Mohl syn chytit blechy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vereffi

24.3.2013 15:43
Vereffi

XXX.XXX.57.153

Dobrý den, byli jsme se synem v zoo a volně tam pobíhala kočka, zřejmě je tam "domácí", jelikož hned ke každému běžela a chtěla se mazlit. Syn si jí několikrát pohladil a mě teď napadlo, jestli od ní nemohl chytit blechy? Nerada bych, aby jsme si je přinesli do bytu. Jsou vůbec blechy teď v zimě venku? A dokážou přežít na člověku? Nikdy jsme doma žádné zvíře neměli, tak se omlouvám za svou neznalost. Díky za odpovědi.

25.3.2013 11:28
kikipet

XXX.XXX.68.134

Blecha by na syna sice mohla z kočky skočit, ale maximálně by měl pár štípanců. Horší je, když si člověk přinese domů zablešené zvířátko. Z něj se potom blechy dokáží rozskákat po celém bytě a velice úspěšně se množí. To se pak musí byt vystříkat sprejem proti blechám a po cca 3 týdnech se toto stříkání musí opakovat.

25.3.2014 17:15
kkamila

XXX.XXX.36.46

klidně jste si domů mohli donést i blechu. Raději vše zavčas strčit do vany, myslím syna i z oblečením.

27.3.2014 18:25
marax11

XXX.XXX.145.217

kkamila napsal(a):
klidně jste si domů mohli donést i blechu. Raději vše zavčas strčit do vany, myslím syna i z oblečením.

Je větší pravděpodobnost, že chytnete blechy od člověka v narvané pouličce, v narvané čekárně a podobně, (zdravotníci, kteří makají na urgentních příjmech, vám to rádi potvrdí),než od pár chvil s kočkou nebo se psem.
A že by v zoo nechali jen tak pobíhat zablešenou kočku, aby jim tam roznášela blechy a s tím spojené nákazy, to se mi taky nezdá.

Štípance od blechy jsou typické. Tři čtyři puchýřky blízko u sebe nejčastěji v oblasti kloubů a slabin.

28.3.2014 11:55
kkamila

XXX.XXX.36.46

To je pravda, ale já po poslední bleší invazi, (podcenila jsem kontrolu darované kočky,) raději nic nenechám náhodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík