JAké Konvové dojení ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2016 21:16
sisa2723

XXX.XXX.35.122

Dobrý den,
předběžně se poohlížím po konvovém dojení, zajímalo by mě, jaké dojení máte vy soukromníci doma, s čím jste spokojení?
Ráda bych nějaké benzínové, bylo by použito max. na 2 kravky, také bych byla ráda, kdyby se sním dali příležitostně podojit ovce.
Dále jestli používáte desinfekci na proplach a jakou?

zA rady moc děkuji ! :)

ojgewalt

7.2.2016 07:52
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

No já mám dojení z německa. Starší z druhé ruky a jsem spokojen. Ale pokud bych si měl nyní kupovat nové obrátil bych se na pana Škváru. Já mám eletrické toho benzínového bych se asi bál, že bude moc hlučné ale nemám s tím zkušenost.

ojgewalt

7.2.2016 14:36
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

Ještě k té dezinfekci nebo proplachu vůbec.Je potřeba používat střídavě kyselý a zásaditý prostředek.Např. ráno kyselý a večer zásaditý.Používal jsem od ECOLAB AD20 a AC 20. Nyní mám také od ECOLAB přípravek P3-unisept. Je to ve formě prášku a používá se jen tento jeden přípravek. Je vhodný i do bio-zemědělství. Pokud by jste chtěla vysloveně jen dezinfikovat tak je tu přípravek DS 9 CL. Já si koupil za účelem zefektivnění a ulehčení práce takový stojan na průplach, ale to je jiné téma.
Ještě mě napadá, že pokud chcete dojit i ovce, že si budete muset teda pořídit ještě dojící soupravu na ovce. Což není problém ale hlavní je to, že na krávy a ovce se používá jiný podtlak. U krav se používá 45kPa a u ovcí 40kPA a také tam je jeiný pulzační poměr a pulzy jako takové. Ale to snad vyřeší ta zvláštní souprava ale bude tedy důležité aby šel regulovat ten podtlak..Ale prodejci Vám určitě poradí..

6.10.2017 09:51
Ares1985

XXX.XXX.35.42

V akej cene sa asi pohybuje kanvové dojenie? Má to vôbec zmysel kupovať pre jednu kravu?

Vedra

6.10.2017 13:31
Vedra

XXX.XXX.13.145

Podívejte se v inzerci. Kupovat nové nemá podle mně smysl. Mám dvě jedno tak 20 let staré, druhé tak 40. A obě jedou jako zamlada. Maximálně vyměníte gumové díly a olej.

Vyplati se i na jednu krávu, i včetně mytí je to rychlejší než dojit ručně a nemusíte sedět shrbený a ničit si páteř.

Přidejte reakci

Přidat smajlík