jowana
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, co si o tomto krmivu myslíte a jaké máte s ním zkušennosti? Myslíte, že cena odpovídá kvalitě?
Ahojky, tak podle mě je to jedno z nejlepších krmiv, jsem s ním naprosto spokojená, pejsek taky. Je to jedno z mála krmiv které mu opravdu chutná, a to jsme jich vyzkoušeli mnoho. Tímto krmivem krmíme na radu veterináře, a jsme spokojení. Pejsek (GR) je spokojený, srst má kvalůitní, takže jen doporučuji
tak teď jsem byla na školení RC zrovna včera....pocity??? no když nám paní nebyla schopna říct kolik teda masa (chtěly jsme vědět alespoň %) řekla že neví.. že nám na to neodpoví...... tvrdila že v polsku dodržují standart a mají nevím kolik analýz a vše je stejné jako u FRancie ale pak nám řekla že každá šarže má jinou barvu atd??? myslíte že to opravdu dodržují... v mé bývalé práci jsme byly přes tři roky výhradní dodavatelé RC pro celou evropu.( dokud byl Francouzký) ...byla jsem na spousty školení a názor po včerejšku... HODNĚ DRAHÝ ŠROT!!! dříve Rc super dnes nic moc sama mám velkého psa am. buldog a RC bych nyní nedávala... masa je tam opravdu minimum jsem v chovatelství přes 7 let a RC šel do kopru zákazníci si stěžují a vůbec odezva není dobra
vera.va

XXX.XXX.118.1
Po tom, co jsem měla tu čest s argentinskou dogu odchovanou na RC, říkám, že toto drahé krmení pro slepice nebrat!!! Ta doga nebyla dorostlá standardu (holt většina rostlinných proteinů nenahradí čisté živočišné proteiny - to souvisí s masem, kterýho tam je, no, podle posledního příspěvku asi prd), měla obrovské prošlapy (evidentně málo podpory pro klouby v krmivu), kolem očí byla špinavá - teklo jí z očí, a byla nazrzlá...
Ve 2 letech zničenej pes...
Myslím, že kvalita rozhodně ceně neodpovídá a RC bych svému psovi nikdy nedala. Nejenže obsahuje kukuřici, ale i hydrolizované živočišné bílkoviny, což radši ani nechtějte vědět, co se za těmito bílkovinami skrývá. A samozřejmě, veterináři vám ho budou doporučovat,protože o výživě psů vědí kulový, ale RC má výborný marketing a stejně jako Hills dodá vet. ordinacím stojany, startovací balíčky jako pozornost pro nové majitele štěňat, vybavení ordinací a lékařský personál, tak bodejť by ho nedoporučovali
Uživatel s deaktivovaným účtem

O krmivu RC jsem momentálně uvažovala ( ve zvýhodněné nabídce Profizoo ), ale složení, které začíná : Kukuřice, kukuřičná moučka na prvním místě, mě odradilo.
Pak mě překvapilo, kolik má druhů granulí. Nevím ( asi jsem hloupá ), jaký je rozdíl mezi krmením psů podle jednotlivých ras. Marketingový tah ?
napsal(a):
O krmivu RC jsem momentálně uvažovala ( ve zvýhodněné nabídce Profizoo ), ale složení, které začíná : Kukuřice, kukuřičná moučka na prvním místě, mě odradilo.
Pak mě překvapilo, kolik má druhů granulí. Nevím ( asi jsem hloupá ), jaký je rozdíl mezi krmením psů podle jednotlivých ras. Marketingový tah ?
Přesně tak, marketingový tah. Nic jiného.
RC rozhodně nebrat, složení je příšerné (minimum masa, mnoho receptur neobsahuje maso vůbec!) a navíc je konzervováno karcinogenními konzervanty. Za stejnou cenu se dají pořídit nesrovnatelně kvalitnější granule.
napsal(a):
jo, to rozdělení podle ras je jenom marketingový tah, ale bezmozků co se na to chytají je docela dost - hlavně majitelé jorkšírů jim vládnou
vikotka
napsal(a):
teď jsem např. koukala na složení granulí pro dospělé dogy - na prvních dvou místech živočišné tuky, tapioka - to jsem ani nevěděla co je a našla jsem, že to škrob získaný z kořene čehosi. Ale ten tuk na 1. místě! to mi přijde naprosto šílený
něčím ten šrot přece omastit musí, ne?!
vikotka
napsal(a):
teď jsem např. koukala na složení granulí pro dospělé dogy - na prvních dvou místech živočišné tuky, tapioka - to jsem ani nevěděla co je a našla jsem, že to škrob získaný z kořene čehosi. Ale ten tuk na 1. místě! to mi přijde naprosto šílený
Wow. No pěkný. A když si člověk představí, co přesně se skrývá pod pojmem "živočišné tuky" - s největší pravděpodobností jde o kafilerní tuk, tedy tuk vyškvařený z nahnilých mrtvol čehokoliv. Ale hlavně že je to speciálně pro dogy, to je důležitý...
lamagne
napsal(a):
tak teď jsem byla na školení RC zrovna včera....pocity??? no když nám paní nebyla schopna říct kolik teda masa (chtěly jsme vědět alespoň %) řekla že neví.. že nám na to neodpoví...... tvrdila že v polsku dodržují standart a mají nevím kolik analýz a vše je stejné jako u FRancie ale pak nám řekla že každá šarže má jinou barvu atd??? myslíte že to opravdu dodržují... v mé bývalé práci jsme byly přes tři roky výhradní dodavatelé RC pro celou evropu.( dokud byl Francouzký) ...byla jsem na spousty školení a názor po včerejšku... HODNĚ DRAHÝ ŠROT!!! dříve Rc super dnes nic moc sama mám velkého psa am. buldog a RC bych nyní nedávala... masa je tam opravdu minimum jsem v chovatelství přes 7 let a RC šel do kopru zákazníci si stěžují a vůbec odezva není dobra
No jooo Pet center ví všechno nejlépe co ??
jednak se RC nezastávám a i vím, že ta Polská výroba je horší, ale nemyslím si, že za to mlůže paní přednášející, to že vám neřekla procentuální počet masa, nebude tím, že by nechtěla, ale tím že výroba asi nezáleží na ní samotné !! To, že granulky vypadají jinak, nemusí být poznatek zhoršením výroby....ale napadlo vás třeba, že v Polsku jsou jiné klimatické podmínky, které mimo jiné působí na vše okolo Vás ?? než ve Francii ....
jednak, pokud splňují normy které nejsou dány jedním konkrétním číslem, ale ( od - do )
Takže změny mohou být patrné !!
hezký den
marikas
napsal(a):
No jooo Pet center ví všechno nejlépe co ??
jednak se RC nezastávám a i vím, že ta Polská výroba je horší, ale nemyslím si, že za to mlůže paní přednášející, to že vám neřekla procentuální počet masa, nebude tím, že by nechtěla, ale tím že výroba asi nezáleží na ní samotné !! To, že granulky vypadají jinak, nemusí být poznatek zhoršením výroby....ale napadlo vás třeba, že v Polsku jsou jiné klimatické podmínky, které mimo jiné působí na vše okolo Vás ?? než ve Francii ....
jednak, pokud splňují normy které nejsou dány jedním konkrétním číslem, ale ( od - do )
Takže změny mohou být patrné !!
hezký den
"v Polsku jsou jiné klimatické podmínky....... než ve Francii" ???
jako že Polsko je v rovníkové Africe a Francie v Evropě?? Já bych spíš řekla, že co je polské je většinou ne moc kvalitní. Se podívejte kolik bylo skandálů kolem potravin pro lidskou potřebu. A obávám se, že klimatické podmínky v tom moc roli nehrajou
vikotka
napsal(a):
"v Polsku jsou jiné klimatické podmínky....... než ve Francii" ???
jako že Polsko je v rovníkové Africe a Francie v Evropě?? Já bych spíš řekla, že co je polské je většinou ne moc kvalitní. Se podívejte kolik bylo skandálů kolem potravin pro lidskou potřebu. A obávám se, že klimatické podmínky v tom moc roli nehrajou
Ano, ano, jenomže je to stále o lidském přesvědčení a to, že v Polsku je vše horší než všude okolo.
Pořád je důležité brát v potaz, že pokud splňují standarty což, které jsou stanoveny OD-Do a né na konkrétní čísla, nebo faktory.
Zkrátka, je důležité si uvědomit, že někde jsou suroviny prostě jiné a ve výsledku je to znát, jenomže do normy se vešly !!
marikas
napsal(a):
Ano, ano, jenomže je to stále o lidském přesvědčení a to, že v Polsku je vše horší než všude okolo.
Pořád je důležité brát v potaz, že pokud splňují standarty což, které jsou stanoveny OD-Do a né na konkrétní čísla, nebo faktory.
Zkrátka, je důležité si uvědomit, že někde jsou suroviny prostě jiné a ve výsledku je to znát, jenomže do normy se vešly !!
to by mě zajímalo, do které normy se jim vešla ta posypová sůl v jídle, a maso pro lidskou spotřebu ze zdechlých krav ...

Nemám důvěru k výrobci, který přesune výrobu tam, kde je podstatně levnější jak pracovní síla, tak surovina, a přitom nechá cenu výrobku stejnou.
A ještě to ( v některých případech ) zdůvodní tím, že ve východní Evropě nižší kvalitu vyžadují.
sama nám řekla že to nejde udat... ne že by to záviselo na ní.... že to nevědí!!!! tvrdila nám kolik mají analýz a jak si dovážejí suroviny aby kvalita byla stejná!!!! a pak vám řekne že každá šarže má jinou barvu granulí???? nezlobte se na mě ale Rc jsem prodávala u Almiky která byla výhradní dodav. pro celou Evropu a RC sem dotáhla. ( měla jsem u nich spoustu školení navíc pan Markup ví o RC snad vše)... měla jsem RC ráda ale odezva je šílená... pročtěte si tu názory lidí to mluví za své...
lamagne
napsal(a):
ale oni nám tvrdili že suroviny jsou stále stejné!!!! že si je i dováží... prodávám už docela dlouho a RC má teda neuvěřitelný stráty!!!!
Dováží ?? Tak dle, mého, buď přednášející už nevěděla, co Vám jako 50 člené skupině na to má už odpovědět, nebo zkrátka, to byla Paní přednášející s informacemi nastudované, ohledně výroby samotné, nebo skládání chemických vzorců.
Jinak, mi přijde postavené na hlavu, když jak sama uvádíte, by byly suroviny ( granule ) jiné barvy, keď si suroviny dováží !!
Položit si otázku, proč vystavily továrnu v Polsku ? , Proto, že vše, jak prac. síla, suroviny, byť stojí třeba za prd, jsou jednoduše jenom levnější, nežli ve Francii, Itálii a dalších státech.
Vemte si jen složení půdy, klimatu ( bez větších rapidních rozdílů ) ale jen přeci, jinak už jen klimatem než ve Francii, může být ovlivněno několik druhů faktorů. Brambora, vypěstovaná v Polsku a u nás ?? Na první oko, nepoznaté rozdíl, ale po rozborech zjistíte, opak.
Jenže, do normy se zkrátka vejdou, akorát ve Francii, je kvalita o něco lepší.Ale normy, jsou dáné OD-DO. A ty co se vejdou ke hranici, budou brány stejným měřítkem, s těmi, kteří jsou na špičce, nejlepší kvality danné normy. Normy jsou sledovány, studovány, ale zkrátka, když se vejdou, tak se vejdou a posuzovány jsou stejným měřidlem.
To, že zákazníci, se obrací na patě se slovy,tu nechci, to je Polská výroba, mají pravdu, ale odpověď je stále jedna, do norem, které jsou stanoveny se vejdou
I když by neměly
hezký den