Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2016 19:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ake mate skúsenosti s domácími zabíjačkami, a pracujú v tomto remesle v česku aj ženy?
pridávam foto z mojej práce som vyučená mäsiarka,...

Denis123456

10.1.2016 20:00
Denis123456

XXX.XXX.230.6

Tak to , unás to dělá akorít babička z dědou, a já :).

11.1.2016 12:56
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak to koukám jako tykev na tu tykev Ještě napište, že jste si toho byka sama přivedla Prasat dělám ročně několik, ale na krávu...? Zabít, vykrvit stáhnout vykuchat ještě snad, ale naporcovat, to už člověk musí něco znát a umět. Žádnou mesjáááárku neznám. Aby tady někde tohle dělala ženská, o tom jsem ještě neslyšel. Manželka je schopná sem tam zabít mne, ale nic jiného

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2016 17:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás sa na mňa divajú zvláštne a to aj v rodine ale čo už
zvyknem si zvieratá privádzať sama hlavne ak sa majiteľ na to necíti, kravy sa zabíjajú a aj vykrvujú sa podobne ako prasatá, a vykostiť to je o zvyku, ..

11.1.2016 18:06
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Taky smekám. A určitě bych neměl předsudky, že by u nás měla zabíjet ženská. Z nutnosti jsem se musel naučit bourat maso, zvládnu to, ale je to boj smajlík hlavně časově, když pak vidím profíka, který udělá fik fik a má hotovo smajlík Ale osobně taky neznám žádnou řeznici. Zdenda.

11.1.2016 19:40
J.B.

XXX.XXX.120.243

Já nejsem řeznice, ale toto dělám také. Je pravda, že prase nebo hovězí mi syn střelí jateční pistolí a vykrví. Ostatní už dělám. Udělám jitrnice, klobásy celé prase zpracuji. Hovězí stáhnu, vyvrhnu a po vychladnutí celé naporcuji do mrazáku. Už jsem přišla i na to jak očistit držky.

13.1.2016 12:32
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Šikovná. My si na domácí zabijačku pozveme řezníka - souseda, přeci jen, za ty roky už to má v rukách Jinak si ohledně ostatního masa děláme vše sami (zvěřina - ulovit, vyvrhnout, stáhnout, rozdělat, vykostit atd...) Jediné, co mě fakt nebaví, je následně z toho všeho vařit

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2016 13:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Priznam sa že ja doma nevarim, to nechám na maminu varí výborne , radšej varím suroviny na zabijačkove vyrobky a všetko čo s tým súvisí,...
xchipsy poľovníctvo? to musí byť zaujimava praca s divinou

13.1.2016 14:39
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak je to v podstatě totéž jako domácí čuník (nejčastěji dělám divočáka a srnčí), akorát v menším Teď o víkendu jsme dělali klobásky (divočák, danče, kolouch, králík + vepřový ořez), to je fajn práce. Ale jinak mě nějaké kuchtění hodně nebaví, to půjdu radši kydat maštale

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2016 18:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ak by som sa mohla spýtať, tak má maso z divočáka -kanca svoje aroma ako u domácich kancov?

13.1.2016 18:39
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Sice otázka nebyla přímo na mě, ale za sebe můžu říct, že když divočák není zrovna v chrutí, tak maso není cíti. Zpracovával jsem doma kňoura cca 100 kg vyvržený a naprosto v pohodě. Pak se mi dostal do ruky kňourek 55 kg vyvržený a ten byl teda cítit neskutečně.Opravdu hodně záleží jestli je prase v chrutí nebo ne.

TO xchipsy: O klobáskách ze zvěřiny jsem už dlouho přemýšlel, ale vždycky jsem se zasekl na tom, že spousta lidí tvrdí, že zvěřina na to není vhodná, tak by mě zajímala praktická zkušenost.

13.1.2016 19:54
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Zdenda to napsal přesně, pokud je kňour v chrutí, smrdí to fest (stejně jako jelen nebo daněk ulovený v době říje). A pak taky záleží, co který divočák papá, třeba z řepky jsou divočáci cítit (někomu to vadí a problém je hlavně sádlo) ať je to kňourek nebo bachyňka.

Klobásy jsou bašta, ale nesmí se dělat jen ze zvěřiny, pak je to suché. My dáváme půl na půl zvěřina / vepřový ořez a není problém. Ze zvěřiny dáváme všechno "horší", co se jinak dává na guláš + přidáme to, co je v mrazáku už delší dobu (klidně i kýtu nebo hřbet).

13.1.2016 20:09
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Přesně. Takový guláš z krku jelena, který je ulovený v říji je mňamka :-D Bylo to moje první jídlo z jelena a na docela dlouho mě odradilo :-D Možná i podceněná příprava, ale stejně to byla síla. Ty klobásky musím letos zkusit.

14.1.2016 07:18
ika

XXX.XXX.63.75

Divočáka mám asi nejradši ze zvěřiny. Ale klobásy se nám moc nevyvedli-příště to zkusíme dle rady namíchat. U nás naštěstí všechno dělá přítel. Já jsem jen na to mytí hrnců.

14.1.2016 09:04
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ika - to já taky Podej, podrž, přines... Já bych radši míchala, krájela a ne se patlat s umýváním. Zabijačka je v tomhle ještě horší, člověk něco umeje a za pět minut to zas někdo sebere a zašpiní..
Já si vždycky myslela, že udělat klobásy není žádná věda, ale když u nás byl kamarád, aby nás to naučil tak, jak to dělá on (protože ty jeho fakt nemají chybu, lepší jsem nikdy nejedla), tak jsem zírala, jaká je to alchymie Přebrat maso, co dát do prátu, co do vložky, kolikrát nechat otočit kutr, přesně odvážit koření... Ale výsledek stojí za to

Přidejte reakci

Přidat smajlík