Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2015 12:52
qixi

XXX.XXX.147.147

Dobrý deň, tento rok rozmýšlam, že by som skúsila odchovať nejakú svinku mäsového typu, trebárs bielu ušlachtilú, ale nechcela by som ju dať do chlieva 3x3metre.Dalo by sa ju chovať podobne ako vietnamské, že by sa spolu pásli, alebo musí byť zvlášť zavretá a krmená iba zmeskou? ďakujem.

8.3.2015 20:14
jiříček

XXX.XXX.106.99

Měl jsem loni takto Anglické velké bílé a pohoda, mohu doporučit.

8.3.2015 20:39
qixi

XXX.XXX.147.147

jiříček napsal(a):
Měl jsem loni takto Anglické velké bílé a pohoda, mohu doporučit.

to je dobre, že nemusí byť zavreté, ale krmili ste ho rovnako, ako vietnamské, alebo ste mu zvlášť pridávali zmesku?

8.3.2015 20:59
jiříček

XXX.XXX.106.99

qixi napsal(a):
to je dobre, že nemusí byť zavreté, ale krmili ste ho rovnako, ako vietnamské, alebo ste mu zvlášť pridávali zmesku?

Vzhledem k tomu, že prasat byla plná zahrada, tak jsem rozdíly v krmení nedělal.Až když byly k podzimu brambory, šlo do chléva na dokrm.Původně jsem myslel, že tam bude od selete, ale venku se cítilo lépe, tak jsem mu v tom nebránil.I maso z volně chovaných prasat má cosi do sebe, to není z mé hlavy, ale tvrdí mi to ti, co jej ochutnali.

8.3.2015 21:24
qixi

XXX.XXX.147.147

To je pravda, môžem len súhlasiť, ale tiež som počula, že tieto mäsové typy prasiat bez zmesky a komponentov neprospievajú, mne by nevadilo, že by nedosiahlo pri takomto chove 200kg ale, aby neochorelo, ale vidím, že máte skúsenosť, tak to vyskúšam.

9.3.2015 22:04
jiříček

XXX.XXX.106.99

qixi napsal(a):
To je pravda, môžem len súhlasiť, ale tiež som počula, že tieto mäsové typy prasiat bez zmesky a komponentov neprospievajú, mne by nevadilo, že by nedosiahlo pri takomto chove 200kg ale, aby neochorelo, ale vidím, že máte skúsenosť, tak to vyskúšam.

Nic Vám nebrání, zelenému krmivu přidat praseti minerály a vápenec, spolu s vitamíny, já si nechávám v mísírně krmiv tento doplněk míchat a přidávám jej do krmné dávky.Stavba kostí a výživa kloubů je důležitá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík