z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.
podívej se na www.dobrykurz.cz nebo www.dobrekurzy.cz...te ď nevím...
Taky radím www.dobrykurz, nebo www.dobrysyr, mají to tam vychytaný, byla jsem na kurzu a dělám podle jejich receptů, sýry jsou skvělé. Vůznice
RenataSimicek

XXX.XXX.102.154
danurba
napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.
Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky
RenataSimicek

XXX.XXX.102.154
danurba
napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.
Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky