Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2017 21:47
Ares1985

XXX.XXX.182.144

Dobry den, je mozne regiztrovat farmu, ked uz mam kupene zvierata bez registracie..dakujem.

Herbst

22.8.2017 17:44
Herbst

XXX.XXX.155.137

Záleží jaká zvířata máte. U skotu to snad nejde vůbec..Ovce a kozy snad ještě ano ale lepší by bylo se "jen tak informativně" zeptat přímo na ČMSCH. A pokud budete mít štěstí a narazíte na dobře naladěnou úřednici určitě Vám poradí...teda měla by, že ?

26.8.2017 22:53
dominika.krizanova1

XXX.XXX.203.36

Dobrý,

Ja som registrovala farmu keď som už mala kozy. Neboli z toho nadšení, ale šlo to. Povedala som, že som ich zdedila po babke smajlík Tak isto to bude aj s ovečkami. Ale s kravkami alebo s býkmi si to neviem celkom predstaviť. Ak nemáte od nich pas, alebo si nejaký neviete zohnať, tak je to potom problém.
Dominika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2017 09:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud máte nějaké neregistrované dobytčata, tak bych doporučil hodně rychle na ně zavolat známého řezníka a zbavit se toho dokud vám na to nikdo nepřišel. Ta registrace hospodářství i zvířat není žádný problém. Já bych si kor u skotu netroufl mít neregistrované kusy.

2.9.2017 16:14
Ares1985

XXX.XXX.35.42

Pri registrovaní farmy, chodi aj niekto na kontrolu priamo na farmu, alebo je to len papierová záležitost?

2.9.2017 20:47
dominika.krizanova1

XXX.XXX.45.237

U mna to bolo len papierovo. Ale kontrola bola teraz po dvoch rokoch a kontrolovali všetko. dominika.

3.9.2017 09:01
Ares1985

XXX.XXX.173.177

Ak sa môžem spýtať tak čo všetko...?A ako to nakoniec dopadlo? Ďakujem.

3.9.2017 11:37
dominika.krizanova1

XXX.XXX.45.237

Deň predtým mi volali že prídu, ale volali len neoficiálne, lebo vraveli že majú chodiť bez ohlásenia. Kontrolovali či sú všetky zvieratá čo mam prihlásené ma farme, či majú obidve známky. Potom či mam v poriadku papiere, aby dom mala všetky zvieratá zapísané. U HD chcela vidieť pasy a doklady na prevoz. Potom pastevny denník, ten som nemala ale dáko moc to neriešila. Ďalej chcela ešte vidieť záznamy o veterinarnych a neveterinarnych úkonoch. Na to vraj na Slovensku majú tlačivo, aj mi ho doniesla, samozrejme som ani netušila že niečo take potrebujem. Ale asi nie som jediná takže ani z toho si nerobila ťažkú hlavu.
V podstate kontrolovala hlavne to či mam všetko prihlásené a či viem dokázať pôvod každého zvieraťa. Dopadlo to fajn. Povedala, že je všetko v poriadku a že ju tu teraz pár rokov neuvidím
Dominika.

3.9.2017 12:56
Ares1985

XXX.XXX.35.42

A kontrolovali aj mastal, uskladnenie hnoja, kafilernu nadobu, uskladnenie mocovky...atd.?

3.9.2017 21:39
dominika.krizanova1

XXX.XXX.195.212

Nie. Aj som sa čudovala že nie. Proste ju zaujímali hlavne zvieratá a papiere. Ako to vyzera v reáli už moc neriešila. Ale je možné, že prišli na podnet niekoho, lebo mesiac predtým som nemala dlhšiu dobu jednu kravu doma ale mala som ju u seba prihlasenú. Pár dni pred tým ako prišli som ju doniesla domov. Tak sa možno do toho niekto obul. Neviem. Nechcela mi povedať, ale prišlo mi divné, že by prišli len tak.
Inak čo som počula od známych, tak tu si z tých kontrol moc ťažkú hlavu nerobia, že vraj su dosť často ochotní prižmúriť oko. Ale skôr si myslím, že to bude individuálne.
Dominika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík