Uživatel s deaktivovaným účtem

Ake mate skúsenosti s domácími zabíjačkami, a pracujú v tomto remesle v česku aj ženy?
pridávam foto z mojej práce som vyučená mäsiarka,...
Denis123456

XXX.XXX.230.6
Tak to , unás to dělá akorít babička z dědou, a já :).
Tak to koukám jako tykev na tu tykev Ještě napište, že jste si toho byka sama přivedla Prasat dělám ročně několik, ale na krávu...? Zabít, vykrvit stáhnout vykuchat ještě snad, ale naporcovat, to už člověk musí něco znát a umět. Žádnou mesjáááárku neznám. Aby tady někde tohle dělala ženská, o tom jsem ještě neslyšel. Manželka je schopná sem tam zabít mne, ale nic jiného

U nás sa na mňa divajú zvláštne a to aj v rodine ale čo už
zvyknem si zvieratá privádzať sama hlavne ak sa majiteľ na to necíti, kravy sa zabíjajú a aj vykrvujú sa podobne ako prasatá, a vykostiť to je o zvyku, ..
Já nejsem řeznice, ale toto dělám také. Je pravda, že prase nebo hovězí mi syn střelí jateční pistolí a vykrví. Ostatní už dělám. Udělám jitrnice, klobásy celé prase zpracuji. Hovězí stáhnu, vyvrhnu a po vychladnutí celé naporcuji do mrazáku. Už jsem přišla i na to jak očistit držky.

Priznam sa že ja doma nevarim, to nechám na maminu varí výborne , radšej varím suroviny na zabijačkove vyrobky a všetko čo s tým súvisí,...
xchipsy poľovníctvo? to musí byť zaujimava praca s divinou

Ak by som sa mohla spýtať, tak má maso z divočáka -kanca svoje aroma ako u domácich kancov?
Sice otázka nebyla přímo na mě, ale za sebe můžu říct, že když divočák není zrovna v chrutí, tak maso není cíti. Zpracovával jsem doma kňoura cca 100 kg vyvržený a naprosto v pohodě. Pak se mi dostal do ruky kňourek 55 kg vyvržený a ten byl teda cítit neskutečně.Opravdu hodně záleží jestli je prase v chrutí nebo ne.
TO xchipsy: O klobáskách ze zvěřiny jsem už dlouho přemýšlel, ale vždycky jsem se zasekl na tom, že spousta lidí tvrdí, že zvěřina na to není vhodná, tak by mě zajímala praktická zkušenost.
Zdenda to napsal přesně, pokud je kňour v chrutí, smrdí to fest (stejně jako jelen nebo daněk ulovený v době říje). A pak taky záleží, co který divočák papá, třeba z řepky jsou divočáci cítit (někomu to vadí a problém je hlavně sádlo) ať je to kňourek nebo bachyňka.
Klobásy jsou bašta, ale nesmí se dělat jen ze zvěřiny, pak je to suché. My dáváme půl na půl zvěřina / vepřový ořez a není problém. Ze zvěřiny dáváme všechno "horší", co se jinak dává na guláš + přidáme to, co je v mrazáku už delší dobu (klidně i kýtu nebo hřbet).
Ika - to já taky Podej, podrž, přines... Já bych radši míchala, krájela a ne se patlat s umýváním. Zabijačka je v tomhle ještě horší, člověk něco umeje a za pět minut to zas někdo sebere a zašpiní..
Já si vždycky myslela, že udělat klobásy není žádná věda, ale když u nás byl kamarád, aby nás to naučil tak, jak to dělá on (protože ty jeho fakt nemají chybu, lepší jsem nikdy nejedla), tak jsem zírala, jaká je to alchymie Přebrat maso, co dát do prátu, co do vložky, kolikrát nechat otočit kutr, přesně odvážit koření... Ale výsledek stojí za to