Záblatsky
napsal(a):
Dobrý den. Krávy jsem si pořídil hned v roce 1990 a od té doby je dojím. Používám klasický plastový membránový pulzátor BPM .Mám jej dodnes. Nemá se na něm co porouchat .Rozebrat vyčistit a čas od času vyměnit membránu. Jestli vám to takto stačí.
Díky,já už mám třetí za sedm let.Nevím kde je zakopaný pes.Vždycky asi dva roky perfektní,jen běžná údržba,nemusím ani seřizovat.Potom začne zrychlovat nebo zpomalovat-vyměním membránu-chvíli dobrý.Potom začnou občasný výpadky-třeba se nerozeběhne-musím do něj klepnout a zas dobrý.Pak to začne častěji i třeba během dojení.Předloni jsem prakticky sestavila novej z náhradních dílů-membrána,kuželka,pružinka,jehla-vždycky pár dní až týdnů dobrý a zas to začne blbnout.Nakonec mi rupnou nervy,koupím novej a je dva roky klid.Přitom mezi těmi součástkami starýho a novýho nevidím rozdíl-žádný viditelný opotřebení nebo tak.Tak mně zajímá jak to mají ostatní-co já dělám blbě,protože bych taky řekla že se na tom nemá co po...
Na tomhle pulzátoru se vážně nemá mimo membrány co rozbít a i ta mi vydrží i tři roky. Na vině špatných pulzů bývá vlhkost, membrána se tím jakoby lepí. Potom nečistota v dírce šroubu, co je v ní ta jehla s pružinkou. Já cca jednou měsíčně celý pulzátor rozeberu, vymeju a vysuším. Dávate po demontáži dobře ty dva talířky, mezi kterými je membrána? Mají být jako když otočíte dva talíře dnem k sobě :)
Vlhkost?No to by možná mohlo být.Sestavený to mám dobře,rozebírám taky asi jednou měsíčně.Tu dírku vždycky něčím prošťourám,ale nepřipadalo mi že by byla nějak zanesená.Tak to asi blbě meju.Jsem si říkala,že až se vzmůžu na ultrazvukovou čističku všechno to tam naházím a třeba se rozchodí i ty starý a budu mít doživotní zásobu Máme dost tvrdou vodu tak možná tam nějaký nánosy jsou i když se to snažím před sestavením dokonale vysušit.
Zkuste ten šroub na noc namočit třeba do coca-coly (potom pořádně v jaru umýt). Prošťourněte ve šroubu obě dírky, co je v ní jak šroubek s jehlou, tak i tu vedle něho nejlépe drátkem. Ono přímo zahumusená být nemusí, ale stačí smítko.
Jak říkám, hlavně membrána musí být suchoučká, jinak kraví :D
Záblatsky
napsal(a):
Pokud se bavíte o čištění dírek je třeba také vyčistit dírku v té umělohmotné kuželce co do ní šroubujete ten šroub co drží membránu. Vyndává se spodem po odšroubování víčka s molitanovým filtrem.
Dírku v kuželce čistím,nicméně všimla jsem si,že vevnitř jak je vyřezaný závit jsou takové plastové otřepy tak jestli to může být tím.Já teď používám náhradní,tohle mám rozebraný na stole a občas se v tom hrabu
Malkina
napsal(a):
Dírku v kuželce čistím,nicméně všimla jsem si,že vevnitř jak je vyřezaný závit jsou takové plastové otřepy tak jestli to může být tím.Já teď používám náhradní,tohle mám rozebraný na stole a občas se v tom hrabu
Nejsou uvnitř zapadlé nějaké ty jak říkáte otřepy? (zřejmě po zatočení šroubku přes závit. To může také dělat neplechu) Já to vždy po vyčištění proplachuji tlakovou vodou ,aby s té dírky dole voda pěkně stříkala. Ještě jak už někdo v přechozím příspěvku psal pozor na ty podložky co drží membránu. Jinak nevím co poradit .Nic jiného co by mohlo způsobit v pulzátoru závadu není. Tak mnoho štěstí.
Záblatsky
napsal(a):
Nejsou uvnitř zapadlé nějaké ty jak říkáte otřepy? (zřejmě po zatočení šroubku přes závit. To může také dělat neplechu) Já to vždy po vyčištění proplachuji tlakovou vodou ,aby s té dírky dole voda pěkně stříkala. Ještě jak už někdo v přechozím příspěvku psal pozor na ty podložky co drží membránu. Jinak nevím co poradit .Nic jiného co by mohlo způsobit v pulzátoru závadu není. Tak mnoho štěstí.
Ty otřepy drží,zkusím je vytrhat pinzetou.Teď plasty louhuju v přípravku na vodní kámen,protože na závitech těla byl trochu povlak.Pak to všecho umyju,vyfoukám kompresorem případně ještě vysuším fénem aby to bylo fakt do sucha a uvidíme jestli se rozběhne.Dám vědět,ale dnes to nebude.A děkuju Vám-každý koho jsem se ptala jen kroutí hlavou že s tím takhle neblbne a furt to klape..