Dobrý den,
vím, že takových dotazů jste již odpovídali asi mnoho ale i přesto moc prosím o všechny o základní rady do začátku. Chtěli bychom si vzít nějaký hovězí dobytek (při zaměstnání) a nevíme, jak začít. Chtěli bychom zažádat o nějaké dotace.
Jedná se o následující:
- kolik se rovná 1ha - 1VDJ
- jaké jsou přepočty (je rozdíl kráva, býk, tele ?) na VDJ?
- v jaké výši jsou dotace?
A další má otázka zní, máme k dispozici i lesy. Je možné taky zažádat o dotace na lesy?
Děkuji všem za radu a přeji hezký den.
Máte spoustu obecných otázek. Zkuste se zeptat konkrétněji - kolik máte hektarů luk, polí, a třeba jestli chcete ty zvířata mít na pastvině, nebo ve stáji.
tele do 6 měs = 0,4 VDJ
6 měs. až 24 měsíců = 0,6 VDJ
nad 24 měsíců bez ohledu na pohlaví a hmotnost = 1 VDJ
Dotace na lesy nejsou.
Dotace na zemědělské pozemky jsou v plné výši jen pro registrované zem. podnikatele, ale můžete takto podnikat při zaměstnání.
Dle regionu a splněných podmínek je dotace cca 4-12 tisíc na hektar. Na masné tele cca 4000 Kč/ks
Pasený dobytek se musí početně vejít do intenzity 0,3 až 1,15 VDJ/ha.
PavelB.

XXX.XXX.132.149
Tele do 6 měs. je 0,2 VDJ, teď si ale nevzpomenu, od kdy. A od 2017 bude spodní hranice intenzity 0,35 VDJ/ha.
PavelB.
napsal(a):
Tele do 6 měs. je 0,2 VDJ, teď si ale nevzpomenu, od kdy. A od 2017 bude spodní hranice intenzity 0,35 VDJ/ha.
No já mám z loňského školení poznamenáno, že tele je 0,4 VDJ. Ale prý pro potřeby výpočtu hnojení mohou být koeficienty jiné, toto jsou dotační koeficienty.
PavelB.

XXX.XXX.230.5
Já taky píšu dotační, jen jsem línej hledat jestli od letoška nebo až od příštího roku. Jsem ve fázi příprav, tak se ještě žádostí do detailu nezabývám.
PavelB.

XXX.XXX.230.5
Tak se omlouvám, včera jsem pro letošek viděl 0,4; nevím kde jsem to četl, asi to byl jen nějaký neschválený návrh.