Dobrý den chci se zeptat jak to děláte při posunu času když dojíte krávy. (Máme kozu a u té to neřešíme) Ale vím že krávy jsou na svoji dobu zvyklí. teď dojíme v 5 rá no a v 17 odpoledne. pokud se posune čas na zimní tak kdybych měl dodržet denní dobu tak budu muset dojit v 6 ráno a v 18. Jako v 18 to mi nevadí, ale v 6 už musím být v práci. Bude vadit Když ji prostě i nadále budu dojit v 5 a v 17 ? Prostě se budu držet času A při přechodu na letní zas takže to znamená že tu jednu noc ji podojím ráno o hodinu později?
ojgwalt

XXX.XXX.228.58
spajzka
napsal(a):
Dojíme tak, jak ukazují hodiny. Krávy si zvyknou, je to pouze hodina. Na Vánoce či jiné slavnostní dny jdu taky dojit dřív, nic se neděje. Nebojte se toho, nic se nestane.
Souhlasím se spajzkou. Také to tak dělám a nic se neděje, zvyknou si.
Zdravím,
Mám otazku, chcel by som strašne chovať kravu, už mám býky, takže by som to posunul o level ďalej.Len neviem ako to vymyslieť s dojením...kedže nemá mi kto pomôcť pri tom. Mám robotu, kde robíme na tri smeny. Neviem ako by som si naplánoval dojenie, keďže by sa mala dojiť v pravidelných časoch.dakujem za rady.
Ares1985
napsal(a):
Zdravím,
Mám otazku, chcel by som strašne chovať kravu, už mám býky, takže by som to posunul o level ďalej.Len neviem ako to vymyslieť s dojením...kedže nemá mi kto pomôcť pri tom. Mám robotu, kde robíme na tri smeny. Neviem ako by som si naplánoval dojenie, keďže by sa mala dojiť v pravidelných časoch.dakujem za rady.
A co pod krávou nechat tele a maximálně dodojovat? My jsme nechávali třeba ty větší telata přes den u krávy, na noc byla zvlášť, a pak jsme ráno dojili.Nebo obráceně.Nám to někdy vyšlo na večer, někdy na dopoledne.
Dojit lze i jednou denně.Pokud netrváte na vysoké užitkovosti.Opravdu nijak striktně časy nedodržujeme a není problém.