Mam prvy raz teliatka uz ich pustam asi druhy tyzden vonku kde maju ohradeny travnaty vybeh aj s lucerkou doteraz bolo vsetko ok vcera som zistila ze mensie mi zacalo hnackovat kupila som pripravok dubova kora s ciernym uhlim to som mu zatial dala, neviem ci este nieco treba riesit alebo to prejde a bude zas v poriadku.
Černé uhlí je dobrý nápad. V tomto vedru je špatně všemu a všem. Moje taky některá mají slabý průjem. Chce to ohlídat pitný režim. Popřípadě zmenšit výběh, tak aby žralo více sena. Šrot by neměl být horký. Můžete vymýt žlab i napáječku. Vydezinfikovat stáj a vyhubit mouchy.
Kdyby průjmoval nadále, tak můžete dodávat elektrolyty.
Hlavně nesmí mít takový ten neudržitelný, vodnatý průjem. Tele nesmí být skleslé s matnou naježenou srstí a zapadlé oči. To už je na veterináře. Další krok je pak ulehnutí telete.
Některá telata byla tak špinavá, že jsem je už i pak myla. Nevypadala, že by se jim to nějak nelíbilo.
Takže pozorujte, podávejte černé uhlí. Neodčervovala jste, jak jste se minule ptala?
Zatial som neodcervovala inak teliatko je spokojne vesele zerie a nez som ho zavrela do mastalky tak sa spokojne paslo nema taky apetit ako jeho kamarat ale take je od zaciatku co ho mam ma ospineny zadok a vidim redsie vykaly ako redsia kasa ine priznaky nema najhorsie je ze zajtra odchadzam na 10 dni do ciech aj s rodinou a starat sa bude sused o moje zvierata som z toho nervózna uz teraz sice sused má bycky tiez a aj skusenosti s nimi ale predsa mam obavy ked tu nebudem.