Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2015 09:56
trnka

XXX.XXX.195.8

Mam prvy raz teliatka uz ich pustam asi druhy tyzden vonku kde maju ohradeny travnaty vybeh aj s lucerkou doteraz bolo vsetko ok vcera som zistila ze mensie mi zacalo hnackovat kupila som pripravok dubova kora s ciernym uhlim to som mu zatial dala, neviem ci este nieco treba riesit alebo to prejde a bude zas v poriadku.

30.6.2015 12:23
spajzka

XXX.XXX.194.120

Černé uhlí je dobrý nápad. V tomto vedru je špatně všemu a všem. Moje taky některá mají slabý průjem. Chce to ohlídat pitný režim. Popřípadě zmenšit výběh, tak aby žralo více sena. Šrot by neměl být horký. Můžete vymýt žlab i napáječku. Vydezinfikovat stáj a vyhubit mouchy.
Kdyby průjmoval nadále, tak můžete dodávat elektrolyty.
Hlavně nesmí mít takový ten neudržitelný, vodnatý průjem. Tele nesmí být skleslé s matnou naježenou srstí a zapadlé oči. To už je na veterináře. Další krok je pak ulehnutí telete.
Některá telata byla tak špinavá, že jsem je už i pak myla. Nevypadala, že by se jim to nějak nelíbilo.
Takže pozorujte, podávejte černé uhlí. Neodčervovala jste, jak jste se minule ptala?

30.6.2015 19:35
trnka

XXX.XXX.166.124

Zatial som neodcervovala inak teliatko je spokojne vesele zerie a nez som ho zavrela do mastalky tak sa spokojne paslo nema taky apetit ako jeho kamarat ale take je od zaciatku co ho mam ma ospineny zadok a vidim redsie vykaly ako redsia kasa ine priznaky nema najhorsie je ze zajtra odchadzam na 10 dni do ciech aj s rodinou a starat sa bude sused o moje zvierata som z toho nervózna uz teraz sice sused má bycky tiez a aj skusenosti s nimi ale predsa mam obavy ked tu nebudem.

30.6.2015 19:53
spajzka

XXX.XXX.242.242

Já jen, že někdy mívají právě z toho odčervení průjem.
Myslím si, že mu jen neprospívá vedro. Jestli má "jen" tu kaši, tak to nebude zlé. Soused to zvládne

1.7.2015 07:15
trnka

XXX.XXX.166.124

Spajzka dakujem hned je den krajsi ak su okolo taki mili a ochotni ludia ako vy

1.7.2015 08:27
spajzka

XXX.XXX.205.251

Děkuji, to potěší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík