Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2015 16:42
JozkaJ

XXX.XXX.19.30

Ma nekdo skusenosti skrmovanim chleba bykom ci tvrdy alebo macany a v jakem mnostve a od jakeho stari.

anonymní uživatel

13.2.2015 06:31
anonymní uživatel

XXX.XXX.139.226

JozkaJ napsal(a):
Ma nekdo skusenosti skrmovanim chleba bykom ci tvrdy alebo macany a v jakem mnostve a od jakeho stari.

Tvrdý a suchý chléba a pečivo v přiměřeně velkých kusech dáváme jako pamlsek. Máčené pečivo ve formě nápoje lze podat také. Ale pozor ze začátku pomalu a postupně navykat aby se nenadmuly nebo neměli průjem. Já dávám na stavební kýbl o objemu 20 litrů:
1/4 pečiva, nejáké to pokrájené jablko nebo strouhanou řepu,1,5litru sladového květu, trocha soli a celé to zaliju teplou vodou a ihned po prozmočení, dokud je to ještě příjemně teplé dávám býkovi i krávě ale také kozám. U koz dávám 5 litrový kyblík a pouze 0,5l sladového květu. Toto dávám ráno i večer. V letě do toho strouhám i přerostlou cuketu, okurky, dýnět atd. Ale jak říkám musí se na to navykat postupně. Obecně lze říct, že tvrdým pečivem nahradíte šrot.

Pa

12.3.2015 09:48
Pa

XXX.XXX.113.216

Dobrý den.
Ano taky přidávám do nápoje namočené pečivo. I kravce kterou dojím.
Ale optrně, tak maximílně dvě zednické žufany ráno a dvě večer - musí být navyklá.
Radši míchat se šrotem - nápoj.
Známý to valil do krávy hodně a odrovnal ji - pošla.
Pa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík