Prase – nejlepší chuť masa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marek1199

26.2.2015 23:39
Marek1199

XXX.XXX.67.202

Dobrý den všem,
chtěl jsem se zeptat, jaké je podle vás nejlepší prasátko chuťově na maso.Děkuji Marek.

Kája1203

27.2.2015 11:32
Kája1203

XXX.XXX.234.11

Poradím, sice každému chutná něco jiného ale u nás to šlo tímto vývojem, nejdříve jsme vyzkoušeli mangalici-již nikdy více! Potom následovali kříženci pietrainxbu ty byli velmi dobří na maso, potom durok-také slušný nadprůměr a nyní se věnujeme pouze a jenom čistým přeštíkům, s těmi jsme max. spokojeni, jednak s povahou, perfektní na výkrm-rychlý růst a maso nemá chybu. Nevím odkud jste ale v březnu bude další vrh selat, pokud budete mít zájem můžeme nechat.

14.3.2015 20:03
Marek1199

XXX.XXX.67.202

Kája1203 napsal(a):
Poradím, sice každému chutná něco jiného ale u nás to šlo tímto vývojem, nejdříve jsme vyzkoušeli mangalici-již nikdy více! Potom následovali kříženci pietrainxbu ty byli velmi dobří na maso, potom durok-také slušný nadprůměr a nyní se věnujeme pouze a jenom čistým přeštíkům, s těmi jsme max. spokojeni, jednak s povahou, perfektní na výkrm-rychlý růst a maso nemá chybu. Nevím odkud jste ale v březnu bude další vrh selat, pokud budete mít zájem můžeme nechat.

Zdravím Kájo, děkuji pěkně za info. a nabídku, ale nejsem ještě pripraven (březen).Chtěl jsem se ještě zeptat, jak je to s chovem přes zimu ( mám na mysli chlév a jakou velikost pro cca 2 ks) a vůbec, můžu chovat pouze ve chlévě, nebo je třeba výběh a pokud ano tak jak velký?Díky pěkně Marek.

14.3.2015 22:09
jiříček

XXX.XXX.106.99

Marek1199 napsal(a):
Zdravím Kájo, děkuji pěkně za info. a nabídku, ale nejsem ještě pripraven (březen).Chtěl jsem se ještě zeptat, jak je to s chovem přes zimu ( mám na mysli chlév a jakou velikost pro cca 2 ks) a vůbec, můžu chovat pouze ve chlévě, nebo je třeba výběh a pokud ano tak jak velký?Díky pěkně Marek.

Pokud chcete dosáhnout dobrou kvalitu masa, tak by zvířata měla mít prostor k venkovnímu výběhu.Co se chléva týče, tak se přeštík spokojí s chráněným přístřeškem, důležitá je zejméma dobrá a suchá podestýlka.

14.3.2015 22:39
Marek1199

XXX.XXX.67.202

O jak velkém výběhu se bavíme?Kolik metrů čtverečních?Díky.

15.3.2015 08:18
jiříček

XXX.XXX.106.99

30až50m2 a více, malý prostor prasata velice rychle zdevastují, tak, že není kam šlápnout.Z tohoto důvodu je vhodné míti tyto prostory dvakrát a střídat je.Přeštík je velice klidné prase a nemá takvé sklony k devastaci jako např.Mangalice.Pouštím jej tedy na zahradu, kde má možnost se jednak napást, dále je to místo i pro příkrm.Menší ohradu pak obývá v době mé nepřítomnosti.Na zahradě mám ještě umístěno(velké koupaliště), tak aby se prasata mohla vykoupat a řádně vyválet v bahně, což je pro ně důležité, z hledista hygieny kůže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík