Vojta prosi o pomoc

XXX.XXX.26.114
Nase krava nechce zrat ma 38.5 stupnu zvýšenou teplotu mela před 1 mesicem tele ale po porodu nevyslo čištění tak ho tahal veterinar ale skoro nic nevytahl a teď ma tu teplotu nezere jen trochu pije a molounko sena a veterinar léčí ale nic se nelepsi je znama vec ze ten veterinar je neschopnej a myslime si ze tam vsechno cisteni nechal a ted to v ni hnije (jenom moje domenka) nemate s tim nejakou zkušenost DEKUJI ZA ODPOVĚĎ.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vojta prosi o pomoc
napsal(a):
Nase krava nechce zrat ma 38.5 stupnu zvýšenou teplotu mela před 1 mesicem tele ale po porodu nevyslo čištění tak ho tahal veterinar ale skoro nic nevytahl a teď ma tu teplotu nezere jen trochu pije a molounko sena a veterinar léčí ale nic se nelepsi je znama vec ze ten veterinar je neschopnej a myslime si ze tam vsechno cisteni nechal a ted to v ni hnije (jenom moje domenka) nemate s tim nejakou zkušenost DEKUJI ZA ODPOVĚĎ.
Moje zkušenost je taková, že kdyby v té krávě zůstalo lůžko, tak už z ní celý ten měsíc teče hnus. a vy o výtoku z pochvy nic nepíšete, takže...
jinak bez křišťálové koule nic nevymyslím.
Vojta prosi o pomoc

XXX.XXX.26.114
Ano z pochvy ji visí asi 0.5 cm dlouhy slem
A Jiny doktor muze prijet az tento dokonci ""léčbu"".
Odkud jste? Jak že jiný může přijet až tento dokončí léčbu? VY jste platící klient, VY si vybíráte ošetřujícího veterináře! Ano, obecná praxe sice bývá taková, že si vzájemně do obvodu "nelezou", ale pakliže jsem se stávajícím průběhem nespokojená, konzultuji s dalším lékařem.
Psal jste, že "veterinář léčí" - jak, čím a jak dlouho? Ono taky nelze čekat, že jeden den píchne injekci a druhý den je zvíře zdravé... Ale pokud léčí už nějakou dobu a stav se nelepší, naopak se zhoršuje, určitě bych sháněla jiného veta. A pokud ten jiný nechce teď přijet, pak bych volala dalšího...
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, hlavně chci říct, že 38,5°C je naprosto normální kravská teplota. Pokud nežere, tak to chce zjistit jestli jede bachor. Pokud ne, tak nalejvat ruminalem, nebo něčim takovym co trávení zas rozjede. Bez toho vám kráva žrát jen tak nezačne. Jen co nežere tak jí odchází játra, takže to chce vzít krev a zjistit na čem jste. Než jsou hotové testy tak se stejně preventivně píchá hepagen, nebo menbuton, které podporují chuť k jídlu a funkci jater. Pokud se vám kráva nezčistila, tak se většinou vytahá po 48hod. co jde a pak se do dělohy daj čípky s ATB a pak léčba pokračuje. Každý vet léčí jinak, ale není potřeba to vytahat všechno, ono to v krávě klidně může vyhnít a odejít postupně pochvou jen. Ale musí být kráva pokrytá antibiotikama, aby vám při tom nechcípla na sepsi. Vím že veterináři maj mezi sebou všelijaké dohody, ale když neřeknete že vám jí léčí ten a ten a prostě zavoláte jiného tak ten by měl přijet.
honza17

XXX.XXX.38.130
Určite bych na nic nečekal nezčištená krava je velky problem. Veterinar by mel dat cipek metriciklin a nasledne by mela byt pod dohledem a kontrolou. Po tak dlouhe dobe by uz urcite byl citit zapach ale s kontrolou bych nečekal.