Registr prasat finanční uřád

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2017 21:57
piňon

XXX.XXX.56.190

Dobry den mám dotaz je ČSMS nějak propojenej s finančním uřadem ? chci chovat cca deset prasat na vykrm a pak prodat na domácí zabijačky když prasata zaregistruji a pak následně prodám tak je budu muset nějak odhlásit u ČSMS nebudou se spolu s fin.uřadem pátrat kam jsem dal tolik prasat ? a že nebyla stoho odvedená dan? jako je mi to blbý abych chodil do práce platil daně a ještě stěch pár čuníku musel platit daně to fak ne to at se na mě soudruh babiš nezlobí ale to do státní kasy hazet nebudu.

6.1.2017 17:20
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No tak jestli jsou "propojeni" nevím otázkou je - pokud to budete dělat "bez papírování" - jestli vás třeba jednoho krásného dne někdo nenabonzuje (třeba soused za to, že jste mu nedal jitrnici
Jinak prodej vykrmených prasat je v podstatě zemědělským podnikáním, ve vašem případě činností vedlejší (jako činnost hlavní máte zaměstnání). Takže by asi bylo prvním krokem žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele. Následně budete buď vést daňovou evidenci (příjmy, výdaje) a nebo přesně evidovat jen příjmy a výdaje brát paušálem (teď z hlavy nevím, kolik je to % z příjmů). Pak samozřejmě přiznání k dani z příjmu (souhrnné, přidáte tam i příjmy ze zaměstnání a daň, kterou vám sráží zaměstnavatel, zase odečtete).
Druhou "lahůdkou" je zdravotní a sociální pojištění, v prvním roce nemusíte odvádět zálohy, pojistné příp. doplatíte až po odevzdání přehledů o příjmech a výdajích na zdr.poj. a sociálku. Pokud příjmy z podnikání (po odečtení výdajů) nepřesáhnou rozhodnou částku (opět nevím, kolik to teď je přesně, nějak kolem 67 tisíc), neplatíce ani soc.pojištění, ani nemusíte zálohy na další rok. Pojistné na zdravotní pojištění při vedlejší činnosti zaplatíte vždy za celý rok až po podání přehledu o příjmech a výdajích - podle skutečně dosaženého zisku. Neplatí pro vás minimální vyměřovací základ a minimální výše záloh jako pro člověka, který podniká v rámci hlavní činnosti.
Nejlepší je asi informovat se na příslušných úřadech, tam vám to řeknou i s příslušnými §

6.1.2017 20:37
piňon

XXX.XXX.56.190

No tak na registr asi kašlu je stím hodně sraní a kdybych to musel ještě danit tak už by se mi to nevyplatilo a to papírování no nic kdyby nedej bože mě nákej dobrák udal tak se obhájím jedno prase já druhy žena třetí babička a tak dale jsme velká rodina tak by mě podrželi

6.1.2017 20:51
xchipsy

XXX.XXX.142.1

7.1.2017 17:01
J.B.

XXX.XXX.120.243

Tak takhle jsem si to myslela, že se to dá okecat. Bohužel kontrola z veterinární správy je jiného názoru. Pokud máte více než jedno prase ve chlívku, musíte je mít nahlášené v ústřední evidenci.

7.1.2017 17:13
pepavata

XXX.XXX.128.56

Z vlastní zkušenosti, ještě to propojené není, ale dlouho to trvat nebude.Kdyby jste přihlásil k podnikání, ještě byste na těch 10 prasat doplácel .Buď na černo, ale sousedi jsou svině a závidí, paní má pravdu z ústřední evidencí, ale já měl 4 ovce a okecal jsem to

Mohamedanců nepřítel

7.1.2017 20:23
Mohamedanců nepřítel

XXX.XXX.193.77

Tuším, že tolik úhynů kolik nám nastane po propojení databází ještě Evropa nezažila. Jen aby toho nějaký vlastizrádce nevyužil na podporu nájezdníků a tento nečistý tvor neměl stop stav plošně?! Nevěřím, že byste hnuli prd elí a něco s tím udělali, i když jde o jídlo (to vás ještě zajímá)!

Mohamedanců nepřítel

7.1.2017 20:23
Mohamedanců nepřítel

XXX.XXX.200.157

Tuším, že tolik úhynů kolik nám nastane po propojení databází ještě Evropa nezažila. Jen aby toho nějaký vlastizrádce nevyužil na podporu nájezdníků a tento nečistý tvor neměl stop stav plošně?! Nevěřím, že byste hnuli prd elí a něco s tím udělali, i když jde o jídlo (to vás ještě zajímá)!

7.1.2017 20:31
piňon

XXX.XXX.56.190

Zas když bude registrovaný a uhyne tak to musíš asi nijak doložit ne ? (potvr.z kafiny na odhlášení nejni to jednoduchy v tomhle státě, proto jsem zvolil cestu bez registru prasata budou mít stejně veterinární peči jakoby byli registrovaný je to jen kus papíru, co je státu do toho kolik chovám prasat kolik jich prodám nebo kolik jich sežeru, kafinu mam taky domluvenou znamej chová 150 tažnejch psu tam 200 kg prase zmizne za den tak chovu zdar.

7.1.2017 21:13
pepavata

XXX.XXX.128.56

Doložíš, dáš pánovi z kafilerie na pivo a on Ti napíše místo 1 prasete,4 malé.

7.1.2017 22:36
piňon

XXX.XXX.56.190

A co to má za význam když mi chcípne prase a dám pánovi z kafiny na pivo a on mi napíše 4 malý ? nechápu ! pochopil bych to možná tak kdyby mi šlo o to abych nemusel platit za tak velky prase tak aby mi za to napsal jedno maly.ale proč 4?

8.1.2017 11:10
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mohamedanců nepřítel napsal(a):

Podle tvého názvu ty být určitě velký a udatný bojovník!
A proč bych hýbal zádelí, když mě chutná skopové?

8.1.2017 11:14
profesor1

XXX.XXX.192.98

piňon napsal(a):
A co to má za význam když mi chcípne prase a dám pánovi z kafiny na pivo a on mi napíše 4 malý ? nechápu ! pochopil bych to možná tak kdyby mi šlo o to abych nemusel platit za tak velky prase tak aby mi za to napsal jedno maly.ale proč 4?

No odevzdáš jedno, tři sežereš-prodáš tajně doma a celkem máš odepsané-nesežrané-neprodané 4. Větší podvod = větší radost

8.1.2017 13:21
piňon

XXX.XXX.56.190

Tak to už rovnou mužu mít ty prasata na černo a budu na tom možná ještě líp nemusím se zatěžkávat z nákou evidencí atd no nic já mám jasno

Přidejte reakci

Přidat smajlík