Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2015 07:51
mlynář

XXX.XXX.0.226

Prosím mám dvě otázky

a) jak dlouho po odstavení ztratí tele sací reflex (odstavilo se asi v sedmi týdnech)
b) kdy je možno tele vrátit k mámě? respektive do vedlejšího chlíva jsou propojené takže se budou slyšet o to víc. Jde mi o to abych ho tam nevrátil moc brzo a máma zas nezačela držet mlíko.

Děkuji.

31.8.2015 19:45
spajzka

XXX.XXX.31.191

Sací reflex se neztrácí, ten se jen potlačuje. Jako třeba lidi taky pijí z brčka. Teleti co se odstaví, u mléčné rasy kolem 3.měsíce, se musí dostat náhražkou dostatek chutného krmiva. Když půjdu kolem půlročků s kbelíkem, tak bumbat budou všichni.
Můžu se zeptat, to vaše 7.týdenní tele už nedostává vůbec žádné mléko - náhražku? Je to moc brzo.

31.8.2015 20:36
mlynář

XXX.XXX.90.186

spajzka napsal(a):
Sací reflex se neztrácí, ten se jen potlačuje. Jako třeba lidi taky pijí z brčka. Teleti co se odstaví, u mléčné rasy kolem 3.měsíce, se musí dostat náhražkou dostatek chutného krmiva. Když půjdu kolem půlročků s kbelíkem, tak bumbat budou všichni.
Můžu se zeptat, to vaše 7.týdenní tele už nedostává vůbec žádné mléko - náhražku? Je to moc brzo.

Dávali jsme ji na výběr laktosan, mlíko od mámy nebo různé ředěné tyto dvě věci ale nic nechce zkoušel jsem to s flašky i z kýble nic. Když jsme ji tam to mlíko v kýblu nechali stát tak si tak dva litry po troškách cvakla. Ale evidentně dává přednost čisté vodě (te vypije i dva kýble za den) A ještě jí dáváme startér a trochu šrotu tak to jí chutná a baští seno. Vzhledem k tomu že ve výběhu skáče a prohání moriny mrská ocasem kadí a močí tak jí je asi fajn...(až na to že jí chybí máma).

31.8.2015 21:36
spajzka

XXX.XXX.15.199

Trucuje, protože není z vemínka. Nabízejte kravské mléko nadále, buďto z dudlíku nebo z kbelíku jako vodu. Přímý přechod na umělé vám nedá. Ono, brzké odstavení není dobré a tele nemusí prospívat. Mám tu a tam takové, neříkám že všechny pijí z dudlíku, ale dřív nebo pozdějc je to na nich vidět. Dokonce jsem si dělávala poznámky do stájových karet, abych do budoucna věděla / osobní průzkum / a otelené prvotelky nikdy nedosahovaly takových úspěchů jako normálně odchované jalovičky. Proto to ještě vyzkoušejte, třeba se chytne, bylo by to škoda.

1.9.2015 06:59
mlynář

XXX.XXX.90.186

spajzka napsal(a):
Trucuje, protože není z vemínka. Nabízejte kravské mléko nadále, buďto z dudlíku nebo z kbelíku jako vodu. Přímý přechod na umělé vám nedá. Ono, brzké odstavení není dobré a tele nemusí prospívat. Mám tu a tam takové, neříkám že všechny pijí z dudlíku, ale dřív nebo pozdějc je to na nich vidět. Dokonce jsem si dělávala poznámky do stájových karet, abych do budoucna věděla / osobní průzkum / a otelené prvotelky nikdy nedosahovaly takových úspěchů jako normálně odchované jalovičky. Proto to ještě vyzkoušejte, třeba se chytne, bylo by to škoda.

No k dispozici mlíko má, jinak jestli jako otelené prvotelka bude pak dosahovat nějakých výsledků mě netrápí. Až neroste tak jde do mrazáku.

1.9.2015 09:16
spajzka

XXX.XXX.129.25

mlynář napsal(a):
No k dispozici mlíko má, jinak jestli jako otelené prvotelka bude pak dosahovat nějakých výsledků mě netrápí. Až neroste tak jde do mrazáku.

Ok Taky moznost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík