Ahoj, tak jsme zpátky ze Slovenska. Vše co se týkalo Sama bylo v pohodě (to jenom já jsem měla problémy s tíhou batohu a kolenem). Cestu vlakem prospal, celníci si se zájmem prohlédli jeho pas (přišlo mi, jako kdyby o tom někdy na školení slyšeli, tak se konečně podívali, co to je), po horách běžel tradičně první (viz foto), žádné potíže s volným pohybem psa v NP nebyly, ani vedro ho neudolalo a večer ve stanu vděčně zalehl. Tady pár fotek pro ilustraci
marcha
napsal(a):
Ahoj, tak jsme zpátky ze Slovenska. Vše co se týkalo Sama bylo v pohodě (to jenom já jsem měla problémy s tíhou batohu a kolenem). Cestu vlakem prospal, celníci si se zájmem prohlédli jeho pas (přišlo mi, jako kdyby o tom někdy na školení slyšeli, tak se konečně podívali, co to je), po horách běžel tradičně první (viz foto), žádné potíže s volným pohybem psa v NP nebyly, ani vedro ho neudolalo a večer ve stanu vděčně zalehl. Tady pár fotek pro ilustraci
Sam ve vlaku...
marcha
napsal(a):
Známí dostali vloni v Tatrách za psa pěkně mastnou pokutu.
cathys
napsal(a):
Známí dostali vloni v Tatrách za psa pěkně mastnou pokutu.
Za co? Že běhal volně?
My jeli naschvál na Velkou Fatru, protože je míň navštěvovaná a hlídaná... I jsme tam stanovali .
Osobně si myslím, že pes jako zvíře patří do přírody víc než smečky řvoucích "návštěvníků hor", narozdíl od jejich pet láhví a papírků a obalů produkuje jenom organický odpad . Pokud samozřejmě neruší a neštve zvěř. Ten náš dokonce v souladu s návštěvním řádem chodil jen po značených cestách. Ne, že by byl tak vychovaný, ale unavený
.
marcha
napsal(a):
Za co? Že běhal volně?
My jeli naschvál na Velkou Fatru, protože je míň navštěvovaná a hlídaná... I jsme tam stanovali .
Osobně si myslím, že pes jako zvíře patří do přírody víc než smečky řvoucích "návštěvníků hor", narozdíl od jejich pet láhví a papírků a obalů produkuje jenom organický odpad . Pokud samozřejmě neruší a neštve zvěř. Ten náš dokonce v souladu s návštěvním řádem chodil jen po značených cestách. Ne, že by byl tak vychovaný, ale unavený
.
... aha, tak jsem tam omylem dala stejnou fotku
marcha
napsal(a):
Za co? Že běhal volně?
.
Že tam vůbec byl. Do TANAPu nesmí psi vůbec.
marcha
napsal(a):
Ahoj, supr fotky. To jste se brzo vrátili . Někdy napíšu víc te´d nestíhám.
cathys
napsal(a):
Že tam vůbec byl. Do TANAPu nesmí psi vůbec.
Aha. Ale v návštěvním řádu TANAPu jsem našla doslova tohle: "V záujme ochrany živočíchov v ich prirodzenom prostredí možno v národnom parku vodiť psy len s ochranným košom a na vodiacom remeni. V prírodných rezerváciách psov nemožno púšťať, vodiť ani nosiť." Takže tam psi smí (na vodítku, s košem - proč koš, to nechápu, když je na vodítku), ale ne do přírodních rezervací...