Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2016 13:46
sanyhobby

XXX.XXX.16.15

Akým strojom režete seno na sečku? Ručný stroj, sečkovicu, poznám. Zaujímajú ma ale stroje elektrické, no nie veľké. Niečo čo by zvládlo nasekať 30-40 kg sena denne. Uvažujem nad výkonnejším drvičom záhradného odpadu, ale ešte som s týmto strojom nepracovala, tak neviem či by sa senom napr. neupchával, alebo či by to len nepožul namiesto posekania.

21.10.2016 16:41
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Klasická zahradní sekačka. Seno na tvrdý povrch a několikrát přejet sem a tam a zpátky... Udělá to solidní řezanku. Jestli teda správně chápu otázku a je to to, na co se ptáte

21.10.2016 18:53
sanyhobby

XXX.XXX.12.232

Ďakujem za odpoveď. Áno, presne to som myslela, urobiť z klasického dlhého sena rezanku smajlík. No, to ma nenapadlo, sekať to kosačkou, ale ako nápad fajn. A bude mi to hádzať posekaný materiál rovno do koša, takže pridaná hodnota k tomu smajlík

22.10.2016 08:43
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Lepší je koš sundat, protože bude třeba to pojezdit vícekrát, tak je lepší nechat to ležet než sbírat

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2016 12:38

xchipsy napsal(a):
Klasická zahradní sekačka. Seno na tvrdý povrch a několikrát přejet sem a tam a zpátky... Udělá to solidní řezanku. Jestli teda správně chápu otázku a je to to, na co se ptáte

to zkusím se slámou

23.10.2016 07:58
sanyhobby

XXX.XXX.28.194

Vyskúšala som, ale som sklamaná. Ani to kosačka veľmi nesekala, skôr to len hádzala do výfuku a tam sa to zapchávalo. Okrem toho prašnosť bola značná. to nie je na rezanie 30-40 kg sena denne. S tým drvičom záhradného odpadu nemáte niekto skúsenosti? sú aj nožové drviče. tie by mohli poslúžiť.

23.10.2016 10:33
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak ono taky záleží, jakou "kosačku" máte Chce to klasickou rotačku. Prašnost bude dána kvalitou sena, ne sekačkou.

http://www.scherer.cz/zima-2015-10/.

23.10.2016 12:54

sanyhobby napsal(a):
Vyskúšala som, ale som sklamaná. Ani to kosačka veľmi nesekala, skôr to len hádzala do výfuku a tam sa to zapchávalo. Okrem toho prašnosť bola značná. to nie je na rezanie 30-40 kg sena denne. S tým drvičom záhradného odpadu nemáte niekto skúsenosti? sú aj nožové drviče. tie by mohli poslúžiť.

To jsem zkoušel..měl jsem právě ten drtič s noži a byl to děs! To je tohle určitě rychlejší. Já to teda dnes ráno zkoušel na tu slámu a docela to ušlo. Ale tak já nedělám 30-40 kg denně.

26.10.2016 07:37
berrynator

XXX.XXX.225.103

U nás se k tomu kdysi používal kladívkový šrotovník, i když je pravda, že z toho byla hodně jemná řezanka, nicméně to by se dalo upravit vyndáním síta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík