Jakou klec pro tři činčily?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

M0rt3s

2.3.2022 10:37
M0rt3s

XXX.XXX.167.76

Zdravím,

potřeboval bych poradit nějakou osvědčenou variantu pro tři činčily. Máme největší klec, co nabízí firma Zolux, ale pro tři činčilky už je to málo a rádi bychom jim dopřáli něco většího.

Přemýšlel jsem nad ptačí voliérou, ale nedaří se mi najít nic, co by mi padlo do oka. Všechny mi přijdou moc úzké. Rád bych sehnal něco tak širokého, jako jsou klasické klece pro hlodavce (cca 90cm), jen mnohem vyšší, ideálně 160cm.

Poličky, mostky a tak dále jim tam samozřejmě vyrobím sám.

Díky moc!

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2022 11:22

Postavit něco z přírodního dřeva, v podstatě voliéru? S maximem pletivových dílů kvůli větrání.. ony moc dřevo neničí, na rozdíl od osmáků

2.3.2022 15:21

Osvědčila se mi skříňoklec - stará šatní skříň, ve dveřích vyříznout velké okno a vyplnit pletivem, vnitřek poličky, větve, pod strop boudičky, hamaku. TÍm že jsou kryté boky i část přední stěny tam mají činčily klid a šero a ven padá míň bordelu. Zkuste vygooglit obrázky.

Velká výška je super, činčily jsou rády vysoko. Doporučuju při téhle výšce cca v půlce skříň přepažit patrem s průlezem (shora krytým další poličkou) aby při pádu nepadala činčila z moc velké výšky - při honičce, rozespání....). A připravte se že hořejší poličky budete asi uklízet ze židle.

2.3.2022 15:22

...a ještě, máte dotaz ve špatné kategorii, lepší jsou drobní savci

2.3.2022 16:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...a ještě, máte dotaz ve špatné kategorii, lepší jsou drobní savci

Dobrý den, souhlasíme :) Dotaz jsme přesunuli do vhodnější rubriky. Zdraví Admin.

Petrklkj

3.3.2022 10:43
Petrklkj

XXX.XXX.228.66

Na 3 činčilky super furret tower od ferplastu, je fakt obrovská, sice ji asi zdemolují v průběhu času ale je super.

3.3.2022 16:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dělá ještě Savic ty mega klece? Savic royal něco? Pamatuju je v souvislosti s potkanama, ale myslím, že pro činčily by to taky šlo.

3.3.2022 17:18

Ta Furret Tower mě teda osobně přijde na tři malá :). Pokud bych měla prostor na devadesátku, hledala bych tu devadesátku. Mám pro dva kluky šířku 110 a pocit že by mohla být i větší :)

Líbí se mi na ní to mezipatro, i to že má vysoký okraj.

Ale osobně bych si ji nepořídila, protože:

a) drátěné stěny - všude kolem bude padat binec (bobky, seno, podestýlka) a činči tam nejsou kryté aby měly přes den klid. Do bytu bych to nechtěla, leda do nějakých prostor kde se přímo nebydlí, typu komora, prádelna.

b) měla bych obavu z těch plastů, pokud jsou součástí klece. Moje činči mají celodřevěnou skříňoklec se spoustou poliček k okusu, a stejně když se dostanou k plastu hlodají ho. Bála bych se že budou hlodat plastová části klece a že jim to může ublížit (ucpat trávicí trakt?) - ale nejsem veterinář, třeba to projde?

Nebo je to nějaký speciální extratvrdý plast? Máte někdo s podobnou klecí zkušenosti? Ty krmítka padnou podle mě okamžitě, konce trubek nevím - ty jsou možná pokovené? A poličky - takové krásné hrany, jen si hlodnout - nechci to vidět po půl roce

Ověrila bych si taky průměr těch trubek, moje činči do tenkých (cca 8 cm) chodí neochotně, dobře se cítí v trubkách kolem 13 cm.

c) za stejnou cenu tipuju získáte novou skříňoklec od truhláře na míru :). Tohle by pro dobrý welfare činčil bylo potřeba ještě dovybavit nějakými boudičkami a dřevěnými prvky, takže stejně nejste na konečné ceně

Jestli to má být fakt klec, tak ta Savic (našla jsem Suite Royal 95) na mě na obrázku působí líp, je prostornější, působí bytelněji, vypadá že má i ty patra kovová (?), cena je podobná a možnost otevřít celou stěnu velmi praktická.

3.3.2022 17:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Koukla jsem se a ještě je pak větší Royal XL. Mám pocit, že je to fakt celé v kovu, ale je to už strašně moc let, co jsem konkrétně tu XL viděla naživo, tak už bych to teď neodpřísáhla. Asi lepší se zeptat v obchodě nebo u výrobce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík