Pomozte rozhodnout – jaké plemeno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

neregistrovan

22.3.2015 20:37
neregistrovan

XXX.XXX.129.208

Prosim poradte.jsme zacatecnici s chovem a nemuzeme se rozhodnout o jake selatka bude zajem, ci zacit s prestikem ci vetnamcem.pricetla jsem diskusi snad po 60stranku a porad se nemuzem rozhodnout.jsme s jiz.moravy.dekuji vsem za radu.

22.3.2015 20:55
jiříček

XXX.XXX.106.99

neregistrovan napsal(a):
Prosim poradte.jsme zacatecnici s chovem a nemuzeme se rozhodnout o jake selatka bude zajem, ci zacit s prestikem ci vetnamcem.pricetla jsem diskusi snad po 60stranku a porad se nemuzem rozhodnout.jsme s jiz.moravy.dekuji vsem za radu.

Dobrý večer, prasata z naší republiky mizí ze dne na den, (zanikají chovy), proto ať se rozhodnete jakkoli, máte šanci uspět.Vzhledem k tomu, že Vaše zkušenosti jsou nulové a netuším kolik peněz jste ochotni do chovu investovat, poradil bych začít s nenáročnými větnamskými prasaty.Pokud máte dost odvahy i peněz můžete jít do přeštíků, nebo klasiky Landrase, BU, Duroc, či Anglické velké bílé.

neregistrovan

22.3.2015 21:15
neregistrovan

XXX.XXX.129.208

Dekuji.ale me se spis jedna co se bude lepe prodavat.Prase/ruzove.nebo jak se asi rika nase/ jsme uz chovali.ale jen pro svou potrebu.ted bych om chteli chova prodej.

22.3.2015 22:09
jiříček

XXX.XXX.106.99

neregistrovan napsal(a):
Dekuji.ale me se spis jedna co se bude lepe prodavat.Prase/ruzove.nebo jak se asi rika nase/ jsme uz chovali.ale jen pro svou potrebu.ted bych om chteli chova prodej.

Přeštík, Bu, Landrase, Pietrain, Duroc, Velké anglické bílé.

23.3.2015 11:58
michuela

XXX.XXX.96.12

A kdepak budete mít pašíka ustájeného, čím budete krmit? Třeba i podle toho si budete vybírat. Přeštíka klidně venku mít můžete, s landrasem bych to nedělala. Ale zase landras má maso libové, aby bylo i nějaké sádlo musíte vykrmit na váhu přes 160 kg, přeštík má maso prorostlejší, je dražší, někdo říká chutnější. Ale u nás zatím převládají zájemci o libovější maso. Takže jsem za LA nebo křížence s LA.

23.3.2015 19:52
jiříček

XXX.XXX.106.99

michuela napsal(a):
A kdepak budete mít pašíka ustájeného, čím budete krmit? Třeba i podle toho si budete vybírat. Přeštíka klidně venku mít můžete, s landrasem bych to nedělala. Ale zase landras má maso libové, aby bylo i nějaké sádlo musíte vykrmit na váhu přes 160 kg, přeštík má maso prorostlejší, je dražší, někdo říká chutnější. Ale u nás zatím převládají zájemci o libovější maso. Takže jsem za LA nebo křížence s LA.

Kříženec s LA, je široký pojem, co máte konkrétně na mysli?

24.3.2015 05:52
michuela

XXX.XXX.96.12

LAxBU, LAxDU.

Přidejte reakci

Přidat smajlík