mamča

XXX.XXX.109.48
Zajímalo by mě Vaše zkušenosti, jak řešíte v domácích podmínkách mouchy ve chlévě?
Elektrický odpuzovač, lepící lapače nebo nějaké rostlinky?
A jaká je účinnost.
Děkuji.
U koní mám elektrický lapač už několik let, zatím se osvědčuje nejlépe. Lepící pásky či rolety jsem zkoušela také. Nejedna mladá vlaštovka a dokonce netopýr se chytili, takže jsem toho nechala. Akorát v dojírně jsem je nechala, tam nemůžu použít chemii, bych se přiotrávila sama. Jinak pravidelně stáje ošetřuji přípravkem proti muším larvám a vajíčkům, to taky zabírá docela dobře. Postřik přímo na dospělé jedince je taky super věc, ale drahá legrace. Když odlítnou vlaštovky a už se to nedá vydržet, tak ho koupím. Do půl hodiny není ani moucha, vydrží to tak cca 3dny, ale těch peněz!
No a pak zvířata taky ošetřím nějakým tím nálevem. Koně dostávají deky proti mouchám i ve stáji. Né proti těm normálním, ale proti těm kousavým potvorám.
Pri prascoch nepouzivame nic, tie mame na volno, ale ked je uz vazne vela much, tak miesto kde sa chodia vyspinit posipeme vapnom, a na cas je klud...jedine pri kralikoch to riesim tak ze vonkajsiu stranu kralikarni a dvierka vystriekam pripravkom Neostomosan, obcas aj vnutro kralikarni ale musi to aspon jeden den schnut, a od much mam pokoj asi na 2 tyzdne...a potom znovu...