Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2010 16:50
sivelina

XXX.XXX.99.34

Dobrý den, mám velikou prosbu... Chlap dostal ani ne 4měs. vietnamské prase a kamer. kozu... Nechceme je na jídlo, ale jen tak na zahradu. Jenže vůbec netuším jak a čím je krmit, ať z nich neudělám otesánky... smajlík
Poradíte? děkuji

31.7.2010 20:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

Prasátko již má bohužel nyní dost prohnutá zádíčka díky velkému bříšku. Takže u něj pozor na jakékoliv sladké ovoce, pečivo a tak. Dávat hodně zeleniny a aby se páslo. Ještě roste - staví kosti, takže alepsoň 1x týdně bych přidala mléčné výrobky (my dávali tvaroh) a vařené vajíčko a občas bych přisypala i vitamíny (my dáváme Plastin).

My naše miniprasátka krmíme - 1/3 až 1/2 dávky naklíčený oves, pečivo(lepší je chleba, to tolik nepřibírjaí, ale rohlíky díky chuti mají rádi více) + brambory(to jak kdyby) a občas i chrupavky (odřezky) a ,,sos´´ z vařených prasčích nožek. Já vim, trochu kanibalistický, ale moc jim to chutná a je to dobré na klouby. (To i u psů, takže pokud máte hafan - můžete je dělit.:-))Plus ještě Plastin a mají přes 100m2 výběh + jim sekáme jetel, atd. protože u sebe mají vypaseno.

Co se týče kozičky, té hlavně pastvu a občas můžete přilepšit ovsem, ale zas ne moc. Ale to se spíš jukněte na diskuzi o kozách (my máme ovečky a ty mají trochu jinačí - odolnější - trávení než kozeny:-)).

31.7.2010 22:11
sivelina

XXX.XXX.99.34

Moc děkuji, momentálně mají cca 150m2, ale ještě máme dvě mnooohem větší zahrady. Tak trávy budou mít dost. Dovezli jsme si je dneska ráno a bohužel je doteď krmili hlavně šrotem... Chtěli je na gril. U nás na jídlo nebudou, s čím se mazlím- zásadně nejím :-)
Psa máme taky, cca 35 kilo a kupodivu se kamarádí:-)
Chceme je jako mazlíky

2.8.2010 15:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

sivelina napsal(a):
Moc děkuji, momentálně mají cca 150m2, ale ještě máme dvě mnooohem větší zahrady. Tak trávy budou mít dost. Dovezli jsme si je dneska ráno a bohužel je doteď krmili hlavně šrotem... Chtěli je na gril. U nás na jídlo nebudou, s čím se mazlím- zásadně nejím :-)
Psa máme taky, cca 35 kilo a kupodivu se kamarádí:-)
Chceme je jako mazlíky

Vůbec není zač. :-) Jinak mě dneska ráno napadlo, že jsem Vám nenapsala, že si musíte založi hsopodářství u ČMSCH,,a.s (www.csmch.cz) a to jak pro evidenci kozičky, tak prasátka. Nebojte s,e je to jednoduché a když jim napíšete nebo zavoláte, rádi a ochotně Vám vše vystvětlí. :-) Jinak registrace nic nestojí, akorát pak platíte za ušní známky. Jo, tip na závěr - nejvíce na tom stojí manipulační poplatek, ale pokud si písnete o zálohovou fakturu, tak ušetříte kolem 70-80 korun. :-)

2.8.2010 15:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
Vůbec není zač. :-) Jinak mě dneska ráno napadlo, že jsem Vám nenapsala, že si musíte založi hsopodářství u ČMSCH,,a.s (www.csmch.cz) a to jak pro evidenci kozičky, tak prasátka. Nebojte s,e je to jednoduché a když jim napíšete nebo zavoláte, rádi a ochotně Vám vše vystvětlí. :-) Jinak registrace nic nestojí, akorát pak platíte za ušní známky. Jo, tip na závěr - nejvíce na tom stojí manipulační poplatek, ale pokud si písnete o zálohovou fakturu, tak ušetříte kolem 70-80 korun. :-)

smajlík už jsem blbá - ten web je samozřejmě www.cmsch.cz . :-)

2.8.2010 19:41
sivelina

XXX.XXX.99.34

Ještě jednou díkysmajlík Na to jsem se taky chtěla zeptat a tušila jsem to...:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík