Týdenní krmení prasat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Simír24

28.2.2016 17:08
Simír24

XXX.XXX.174.67

Dobrý den, uvažuji o chovu prasat. konkrétně bych chtěl jednu sviňku, kterou bych nechával připouštět. Problém je, že místo pro ni mám jen na zahradě, kam se někdy dostanu jen jednou týdně. Je možné krmit prasata tak, abych jim do chlívku dal dostatek žrádla, aby jim vydrželo na celý týden? Máte s tím někdo zkušenost? Bojím se hlavně, aby jim žrádlo nepříklad neplesnivělo nebo se jinak nekazilo. Mnohokrát děkuji za odpověď.

28.2.2016 17:25
milcek

XXX.XXX.252.163

Existují zásobníky na krmení ale stejně je potřeba na to dohlížet protože se může cokoli podělat.

Simír24

28.2.2016 17:30
Simír24

XXX.XXX.174.67

milcek napsal(a):
Existují zásobníky na krmení ale stejně je potřeba na to dohlížet protože se může cokoli podělat.

A co třeba, kdyby prase bylo pouze o nějaké suché stravě, která by se nemohla zkazit? To abych ji mohl praseti všechnu rovnou nasypat do koryta na celý týden, abych se nemusel bát o selhání zásobníku a posléze vyhladovění prasete?

28.2.2016 19:17
Ares1985

XXX.XXX.175.62

Existuju krmitka, kde sa dá nasypat aj 30 kg šrotu, a pritom je aj napajacku na vodu, kde si sama ošípané dávkuje množstvo vody... Ale týždeň bez dohľadu nad zvieraťom neni tá najlepšia cesta, môže sa hocičo stať. Treba mať dohľad aspoň raz za deň... Aj to neni bohvieco..

28.2.2016 19:18
qixi

XXX.XXX.147.147

Simír24 napsal(a):
A co třeba, kdyby prase bylo pouze o nějaké suché stravě, která by se nemohla zkazit? To abych ji mohl praseti všechnu rovnou nasypat do koryta na celý týden, abych se nemusel bát o selhání zásobníku a posléze vyhladovění prasete?

Prasa není koza, ani krava a aj tie potrebujú trocha šrotu! prasa potrebuje viac, ako len suchú trávu. A voda v lete? Ked budú horúčavy nevyschne?
chovám prasatá a mala som aj vietnamské, čo sa pasú, ale dostávali aj chleba, šrot, ovocie atd. neviem si predstaviť, že by som k nim nešla každý deň.

28.2.2016 19:31
milcek

XXX.XXX.252.163

Simír24 napsal(a):

Měl jsem na mysli zásobník na suché krmivo + napaječku ale může se něco kousnout a byl by problém myslím že ke zvířatům by se mělo chodit minimálně 1 denně a to třeba jen na kontrolu já mám krávy na pastvě a taky chodím kontrolovat vodu do cisterny jestli ju třeba někdo nevypustil koukám na zdravotní stav a tak myslím že je to nesmysl.

28.2.2016 20:06
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Pokud se na zahradu dostanete jen jednou týdně, rozhodně tam nedávejte živé prase (možná snad radši žádné zvíře). A už vůbec ne! pokud chcete odchovávat selata. Krmení lze vyřešit krytým přístřeškem a zásobníkem s KS (dělají se i granulované), ale neumím si představit nechat bez dozoru prasnici v období porodu a několik dní po něm. Stejně tak malá selata před odstavem... Pokud trváte na uvedených chovných podmínkách, pusťte tam max. vietnamce nebo podobné plemeno, ale raději pár slepic..

3.3.2016 11:09
klarka12

XXX.XXX.114.39

Dobrý den. prosím mohl by mi někdo poradit. Dnes se nám narodili selátka a prasnice je nechce zalehává je tak jsme jí je odebrali a ted nemůžu najít žádné vhodné mléko od narození abych je mohla dokrmit. jestli by mi mohl někdo poradit co dál byla bych moc ráda. Děkuji.

3.3.2016 14:24
petruk

XXX.XXX.52.146

Nepíšete jaká máte prasata, jestlí bílá nebo nějaká vietnamská.
Pokud je máte někde v chlívku(boxu) je dobré tam mít hrazení
právě proti zalehávání, tak aby selata mohla jít vedle.
Napila se selata alespoň trochu po narození?
Je potřeba aby prasnice byla zvyklá na kontakt s vámi.
T.Z. aby si třeba při drbání lehla na bok a vy pak jí můžete selata
podstrčit na cucání.
Jinak dokrmování od prvního dne moc nevěřim.
Jedině koupit u veta nahrážku kojícího mléka pro koťata Kitty Milk
nebo kozí mléko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík