Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný

23.3.2015 18:05
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.123

Dobrý den rád bych ze zeptal zkušenějších chovatelů, jestli obstojí chlívek ve kterém bude výplň stěn tvořena kari síťí o rozměru ok 10x10 síla drátu 6mm. Jednalo by se o chlívek pro klasická velká plemena prasat (landras, přeštík). Předpokládám, že karisíť by byla přichycena na vodorových přepážkách. Jsem v podnájmu tudíť nemohu přepážky mezi prasat zdít a dřevěnou výplň zatím úspěšně vykusujou. Popřípadě poprosím o radu ohledně jiné vhodnější výplně. Za rady předem děkuji.

23.3.2015 20:05
jiříček

XXX.XXX.106.99

Neregistrovaný napsal(a):
Dobrý den rád bych ze zeptal zkušenějších chovatelů, jestli obstojí chlívek ve kterém bude výplň stěn tvořena kari síťí o rozměru ok 10x10 síla drátu 6mm. Jednalo by se o chlívek pro klasická velká plemena prasat (landras, přeštík). Předpokládám, že karisíť by byla přichycena na vodorových přepážkách. Jsem v podnájmu tudíť nemohu přepážky mezi prasat zdít a dřevěnou výplň zatím úspěšně vykusujou. Popřípadě poprosím o radu ohledně jiné vhodnější výplně. Za rady předem děkuji.

Mám to také tak, ale ty přeštické potvory to mají jako žebřík, takže Vám budou stát, tváří v tvář.

23.3.2015 20:10
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.196

Jak silnou kari sít na ohradu pro prasata.

23.3.2015 20:14
jiříček

XXX.XXX.106.99

Helena Hudousková napsal(a):
Jak silnou kari sít na ohradu pro prasata.

100x100x6mm.

Neregistrovaný

23.3.2015 20:20
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.123

To že po kari sitích polezou mi nevadí, lezou i po dřevě hlavně když čekají na krmení, jen mě zajímá jestli to vydrží jejich nápor (jestli oka nerozkoušou a kari nepopraská). V současné době mám stěnu tvořenou 2 vodorovnými profily a na nich namontované palety (bez těch nožek) - chtěl bych palety vyměnit za karisíť.

23.3.2015 21:07
jiříček

XXX.XXX.106.99

To že po kari sitích polezou mi nevadí, lezou i po dřevě hlavně když čekají na krmení, jen mě zajímá jestli to vydrží jejich nápor (jestli oka nerozkoušou a kari nepopraská). V současné době mám stěnu tvořenou 2 vodorovnými profily a na nich namontované palety (bez těch nožek) - chtěl bych palety vyměnit za karisíť.

Kari zatím odolává, na menší přeštícké (160kg), ale chce to větší kusy, ty dají všemu pokoj.

Neregistrovaný

28.3.2015 08:28
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.154

Děkuju za odpověd, myslíte tedy, že starší samice na chov, už nebudou tak destruktivní. Někde jsem četl, že je taky vhodné dávat vedle sebe samice březí, pak zvlášť samice se selaty a nezebřeznuté. Nevíte o tom něco jak je to přesně.

28.3.2015 09:15
jiříček

XXX.XXX.106.99

Děkuju za odpověd, myslíte tedy, že starší samice na chov, už nebudou tak destruktivní. Někde jsem četl, že je taky vhodné dávat vedle sebe samice březí, pak zvlášť samice se selaty a nezebřeznuté. Nevíte o tom něco jak je to přesně.

Každé zvíře si chrání určitý prostor, kde se cítí bezpečně, u prasat je to obdobné, tudíš je pochopitelné, že prasnice (ve stejné fázi) si lépe porozumějí.Není to však pravidlem.Některé mají o potomstvo takovou starost, že druhé si k sobě nepřipustí.Mám zde naopak i prasničky, které si navzájem kojí selata.

Přidejte reakci

Přidat smajlík