Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak jsem před chvílí vylezl na zahradu a nestačil jsem se divit. Sluníčko vytáhlo z děr mouchy. Hučí to jako v úle. Kam se podívám vidím miliony much. Vyhřívají se na stodole a je jich plný trávník. letos s tím musím něco udělat.
Jak to řešíte vy?
Díval jsem se na nějaké "chemikálie" ale vše se prodává v množství kolem 100ml a za plno peněz. Já bych teď potřeboval tak 10 litrů a vše vystříkat. myslíte, že pomůže roztok vody a sava? A vzít to postřikovačem na stromky?
V druhé vlně musím nasadit nějaké byliny typu levandule, smraďochy a podobně.
napsal(a):
Tak jsem před chvílí vylezl na zahradu a nestačil jsem se divit. Sluníčko vytáhlo z děr mouchy. Hučí to jako v úle. Kam se podívám vidím miliony much. Vyhřívají se na stodole a je jich plný trávník. letos s tím musím něco udělat.
Jak to řešíte vy?
Díval jsem se na nějaké "chemikálie" ale vše se prodává v množství kolem 100ml a za plno peněz. Já bych teď potřeboval tak 10 litrů a vše vystříkat. myslíte, že pomůže roztok vody a sava? A vzít to postřikovačem na stromky?
V druhé vlně musím nasadit nějaké byliny typu levandule, smraďochy a podobně.
Je jich zkratka jako much :) jj vlastovky uz aby byly.. a to byla taaaak kruta zima.

U nás moc vlaštovek nebývá. a to mám velkou stodolu s velkou střechou, takže za okap by nacpaly desítky hnízd. musím si nějaké ochočit.
Tak u nás sice každý rok jsou jiřičky, ale nehrozí, že by vychytaly vše, co je třeba, takže musíme pomáhat chemií, hlavně u prasat. Je opravdu opruz jít kydat a poskakovat jak indián na válečné stezce, protože vám to leze po nohách... O (ne)pohodě zvířat nemluvě.
Ideální je pozvat si firmu, ta vám vezme "fukarem" (já tomu tak říkám, jinak je to samozřejmě postřikovač, který má motor a "valí to pod tlakem" všude kde si řeknete. Na "samo-domo" použití doporučuju Agitu (500g/4 litry vody, na ošetření postřikem 200-300m2, tu používají i ty firmy), případně levnější (ale méně účinný) K-Othrine (10 ml /1 l vody, na 20m2 plochy).