Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2010 00:50
bartussci

XXX.XXX.225.234

prosím poradte nějake recepty na vyrobu sýrů. moc moc moc moc děkuji :-)

14.4.2010 15:54
danurba

XXX.XXX.204.155

z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.:-)
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.

22.5.2010 19:35
hafani

XXX.XXX.73.128

pekny vecer,ja si doma robim Panir z kravskeho mlieka a tiez mi vychadza cca kilo je to rozmedzie 0,9-1,2kg,z 5 litrov mlieka.je to ale mlieko od nas z druzstva,chovaju len ciernych holstynov.bohvie,kolko by to bolo z mlieka doma chovnej kravy.:-)

24.11.2010 13:46
pottoka

XXX.XXX.68.139

podívej se na www.dobrykurz.cz nebo www.dobrekurzy.cz...te ď nevím...

26.11.2010 21:35
vuznice

XXX.XXX.73.30

Taky radím www.dobrykurz, nebo www.dobrysyr, mají to tam vychytaný, byla jsem na kurzu a dělám :-) podle jejich receptů, sýry jsou skvělé. Vůznice

27.11.2010 11:29
pottoka

XXX.XXX.68.139

já se na ten jejich kurz chystám asi v březnu, pokuď mi to vyjde...

RenataSimicek

21.7.2011 00:04
RenataSimicek

XXX.XXX.102.154

danurba napsal(a):
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.:-)

Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky

RenataSimicek

21.7.2011 00:04
RenataSimicek

XXX.XXX.102.154

danurba napsal(a):

Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík