Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2018 19:38
Machos

XXX.XXX.122.252

Zdravim vás je podla vas krava po 4-tom telati uz stará? ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2018 08:00

V mléčném velkochovu ano. Tam většinou jdou po 2-3 teleti na jatka protože jsou vyčerpané a nemocné. Pokud je to kráva z extenzivního chovu tak ne. Tam je v optimálním věku. Ale záleží na její kondici a celkovém stavu.

15.1.2018 04:47
lukasel

XXX.XXX.38.130

A to jste vzal kde že kráva jde na jatka po 2-3 teleti?

15.1.2018 15:11

lukasel napsal(a):

Odborná literatura, internet z casti vlastni zkusenost. Cely zivot pracuji ZV.
Mluvim tady o vysokoprodukcnich dojnicich ve velkovyrobe.

15.1.2018 17:05
lukasel

XXX.XXX.30.253

Já sem delal teda jen 7 let ve velkochovu ale krávy na 5-7 byly zcela běžně jde o to jak se lidi o ně starají. Jestl na ně serou (jako družstva kolem mého bydliště kde sem zkoušel nastoupit potom co středisko kde sem začal zrušili protože soudruzi zabrali cizí pozemky a majitel je chtěl zpátky) tak je váš názor bohužel reálný ale není to pravidlo. Podle mě jestli člověk začne chov brát jako povinnost je největší čas skončit a zvířata netrapit a nelecit si na nich své problémy.

15.1.2018 17:46
amazonik

XXX.XXX.63.124

lukasel napsal(a):

U nas je velkochov, krava ktora ma denny nadoj menej ako 40 l ide na bitunok je nerentabilna najlepsie dojnice davaju 80-90 l mlieka doji sa 3x denne a premer na dojnicu je 60 l a viac smozrejme aj krmna davka je patricna produkcii a samozrejme krava po 2 az 3 laktaciach je hotova a konci na bitunku.

15.1.2018 17:46

lukasel napsal(a):
Já sem delal teda jen 7 let ve velkochovu ale krávy na 5-7 byly zcela běžně jde o to jak se lidi o ně starají. Jestl na ně serou (jako družstva kolem mého bydliště kde sem zkoušel nastoupit potom co středisko kde sem začal zrušili protože soudruzi zabrali cizí pozemky a majitel je chtěl zpátky) tak je váš názor bohužel reálný ale není to pravidlo. Podle mě jestli člověk začne chov brát jako povinnost je největší čas skončit a zvířata netrapit a nelecit si na nich své problémy.

To máte pravdu. V chvu kde pracuji se taky najde par cestnych vyjmek ktere jsou na 4 a vyssi laktaci ale moc jich bohuzel neni. Ale jako obyc dojic nebo krmic s tim moc nenadelate.

15.1.2018 18:21
lukasel

XXX.XXX.30.253

To máte bohužel pravdu byl sem v té pozici taky ale nemám žaludek se na to dívat takže sem s velkochovem skončil a snažím se doma...

Přidejte reakci

Přidat smajlík