Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2016 21:47
TomCerny

XXX.XXX.192.211

Dobrý den,
nedávno jsem se doslechl o "pasteveckém" praseti Kune-kune. Tak jsem začal malinko pátrat po internetu ale nikde jsem nic velice nenašel. Pouze kontakt na chovatele z Vyškova a Hradce. Byl bych rád kdyby jste mi dokázali nějak přiblížit jejich chov tzn. Nároky na ustájení, jak máte Vy vymyšlenou technologii, ( jednodušeji...metry čtvereční na jedno prase, přístup k vodě, čím a jak krmíte-tím myslím přilepšujete jim různými šroty atd. jak klasické prase nebo čistě je máte na pastvě?), poté chov jako takový nedočetl jsem se kolik má prasnice selat ve vrhu, porážková hmotnost + výtěžnost prostě základní věci.

Pokud k tomu budete mít i nějakou fotodokumentaci budu velmi rád. Nebo odkaz na stránky kde se dočtu více.

Děkuji

23.5.2016 13:02
JanaLacko

XXX.XXX.10.249

Pro info doporučuju klubové stránky, mají tam hezky popsané ideální podmínky chovu:
https://www.britishkunekunesociety.org.uk/articles/kunekunekeeping.aspx#3

Zatížení 5-6 ks na akr pastvy, max.16% bílkovin v krmné dávce (tzn. pastva, zelenina a ovoce, na podzim jablka, v zimě granulované seno se šroty), rozmezí selat ve vrhu je dost neurčité (3 - 14 ks), porážka ve věku 9-12 měsíců.
Vlastní zkušeností ovšem přispět nemůžu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík