Dobry den mám dotaz je ČSMS nějak propojenej s finančním uřadem ? chci chovat cca deset prasat na vykrm a pak prodat na domácí zabijačky když prasata zaregistruji a pak následně prodám tak je budu muset nějak odhlásit u ČSMS nebudou se spolu s fin.uřadem pátrat kam jsem dal tolik prasat ? a že nebyla stoho odvedená dan? jako je mi to blbý abych chodil do práce platil daně a ještě stěch pár čuníku musel platit daně to fak ne to at se na mě soudruh babiš nezlobí ale to do státní kasy hazet nebudu.
No tak jestli jsou "propojeni" nevím otázkou je - pokud to budete dělat "bez papírování" - jestli vás třeba jednoho krásného dne někdo nenabonzuje (třeba soused za to, že jste mu nedal jitrnici
Jinak prodej vykrmených prasat je v podstatě zemědělským podnikáním, ve vašem případě činností vedlejší (jako činnost hlavní máte zaměstnání). Takže by asi bylo prvním krokem žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele. Následně budete buď vést daňovou evidenci (příjmy, výdaje) a nebo přesně evidovat jen příjmy a výdaje brát paušálem (teď z hlavy nevím, kolik je to % z příjmů). Pak samozřejmě přiznání k dani z příjmu (souhrnné, přidáte tam i příjmy ze zaměstnání a daň, kterou vám sráží zaměstnavatel, zase odečtete).
Druhou "lahůdkou" je zdravotní a sociální pojištění, v prvním roce nemusíte odvádět zálohy, pojistné příp. doplatíte až po odevzdání přehledů o příjmech a výdajích na zdr.poj. a sociálku. Pokud příjmy z podnikání (po odečtení výdajů) nepřesáhnou rozhodnou částku (opět nevím, kolik to teď je přesně, nějak kolem 67 tisíc), neplatíce ani soc.pojištění, ani nemusíte zálohy na další rok. Pojistné na zdravotní pojištění při vedlejší činnosti zaplatíte vždy za celý rok až po podání přehledu o příjmech a výdajích - podle skutečně dosaženého zisku. Neplatí pro vás minimální vyměřovací základ a minimální výše záloh jako pro člověka, který podniká v rámci hlavní činnosti.
Nejlepší je asi informovat se na příslušných úřadech, tam vám to řeknou i s příslušnými §
Mohamedanců nepřítel

XXX.XXX.193.77
Tuším, že tolik úhynů kolik nám nastane po propojení databází ještě Evropa nezažila. Jen aby toho nějaký vlastizrádce nevyužil na podporu nájezdníků a tento nečistý tvor neměl stop stav plošně?! Nevěřím, že byste hnuli prd elí a něco s tím udělali, i když jde o jídlo (to vás ještě zajímá)!
Mohamedanců nepřítel

XXX.XXX.200.157
Tuším, že tolik úhynů kolik nám nastane po propojení databází ještě Evropa nezažila. Jen aby toho nějaký vlastizrádce nevyužil na podporu nájezdníků a tento nečistý tvor neměl stop stav plošně?! Nevěřím, že byste hnuli prd elí a něco s tím udělali, i když jde o jídlo (to vás ještě zajímá)!
Zas když bude registrovaný a uhyne tak to musíš asi nijak doložit ne ? (potvr.z kafiny na odhlášení nejni to jednoduchy v tomhle státě, proto jsem zvolil cestu bez registru prasata budou mít stejně veterinární peči jakoby byli registrovaný je to jen kus papíru, co je státu do toho kolik chovám prasat kolik jich prodám nebo kolik jich sežeru, kafinu mam taky domluvenou znamej chová 150 tažnejch psu tam 200 kg prase zmizne za den tak chovu zdar.
Mohamedanců nepřítel
napsal(a):
Podle tvého názvu ty být určitě velký a udatný bojovník!
A proč bych hýbal zádelí, když mě chutná skopové?
piňon
napsal(a):
A co to má za význam když mi chcípne prase a dám pánovi z kafiny na pivo a on mi napíše 4 malý ? nechápu ! pochopil bych to možná tak kdyby mi šlo o to abych nemusel platit za tak velky prase tak aby mi za to napsal jedno maly.ale proč 4?
No odevzdáš jedno, tři sežereš-prodáš tajně doma a celkem máš odepsané-nesežrané-neprodané 4. Větší podvod = větší radost