Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mamča

20.3.2015 11:02
mamča

XXX.XXX.109.48

Zajímalo by mě Vaše zkušenosti, jak řešíte v domácích podmínkách mouchy ve chlévě?
Elektrický odpuzovač, lepící lapače nebo nějaké rostlinky?
A jaká je účinnost.
Děkuji.

20.3.2015 13:54
spajzka

XXX.XXX.13.145

U koní mám elektrický lapač už několik let, zatím se osvědčuje nejlépe. Lepící pásky či rolety jsem zkoušela také. Nejedna mladá vlaštovka a dokonce netopýr se chytili, takže jsem toho nechala. Akorát v dojírně jsem je nechala, tam nemůžu použít chemii, bych se přiotrávila sama. Jinak pravidelně stáje ošetřuji přípravkem proti muším larvám a vajíčkům, to taky zabírá docela dobře. Postřik přímo na dospělé jedince je taky super věc, ale drahá legrace. Když odlítnou vlaštovky a už se to nedá vydržet, tak ho koupím. Do půl hodiny není ani moucha, vydrží to tak cca 3dny, ale těch peněz!
No a pak zvířata taky ošetřím nějakým tím nálevem. Koně dostávají deky proti mouchám i ve stáji. Né proti těm normálním, ale proti těm kousavým potvorám.

29.3.2015 14:59
ivanko1988

XXX.XXX.176.14

Pri prascoch nepouzivame nic, tie mame na volno, ale ked je uz vazne vela much, tak miesto kde sa chodia vyspinit posipeme vapnom, a na cas je klud...jedine pri kralikoch to riesim tak ze vonkajsiu stranu kralikarni a dvierka vystriekam pripravkom Neostomosan, obcas aj vnutro kralikarni ale musi to aspon jeden den schnut, a od much mam pokoj asi na 2 tyzdne...a potom znovu...

29.3.2015 23:18
gameness

XXX.XXX.49.182

Ja pri prascoch mam lastovicky a je po probleme. kazdy rok sa tam vracaju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík