jen jeden. Jak to vypadá v Praze? Štěňátko je úžasný, jak se jmenuje?
dex
napsal(a):
Hurá! Už jsem se lekla že tu nikdo neni. Jsme z Teplic, tady u nás se to teď nějak rozmáhá, před 3 lety, když jsme si pořizovali Beníčka, tak tu byl jen jeden. Jak to vypadá v Praze? Štěňátko je úžasný, jak se jmenuje?
Máme v Praze kamarádku-bydlí kousíček od nás, ta má 3 berňáky -i CHS, jinak vídáme další BSP jen občas, tak jednou za dva týdny...tady je to samý retrívr!
Dneska se náš klučina skamarádil z velkou německou dogou, to bylo super.....takovej prcek a velká německá doga - pes....no, ale dogy jsou zlatíčka trpělivý...
Můj chlapeček se jmenuje Astor. Miluje děti a všechny psy, naštěstí tu blízko máme les a louku, takže je kde blbnout....
Čím krmíte? Náš má ProPac pro štěňátka velkých potvůrek.
Nejedete s Beníčkem na klubovku? Já pojedu ale jen okukovat.....
Bez psa zatím, to je jasný!
berny
napsal(a):
Máme v Praze kamarádku-bydlí kousíček od nás, ta má 3 berňáky -i CHS, jinak vídáme další BSP jen občas, tak jednou za dva týdny...tady je to samý retrívr!
Dneska se náš klučina skamarádil z velkou německou dogou, to bylo super.....takovej prcek a velká německá doga - pes....no, ale dogy jsou zlatíčka trpělivý...
Můj chlapeček se jmenuje Astor. Miluje děti a všechny psy, naštěstí tu blízko máme les a louku, takže je kde blbnout....
Čím krmíte? Náš má ProPac pro štěňátka velkých potvůrek.
Nejedete s Beníčkem na klubovku? Já pojedu ale jen okukovat.....
Bez psa zatím, to je jasný!
Zdravím, za chvilku bude z prcka taky obr, dogu sice nedožene, ale jestli bude jako ten náš, tak se ho i doga lekne. Na klubovku bohužel, on ten náš pejsáček nemusí dlouhé cesty autem, je mu furt vedro, je trochu líňoučkej-to mamka.
A taky trochu rozmazlenej a vybíravej v jídle. Je od mala na vařené stravě, kuřátko a tak. No taky tochu přerostl, vlastně ani nevíme kolik přesně váží, už ho nikdo neunese.
Ale máme ještě NO a ten mu řádně prožene faldy.
berny
napsal(a):
KONEČNĚ!!!!!
Odkud vy?
Ahojky, miluju tyhle pejsky. Toto je Drix, BSP s pp, tři roky, bohužel už umřel, byl to pes mýto táty a on se k němu nechoval hezky, mlátil ho, kopal, řval na něj...Až pes umřel.
marky
napsal(a):
Ahojky, miluju tyhle pejsky. Toto je Drix, BSP s pp, tři roky, bohužel už umřel, byl to pes mýto táty a on se k němu nechoval hezky, mlátil ho, kopal, řval na něj...Až pes umřel.
Drix podruhé
marky
napsal(a):
A potřetí.
Marky, z toho co píšeš, je mi moc špatně a mám slzy v očích. Můj první berňák byl taky týraný, hodně střídal majitele a my jsme si ho pak nakonec vzali, měli jsme ho moc rádi a dali mu domov, jenže záhy nám umřel...dodnes to nemám zpracovaný, a holt na tom co píšeš se mi opět potvrzuje, že berňák je mimořádně kontaktní plemeno, které potřebuje ze všeho nejvíc svou smečku a láskyplné zacházení, jinak je s ním konec...ty rány na duši se mu prostě nezacelí....to je strašný, fakt! Je mi líto, jak se někteří lidé chovají k zvířatům, která je oddaně milují a nikdy by neudělala nic špatného.
berny
napsal(a):
Marky, z toho co píšeš, je mi moc špatně a mám slzy v očích. Můj první berňák byl taky týraný, hodně střídal majitele a my jsme si ho pak nakonec vzali, měli jsme ho moc rádi a dali mu domov, jenže záhy nám umřel...dodnes to nemám zpracovaný, a holt na tom co píšeš se mi opět potvrzuje, že berňák je mimořádně kontaktní plemeno, které potřebuje ze všeho nejvíc svou smečku a láskyplné zacházení, jinak je s ním konec...ty rány na duši se mu prostě nezacelí....to je strašný, fakt! Je mi líto, jak se někteří lidé chovají k zvířatům, která je oddaně milují a nikdy by neudělala nic špatného.
Berny: Mě je to taky moc líto, ale bohužel jsem to nemohla změnit, já žiji v Krkonoších, můj otec v Plzni, Drixe jsem znala jen krátkou dobu, strávila jsem s ním celkem tak týden,ale byl to úžasný, oddaný pes. Teď má můj otec nové štěně, opět berňáka a k němu ještě hovavarta, strašlivě mě to mrzí, protože on se ke zvířatům neumí chovat. Já mám doma zlaťáka a nikdy bych neměla to svědomí abych ho bezdůvodně mlátila a týrala. Takové lidi jako on nepochopím, možná proto s otcem tak špatně vycházíme. Měj se a ahojky.
marky
napsal(a):
Berny: Mě je to taky moc líto, ale bohužel jsem to nemohla změnit, já žiji v Krkonoších, můj otec v Plzni, Drixe jsem znala jen krátkou dobu, strávila jsem s ním celkem tak týden,ale byl to úžasný, oddaný pes. Teď má můj otec nové štěně, opět berňáka a k němu ještě hovavarta, strašlivě mě to mrzí, protože on se ke zvířatům neumí chovat. Já mám doma zlaťáka a nikdy bych neměla to svědomí abych ho bezdůvodně mlátila a týrala. Takové lidi jako on nepochopím, možná proto s otcem tak špatně vycházíme. Měj se a ahojky.
Tak to je opravdu smutný příběh, bohužel není jediný. Člověk nemůže uvěřit že se někdo může takto chovat ke svému psu. U nás se rozváděli manželé, měli dům a zahradu na které 2letého berňáčka, trochu zanedbaného. Po rozvodu ho nikdo nechtěl, nabízeli nám ho, ale už jsme měli štěndo. Tak mi vrtalo hlavou že jinde se o psa třeba i soudí a o tohohle neměl zájem nikdo.
dex
napsal(a):
Tak to je opravdu smutný příběh, bohužel není jediný. Člověk nemůže uvěřit že se někdo může takto chovat ke svému psu. U nás se rozváděli manželé, měli dům a zahradu na které 2letého berňáčka, trochu zanedbaného. Po rozvodu ho nikdo nechtěl, nabízeli nám ho, ale už jsme měli štěndo. Tak mi vrtalo hlavou že jinde se o psa třeba i soudí a o tohohle neměl zájem nikdo.
Tohle je můj milovaný Samuel bez PP , když jsme si ho přivezli domů. Dneska má 20 měsíců a je to nejúžasnější pes na světě
dex
napsal(a):
Tady je Samovi půl roku ....
dex
napsal(a):
A tady z loňského léta, cca 7 měsíců ..... v prosinci bude mít dva roky, ale bohužel u sebe v práci nemám čertvé fotky. Dodám později :)
dex
napsal(a):
Takže nakonec už skoro dospělák Samuel 20 měsíců ....
dex
napsal(a):
a další ....
dex
napsal(a):
a poslední :-)
janina
napsal(a):
a poslední :-)
Janino, krásný kamarád!!!!
Jak trávíte volný čas se svými berňáčky? My chodíme do parku a do lesa, hrajeme si s ostatními psy a snažíme se cvičit povely....a jde to dobře! Astor miluje vodu, takže mne vždy přemlouvá, abychom se šli koupat, i když je dle obvyklých představ na plavání moc mrňavý....
Chodíme taky na procházky k řece a na návštěvy k jiným berňákům a pokud je moc vedro, pospáváme radši někde v kvalitním stínu....
berny
napsal(a):
Janino, krásný kamarád!!!!
Jak trávíte volný čas se svými berňáčky? My chodíme do parku a do lesa, hrajeme si s ostatními psy a snažíme se cvičit povely....a jde to dobře! Astor miluje vodu, takže mne vždy přemlouvá, abychom se šli koupat, i když je dle obvyklých představ na plavání moc mrňavý....
Chodíme taky na procházky k řece a na návštěvy k jiným berňákům a pokud je moc vedro, pospáváme radši někde v kvalitním stínu....
Tak já se taky přidám, tohle je můj 2 letý hafan Deryl. Vodu miluje, ale nějak extra v ní neblbne, vletí do řeky jako neřízená střela, pak si tam sedne nebo lehne a myslí si: "Víte co mi můžete..."
moniiique
napsal(a):
Tak já se taky přidám, tohle je můj 2 letý hafan Deryl. Vodu miluje, ale nějak extra v ní neblbne, vletí do řeky jako neřízená střela, pak si tam sedne nebo lehne a myslí si: "Víte co mi můžete..."
Nu dobrá, tak mi se také připojíme. Tohle je naše střeštidlo Sára.
sona
napsal(a):
Nu dobrá, tak mi se také připojíme. Tohle je naše střeštidlo Sára.
Takhle to dopadne, když si panička ráno odskočí. Sára okamžitě zaujímá moje místo a dělá, že má hlubokou půlnoc
sona
napsal(a):
Takhle to dopadne, když si panička ráno odskočí. Sára okamžitě zaujímá moje místo a dělá, že má hlubokou půlnoc
A poslední. Sára miluje klacky, teda u ní to jsou spíš části stromů.
dex
napsal(a):
Berňáčci určitě! Ale nechávají moc chlupů v posteli. Proto mám raději toho bez kožichu
makki
napsal(a):
Berňáčci určitě! Ale nechávají moc chlupů v posteli. Proto mám raději toho bez kožichu
Ahojte,tak já mám,nyní již 16 měsíců starého berňáčka bez pp,Jerryho.Jsme kousíček od Slavkova u Brna,ve vedlejší jednoho mají,utek a oni ho našli.Jinak chodíme pravidelně na cvičák(kde jsme za hvězdy).Jinak lítá s koňma nebo na dlouhatánských vycházkách a vyjížďkách po lukách.Je to strašlivý třeštidlo a prdlý pes.
dex
napsal(a):
Jsem ráda, že se to tady postupně plní milovníky berňáčků a fotkami jejich pokladů...
Zdravím všechny stejně "postižené" závisláky!!!!
Přidávejte další fotečky, ať to tu pěkně žije...
A dotaz na všechny, co jste dávali/dáváte vašim (mladým) berníkům na správný vývoj kloubů a kostí? Mám namysli takové ty kloubní preparáty typu GIOM-Ca, Alavis, Chasoton....a které preparáty byste nám doporučili?
Díky za radu...
papa berny
a ještě posílám včerejší fotku našeho štěníka po koupeli....teplé babí léto
si žádá svoje....
berny
napsal(a):
Jsem ráda, že se to tady postupně plní milovníky berňáčků a fotkami jejich pokladů...
Zdravím všechny stejně "postižené" závisláky!!!!
Přidávejte další fotečky, ať to tu pěkně žije...
A dotaz na všechny, co jste dávali/dáváte vašim (mladým) berníkům na správný vývoj kloubů a kostí? Mám namysli takové ty kloubní preparáty typu GIOM-Ca, Alavis, Chasoton....a které preparáty byste nám doporučili?
Díky za radu...
papa berny
a ještě posílám včerejší fotku našeho štěníka po koupeli....teplé babí léto
si žádá svoje....
Taky pridavam jednu fotku... Ta podoba s Astorkem, ze by mamina?
bubu1
napsal(a):
Taky pridavam jednu fotku... Ta podoba s Astorkem, ze by mamina?
Bubu : moc krásná, nádherná !!! Jako modelka....
Už se moooc těším, až jí dám pusu!!!!
...a ještě jedna bonusová fotka z dnešní odpolední siesty...
berny
napsal(a):
Bubu : moc krásná, nádherná !!! Jako modelka....
Už se moooc těším, až jí dám pusu!!!!
...a ještě jedna bonusová fotka z dnešní odpolední siesty...
No, ted mi zas prijde celej tatka...
dex
napsal(a):
Tohle je Fanousek Bohuzel jsem ted marudkove - ma zanet slinivky
nickdo
napsal(a):
Tohle je Fanousek Bohuzel jsem ted marudkove - ma zanet slinivky
Tak ja se taky konecne muzu pridat.toto je Betulka a ja ji moc moc miluju
bubu1
napsal(a):
No, ted mi zas prijde celej tatka...
Bubu, to asi fakt, protože teď říkám přítelovi : pojď se podívat na fotku...a on na to : "pěkná, ale co dělá náš pes v tom kotci?????"
Takže jsi to naprosto trefila....
Ty gumový nožky, kukuč a huňatost....a zbarvení hubiny stejné, jen zrcadlově otočeno....
jo, a pokud můžu ještě dodat, po mamině chcem tu její krásnou eleganci, velkou výšku a milou povahu!!!!
dajulinka2
napsal(a):
tady na fotce ji je mesic.ted uz ji je pul roku.je to zlaticko akorat uz zacina byt silne neskladna
dobrý den!Mi se barňáci oc líbí a máte zde moc kráááásé fotky!!!!chtěla bych se zeptta,ve které skupině FCI jsou berňáci,popřípadě,jede někfo z vás na výstavu do brna (tento víkend) a v který den jsou berňáci?sobota nebo neděle??dekuji moc nožka!
nozka
napsal(a):
dobrý den!Mi se barňáci oc líbí a máte zde moc kráááásé fotky!!!!chtěla bych se zeptta,ve které skupině FCI jsou berňáci,popřípadě,jede někfo z vás na výstavu do brna (tento víkend) a v který den jsou berňáci?sobota nebo neděle??dekuji moc nožka!
ahoj, bernský salašnický pes je II. FCI (č.standardu FCI 45)skupina a na výstavě bude 2.den, tj. rozhodně v neděli.
P.S. Možná se pojedem podívat...., i když ještě nevíme....
berny
napsal(a):
ahoj, bernský salašnický pes je II. FCI (č.standardu FCI 45)skupina a na výstavě bude 2.den, tj. rozhodně v neděli.
P.S. Možná se pojedem podívat...., i když ještě nevíme....
a když jsme u těch výstav...předpokládám,že budou na výstavišti...můžu si tam vzít svého berňáčka,bez pp,jen prostě jako můj doprovod a aby se mrknul na ostatni psiska,nebo tam nesmí
kikuska
napsal(a):
a když jsme u těch výstav...předpokládám,že budou na výstavišti...můžu si tam vzít svého berňáčka,bez pp,jen prostě jako můj doprovod a aby se mrknul na ostatni psiska,nebo tam nesmí
Můžeš si tam vzít pejska, to dělá hodně lidí...mohli by u vstupu chtít vidět očkovák, že máte vakcinaci proti vzteklině. V praxi se to ale moc nekontroluje, jen u psů, kteří jsou vystavováni.
berny
napsal(a):
Můžeš si tam vzít pejska, to dělá hodně lidí...mohli by u vstupu chtít vidět očkovák, že máte vakcinaci proti vzteklině. V praxi se to ale moc nekontroluje, jen u psů, kteří jsou vystavováni.
ale ten očkovák si rozhodně vemte!nás kontrolovali-jednou když byl náš panáček malej a ještě jsme s ním nevystavovali tak sme se byli juknoutsuper zážitek a náš mišánek (kokr anglickej) si na to porstředí parádně navyk
Děkuji za odpověď!
nozka
napsal(a):
ale ten očkovák si rozhodně vemte!nás kontrolovali-jednou když byl náš panáček malej a ještě jsme s ním nevystavovali tak sme se byli juknoutsuper zážitek a náš mišánek (kokr anglickej) si na to porstředí parádně navyk
Děkuji za odpověď!
Ahojky milovníci BSP! Někdy je to fuška vyfotit celou rodinku . Toto jsou berňáci zCHS Černý baron z Prádla u Nepomuka.
dex
napsal(a):
Ahoj berňáci!!!!
Nedá mi to, abych neoživila toto téma a nepotěšila Vaše očko fotkou taťky našeho ještě-štěníka Astora (4 měsíce) - právě mi došla mailem...no není ten tatík úžasný?
Mějte se moc hezky a přispívejte jak fotkami, tak příspěvky, příběhy i dotazy....
Berny a Astor
berny
napsal(a):
Ahoj berňáci!!!!
Nedá mi to, abych neoživila toto téma a nepotěšila Vaše očko fotkou taťky našeho ještě-štěníka Astora (4 měsíce) - právě mi došla mailem...no není ten tatík úžasný?
Mějte se moc hezky a přispívejte jak fotkami, tak příspěvky, příběhy i dotazy....
Berny a Astor
takto nas Max vyzera ked vyleze z vody a pozera co dobreho mame v batohu...
dex
napsal(a):
Carda z Milešovské salaše
dex
napsal(a):
Bery a Brahms
dex
napsal(a):
Bery, Brahms a Bára
sona
napsal(a):
A poslední. Sára miluje klacky, teda u ní to jsou spíš části stromů.
Paráda,konečně jsem vás našla!!!
Už jsem si myslela,že pouze náš Gastonek miluje aportíky v podobě kmenů-myslí si asi čím větší,tím lepší
dex
napsal(a):
4,5-mesíční Astor Polepské údolí se svou maminkou Bonie Wimpego v potoce poblíž Astorkova rodiště Polep u Kolína...
dex
napsal(a):
Tak tuhle pusinku si za tyden privezeme
Franceska Chlupate stesti
nickdo
napsal(a):
dnesni fotecka
nickdo
napsal(a):
vystavni postoj
soňa

gasty
napsal(a):
Paráda,konečně jsem vás našla!!!
Už jsem si myslela,že pouze náš Gastonek miluje aportíky v podobě kmenů-myslí si asi čím větší,tím lepší
Tak pro Gastonka ještě jednu s aportíkem .
soňa
napsal(a):
Tak pro Gastonka ještě jednu s aportíkem .
Tak mi taky přidáváme jednu aportovací
gasty
napsal(a):
Tak mi taky přidáváme jednu aportovací
A tady ještě z vycházky