Ahoj lidi,
mám na Vás dotaz, zda-li byste mi nebyli schopní pomoci radou či zkušeností:
Koupil jsem starou zem. usedlost a plánuju na ní obnovit malé hospodářství pro maximální samozásobení. Potíž je v tom, že větší část pozemků je v pronájmu jednoho dotač. zlat., výpovědní lhůta je na 5 let v (samozřejmě kvůli dotačnímu programu EU). Fór je v tom, že smlouva byla podepsána s dnes již nežijícím majitelem a já ji pouze "koupil", se smlouvou nesouhlasím a zlatokop na výpověď dohodou přistoupit nechce, protože prý je zemědělec a na půdě "hospodaří" - jednou za rok ji převálcuje (čti poseče) najatý traktor. Do právníků se mi samosebou investovat nechce, za peníze spíše potřebuju opravit střechu na stodole :-). Za každý Váš podnět vřelé díky a přijeďte se někdy podívat :-)))
Jestli jste ty pozemky koupil s chalupou myslím že v tom není problém prodejem se všechny předešlé smlouvy ruší , ten dotyčný by musel mít uzavřenou smlouvu s Vámi a to asi nemá ,takže na pozemky máte nárok po sklizni , a nenechte se zastrašit a nic mu neplatte Vy jste s ním žádnou smlouvu neuzavíral a za tím si STŮJTE. držím palce ,dejte vědět .