Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2022 17:38
hopi

XXX.XXX.208.90

Rád chodím do přírody a často,tak zkusím založit toto vlákno,budu rád a myslím že ne jenom já,když sem dáte Vaše zajímavé a někdy neuvěřitelné zážitky
Pro začátek tento příběh.
Není to myslivecká latina!!!
Bylo léto,tak jsem si sednul na posed, po pravé ruce kvetoucí slunečnice, nalevo strniště po obilí, najednou ve slunečnici začalo hodně naříkat srnče, za chvilku vycouvala ze slunečnice srna, zůstala stát ai 20 m na strništi a upřeně, se skloněnou hlavou, koukala do slunečnic, myslel jsem liška napadla srnče, jenže několikrát jsem to zažil a srna dokázala mládě ubránit.
Najednou se ze slunečnice vyvalili tři divočáci a jako psi se rvali o to srnče!!!
Chuděrka,rozervali ho za živa!
Příště něco příjemnějšího.

14.2.2022 09:28
hopi

XXX.XXX.208.90

Probíhala srnčí říje,tak jsem se šel navečer pokochat. Sednul jsem si asi 200m od lesa,měl tam svoje teritorium starý srnec. Za chvilku vyšla z lesa srnka,následovaná tím starým fešákem,došli skoro ke mě,když z obilí vyskočil mladý srnec. Okamžitě běžel k říjné srnce,to se nelíbilo "dědkovi" pořádně mu nandal a odehnal ho. Mladík se nedal odradit a znova a znova to zkoušel! Starý byl už dost naštvaný a hlavně unavený,naposled mladíka zahnal až do lesa. Po chvilce,kdy byla srnka sama,vyběhl mladík z lesa a k srnce a okamžitě ji "pokládal" Když se starý došoural zpět,bylo po akci!!! Smál jsem se tomu,asi to byl záměr,dědka unavit!

14.2.2022 12:47
hopi

XXX.XXX.208.90

Zdravím milovníky lišek,ai před 30ti roky,jsem získal 2 až 3 týdenní mládě lišky obecné.Měla na zahradě voliérku s boudou. Ze začátku jsme ji krmili holoubátky,no většinou ji krmila dcera,které bylo 7 let. Ta se sní tak spřátelila,že bez ní neudělala ani krok. Dala ji jméno Líza. Vodila ji po vsi,jeli jsme nakupovat do města a milá Lízinka musela s námi,jináč byl cirkus! V té době jsem měl 3 štěňata Velšů,nevěřili by jste,jak si všichni vyhráli. Když přijel na návštěvu kolega myslivec,pokaždé říkali,ti psi si zvyknou na lišku a nebudou norovat. Omyl,všichni 3 norovali perfektně,zvláště Erik,který byl Lízinky největší kamarád! Zažili jsme spousty krásných příhod za 2 roky,co bydlela u nás. Volně s náma chodila do lesa a zase se vracela,bez vodítka. Po nějakém čase jsme ji přestali zavírat do voliérky a byla v asi 13ti arové zahradě volně. Po několika měsísích si vyhrabala pod plotem díru a odcházela kdy se jí zachtělo,většinou navečer a brzo ráno se vracela. Když byla mimo zahradu a spatřila člověka,tak se chovala jako divoká liška,prolezla na zahradu a byla krotká. Postupem času výlety prodlužovala také na tři i více týdnů a když přišla,dcera ji vítala se slzičkama a ona ji je lízala jak ji stékaly po tvářích. Samozřejmně jsme ji měli proočkovanou. Někdy koncem září zmizela,říkali jsme si,našla si fešáka lišáka a my už jsme na 2.koleji. Jedno březnové ráno se objevila na zahradě,ale už se ode mne nenechala pohladit,dcera nebyla doma,ji by určitě umyla!!! Pak už odešla navždy. Několikrát jsem na čekané viděl lišku a když jsem chtěl střílet,tak jsem váhal,co když je to LÍZINKA???

14.2.2022 16:25
hopi

XXX.XXX.208.90

Příhoda,na kterou jsem si vzpomněl při sledování filmu Slavnosti sněženek. Tam pan Hrušínský,když ho vezly ty baby na trakaři z té slavnosti a říká,ten vyjetý olej jsem neměl pít!
Tato příhoda se stala mému otci,i když si ji přisvojili myslivci v jiných spolcích.
Bylo to asi v roce 1965,začali sem jezdit na lovy hlavně Francouzy. Při polední přestávce mezi lečemi,pozval můj otec dva frantíky na oběd,k nám domů.
Přeskočím nedůležité,po zkončení honu,to už bylo v hospodě,přišel za otcem jeden z těch,co byli pozvaní na oběd,samozřejmně s překladatelkou a říká,díky za výborný oběd. Všimnul jsem si,že máte dvě skoro dospělé dcery,tak tady máte pro ně francouzkou voňavku. Nebyla to žádná malá lahvička,ale litr také ne. Táta to dal do brašny a šel se veselit,jak to po honě bývá.
Tohoto předávání voňavky si všimli někteří naši myslivci. Ten je ale hladový,pomysleli si,dostal francouzký koňak a nerozdělí se!!! Tak mu to tajně sebrali a začali to pít Táta když to viděl,tak jim říká,co blázníte,to je voňavka,odpověď byla,my známe ty francouzké koňaky,jsou takové voňavé!!! Neuvěřili! Asi pak týden po tom,při prdnutí voněli!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík