Akým strojom režete seno na sečku? Ručný stroj, sečkovicu, poznám. Zaujímajú ma ale stroje elektrické, no nie veľké. Niečo čo by zvládlo nasekať 30-40 kg sena denne. Uvažujem nad výkonnejším drvičom záhradného odpadu, ale ešte som s týmto strojom nepracovala, tak neviem či by sa senom napr. neupchával, alebo či by to len nepožul namiesto posekania.
Uživatel s deaktivovaným účtem

xchipsy
napsal(a):
Klasická zahradní sekačka. Seno na tvrdý povrch a několikrát přejet sem a tam a zpátky... Udělá to solidní řezanku. Jestli teda správně chápu otázku a je to to, na co se ptáte
to zkusím se slámou
Vyskúšala som, ale som sklamaná. Ani to kosačka veľmi nesekala, skôr to len hádzala do výfuku a tam sa to zapchávalo. Okrem toho prašnosť bola značná. to nie je na rezanie 30-40 kg sena denne. S tým drvičom záhradného odpadu nemáte niekto skúsenosti? sú aj nožové drviče. tie by mohli poslúžiť.
Tak ono taky záleží, jakou "kosačku" máte Chce to klasickou rotačku. Prašnost bude dána kvalitou sena, ne sekačkou.
http://www.scherer.cz/zima-2015-10/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sanyhobby
napsal(a):
Vyskúšala som, ale som sklamaná. Ani to kosačka veľmi nesekala, skôr to len hádzala do výfuku a tam sa to zapchávalo. Okrem toho prašnosť bola značná. to nie je na rezanie 30-40 kg sena denne. S tým drvičom záhradného odpadu nemáte niekto skúsenosti? sú aj nožové drviče. tie by mohli poslúžiť.
To jsem zkoušel..měl jsem právě ten drtič s noži a byl to děs! To je tohle určitě rychlejší. Já to teda dnes ráno zkoušel na tu slámu a docela to ušlo. Ale tak já nedělám 30-40 kg denně.