Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2010 13:47
borokoz

XXX.XXX.119.237

Zdravím všechny..Na jaře bych si chtěla pořídit jerzeyku.Nevíte o někom,kdo bude prodávat nebo nějaký kontakt v pardubickém , olomouckém nebo jihomoravském kraji?A jaké jsou cenové relace za krávu nebo tele.Spíše bych potřebovala od vás jakoby doporučení,abych nenaletěla.Na co se mám při koupi zaměřit -jsem úplný začátečník.děkuji

22.10.2010 17:21
alaska.z.p

XXX.XXX.254.94

Určitě jako první chtít vidět kartu zvířete,kde je původ....my takhle jeli 170 km pro čistou jerseyku a v chlívu stála 5q kráva,50% bez původu(určitě dle podoby jersey) a 50%piemontes-masná.Nám to nakonec neva,dojí průměrně,ale telata jsou supr zmasilá...nikdy z ní ale 20 l rekordmanka nebude...12 l po teleti a to je 6 letá,čistá jerseyka už jako prvnička nasadila 18 l v pohodě a rok po otelení ještě 10l dává,polomasňačka rodila později a už se zasušila.ZuzkaALASKAFARM

22.10.2010 19:02
borokoz

XXX.XXX.127.215

Děkuji za odpověď..Já jsem se zrovna dnes bavila s lidmi ,co chovají krávy a ti koupili 4 a všechny problémové.Tak to bude asi risk.Prostě jít a koupit dobrou krávu asi není tak jednoduché.Protože dobrou krávu nikdo nevyřadí.tak zatím se mějte,jdu shánět infomace...:-):-)

22.10.2010 20:24
danurba

XXX.XXX.12.226

Tak to my s Eliškou měli štěstí, byla to první jerseyka, která nám byla nabídnuta a jsem s ní moc spokojená. Je hodná, mazlivá a i když není žádná rekordmanka v dojivosti, jsem s ní spokojená. Koupili jsme jí asi dva měsíce po čtvrtém teleti, bylo to v srpnu, byla na pastvině a při dojení dostávala trochu šrotu s minerálama a dojila 18 litrů. Pak šel postupně nádoj dolů, nejmíň bylo v zimě 7. Teď momentálně se chystá rodit a napíná mě, jak se s tím loudá (viz moderka).
Stála nás 10000, koupili jsme jí od starší paní, která měla dvě krávy a už nezvládala dojit ručně. Dana

22.10.2010 21:11
borokoz

XXX.XXX.127.215

ahoj..já to vaše telení sleduju,včera jsem tam byla 5krát.....tak až to bude,tak dejte nějaké foto.To jste měla štěstí s tou vaší kravičkou i cena byla přijatelná.Co jsem se dívala na inzerci,tak tam byly samé kolem20000.Ale já se zatím dívám po farmách,k těm inzerátům se přikloním až nakonec..S kozenkou jsem měla štěstí,tak možná budu mít i s kravičkou.Pročítám si všechny příspěvky-nejlepší by asi bylo, si ji vypiplat z telátka ,ale to čekání na mléko!!! tak díky a ahoj

22.10.2010 22:43
alaska.z.p

XXX.XXX.254.94

borokoz napsal(a):
ahoj..já to vaše telení sleduju,včera jsem tam byla 5krát.....tak až to bude,tak dejte nějaké foto.To jste měla štěstí s tou vaší kravičkou i cena byla přijatelná.Co jsem se dívala na inzerci,tak tam byly samé kolem20000.Ale já se zatím dívám po farmách,k těm inzerátům se přikloním až nakonec..S kozenkou jsem měla štěstí,tak možná budu mít i s kravičkou.Pročítám si všechny příspěvky-nejlepší by asi bylo, si ji vypiplat z telátka ,ale to čekání na mléko!!! tak díky a ahoj

No my jsme přesně před 3 roky koupili přes ifaunu měsíční 100% jerseyku za 3000kč,pak nám otrnulo...přece nebudem čekat tak dlouho na mléko a půl roku na to jsme jeli pro 4 letou,březí i s dojením za 15000kč....vyloupla se z ní naše Jitka(kříženka),ale jsme s nima moc spokojený....sice jim občas s dcerou nadáváme do hovězích bujonů:-)),ale nedali bychom je.ZuzkaALASKAFARM PS.teď jsem zrovna včera koukala na bazoši na jersey po 2 telatech,březí a takové vemeno jsem ještě neviděla-hned bych ji brala,ale to bychom ten chlév museli už nafouknout

22.10.2010 22:50
alaska.z.p

XXX.XXX.254.94

alaska.z.p napsal(a):
No my jsme přesně před 3 roky koupili přes ifaunu měsíční 100% jerseyku za 3000kč,pak nám otrnulo...přece nebudem čekat tak dlouho na mléko a půl roku na to jsme jeli pro 4 letou,březí i s dojením za 15000kč....vyloupla se z ní naše Jitka(kříženka),ale jsme s nima moc spokojený....sice jim občas s dcerou nadáváme do hovězích bujonů:-)),ale nedali bychom je.ZuzkaALASKAFARM PS.teď jsem zrovna včera koukala na bazoši na jersey po 2 telatech,březí a takové vemeno jsem ještě neviděla-hned bych ji brala,ale to bychom ten chlév museli už nafouknout

Jersey-měsíční:-))

22.10.2010 22:54
alaska.z.p

XXX.XXX.254.94

alaska.z.p napsal(a):

Jersey dvouroční...jak to rychle uteklo:-)

23.10.2010 08:25
borokoz

XXX.XXX.124.93

ahoj..Alasko,ty myslíš tu z Rychnova nad....?(z bazoše?)Jitušku máš krásnou:-),já už jsem se na tvoje stránky dívala.Tak to tady prolízám všechno.A jak je to s tím IBR?ahoj

23.10.2010 18:15
alaska.z.p

XXX.XXX.254.94

Teď jsem koukla a už tam ta kráva není,byla po 2 telatech,na pohled 100%typická jersey,odrohovaná,březí a bylo tam foto asi hned po porodu s telátkem-vemeno bylo třetina krávy,no nádhera.Ode mě na fotce to není Jitka(kříženka),ale" Jersey"(to jméno si prosadil můj muž podle filmu Divoké kočky...já chtěla Kačenku,dobře tím všechny blbne a ta je 100%jersey :-)))Pošlu foto naší Jitušky...jeli jsme si 170 km pro jerseyku koňským hanďákem a přivezli si tohlesmajlík.Ale je s ní sranda.Umí se rozcválat jako kůň,perfektně zaměřit a kopnout-buď do mě při dojení,zkusila to párkrát-hned mám o 2 m víc a je mazec,ale hlavně do mého australáka Dara,když s nima pracuje-potvora jedna.ZuzkaALASKAFARM

23.10.2010 21:28
borokoz

XXX.XXX.121.15

ahoj..já jsem si říkala,že už ten inzerát musí být pryč,protože po dvou telatech,tam nic nebylo.Jde vidět,že byla dobrá a už je pryč..Nevadí ,snad něco do jara bude.Jen jsem chtěla vidět,jak vypadá to vemeno...Jitušku jsem viděla už před tím.Na vašich stránkách i v nějakém příspěvku..Jitka nosí řetěz a Jersey má zelený obojek--tak zatím rozeznávám krávy já:-).Tak zatím díky ,ahoj

24.10.2010 11:22
hensi

XXX.XXX.210.193

Na výběr naší Jerseyky jsme měli šťastnou ruku. Jsme ji kupovali jako jalovici ,která byla krátce po připuštění. Chtěli jsme z malého chovu a kvalitní ,aby dobře dojila. Chtěli jsme vidět kartu a čím byla zapuštěná. Chovatel byl již v důchodu,ale strašně zapálený pro tohle plemeno. Tak jsem hned veděla ,že jsem našla co jsem hledala, a byla to naše Vendulka. Letos čeká již 5 tele,dojí přes 25 litrů po otelení,bez problému s vemínkem , a co je hlavní je strašně hodná. :-)

24.10.2010 12:05
alaska.z.p

XXX.XXX.254.94

:-)):-)):-))Ted Vás potěším-už nosí řetězy obě a zmatu naše Jersina na zimu černá(viz foto)smajlík takže máme barevně hned jinou krávu,přeju štěstí při koupi,my ho měli-dobrý inzerát je hned pryč u obou to byla náhoda,že jsem je našla( asi proto ,že jsem zrovna krávu nehledala),ale inzerát mě nadchnul a já rozjela akci....No nekupte telátko za 3000kč apod.:-)ZuzkaALASKAFARM

24.10.2010 14:43
borokoz

XXX.XXX.122.88

¨no tak to je nádhera a ty kozičky...já mám zatím jen dvě bílé.Pořád se jěště neprskají,tak jsem nervozní,že to prošvihnu.Budu muset zaútočit na manžela,ať už pro jistotu staví chlévek(je i truhlář),takže bude dřevěný.Co kdyby se něco naskytlo.Děkuji vám za foto a psaní.Já pořád pročítám iFAUNU-moderky už mám pročtené i na kozách a nemoderky si šetřím na zimu na čtení.Jsem na pozdní mateřské,tak jsem začala hospodařit a takovéto čtení je učiněný poklad.tak ahoj :-)

24.10.2010 17:45
alaska.z.p

XXX.XXX.254.94

borokoz napsal(a):
¨no tak to je nádhera a ty kozičky...já mám zatím jen dvě bílé.Pořád se jěště neprskají,tak jsem nervozní,že to prošvihnu.Budu muset zaútočit na manžela,ať už pro jistotu staví chlévek(je i truhlář),takže bude dřevěný.Co kdyby se něco naskytlo.Děkuji vám za foto a psaní.Já pořád pročítám iFAUNU-moderky už mám pročtené i na kozách a nemoderky si šetřím na zimu na čtení.Jsem na pozdní mateřské,tak jsem začala hospodařit a takovéto čtení je učiněný poklad.tak ahoj :-)

:-)Tak to jsme na tom podobně:-)):-)),hospodařím sice už 12 let(romanovské ovce),ale přešla jsem postupně na kozy,krávy,přibyla kobyla,za měsíc hřebeček...a abych se nenudila,tak nám v březnu k 17 a 13 letým dětem přibyl Matouš.To je teprv mazec ZuzkaALASKAFARM

25.10.2010 08:31
borokoz

XXX.XXX.108.96

Ahoj...To jsme na tom fakt skoro stejně.Já mám 23,21,3-všichni kluci,ten třetí měla být holka ,ale ty my neumíme.Já jsem začala před 5lety chovat slepice,kačeny,husy,ale máme tady hodně lišeka a přes postupné barikádování se,mě to letos poprvé přežilo.Ovečky kupujem na jaře a napodzim sníme.Kozy jsem koupila v teprve v srpnu,tak se všechnp učím.Ale je to láska na první pohled.Vůbec nechápu,jak jsem mohla mít tak dlouho předsudek z dětství,že kozí mléko není dobré...ale časem se vše vyvíjí,tak došlo i na kravičku.Už se na ni těším..Nyní scháním informace-chceme postavit domácí minisýrárnu,tak jsem zvědavá,jak to dopadne...tak zatím:-))

11.11.2010 15:10
drcaran

XXX.XXX.147.174

nejlépe je koupit si tele a vychovat si ji sám, vyplatí se to.

11.11.2010 20:21
borokoz

XXX.XXX.108.204

ahoj...no to bude asi pravda,jenože já nemám žádné zkušenosti,tak jsem si myslela,že si koupím už vychovanou a od ní se to naučím já,a pak,že si vychovám od telátka.:-)

11.7.2011 15:39
borokoz

XXX.XXX.66.248

Ahoj,tak už je máme doma -jerseyky a zrovna dvě .Jednu starší a jalovičku.
Starší se jmenuje Venuše,ale říkáme jí Babulo.
Jalovička Matylda.
Babula se má telit první týden v září,tak jsem na sebe zvědavá,jak to zvládnu-ona určitě dobře......

11.7.2011 16:19
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

hezkýýý :-)smajlík

11.7.2011 22:38
borokoz

XXX.XXX.66.248

Ahoj Jiřinko,prosím Vás mohla byste mi napsat na můj mail---- dujsikovarenata@centrum.cz
Potřebovala bych se vás na něco zeptat.Naprosto netuším na koho bych se mohla obrátit.......Děkuji za váš čas Renata Dujsíková

12.7.2011 12:28
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Zdravím :-) S největší pravděpodobností si pojedeme zjara (březen - duben) 2012 pro připuštěnou jalovičku jerzey s PoP ku Praze. Bude to jalovička nejméně ve 3.měsíci březosti (zjištěná), s původem, cena 32000 + 10% dph. Koncem srpna se tam pojedem podívat a nějakou tu adeptku si vybereme :-). Pokud by měl někdo z moravskoslezského kraje zájem (či cestou Brno - Olomouc - Nový Jičín), můžeme vzít dvě, máme vozík na dva koně tak snad tam dvě jalůvky vlezou :-) Když tak písněte na mail marketafabikova@seznam.cz :-)

13.7.2011 09:54
borokoz

XXX.XXX.86.149

Ahoj Markéto,to máte velkou trpělivost,čekat tak dlouho....Mohla byste napsat pro infomaci,kde je takový výběr jerseyek s pop,já jsem se dívala jen na inzeráty.......(asi tuším-narazila jsem na to přes klub jersey).

13.7.2011 12:47
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

No... tak že bych byla netrpělivá, to se říct v žádném případě nedá :-|. spíš se toho obávám, mám pocit, že už víc zvířat nemůžeme zvládnout. ale v době, kdy si tu jalůvku přivezem, už nebudu chodit do práce, takže to snad půjde :-)
Do té doby si totiž ještě stihneme pořídit 4-měsíční jalovičku 75% jerzey - a právě proto, že se nám nechtělo čekat až na (v nejlepším případě) červenec 2013 na otelení, sehnali jsme tuto zabřezlou dospělou.
Takže firma je: Školní zemědělský podnik Lány, při České zemědělské univerzitě Praha. Stádo jerzeyek mají na farmě Požáry, která je směrem z Lán na Křivoklát.
Na fotce je naše budoucí Esterka v den narození, to maminčino vemínko se mi teda dost líbí :-), snad ho malá podědí smajlík

13.7.2011 15:19
borokoz

XXX.XXX.118.86

Děkuji za informaci,taky jsem na to narazila,ale právě se mě zdálo,že to bude trvat dlouho.
Já mám zvířata od minulého roku,Letos jsem to přepískla,tak budu vyřazovat.Zůstanu u koz,prasátek a kraviček...jo a jěště husy si nechám.Nějak se mě zdá,že ten vynaložený čas je učelnější.Větší zvířata mě liška nesežere.Má to více výhod.Nějak se mě podařilo,že mám 100ks kačen a už z toho šilhám...pořád dělám míchanice a pořád se mě zdají hubené...
Já jsem se kravičky taky obávala,jednou se manžel cukal,pak zas já jsem si nebyla jistá,pak nebyly inzeráty,spoustu jsem jich prošvihla,byla jsem vždy druhá......,ale jsem ráda,že je mám.Jsou moc hodné,jalovičku si učím,aby předemnou neutíkala,docela to jde dobře......už vidím tu hroudu másla ,co si uhnětu:-)).....
Tak vám přeji mnoho štěstí ....renata-borokoz

13.7.2011 15:34
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Jéje o malých zvířatech mi ani nemluvte. Navýšila jsem počet slepic kvůli velké poptávky po vajíčkách - a naučila se k nám chodit asi kuna - dvakrát za sebou jsme to sbírali bez hlav smajlík. Takže mě ty slepice taky moc nebaví, teď máme i leghornky mladé (když jsme je přivezli, zas je pro změnu "probrali" naši psi smajlík), ale většina se zachránila, už jen čekáme až začnou nést. Jsem ráda za pozitivní zkušenosti s kravkou, taky se na ni (vlastně na ně obě) těšíme :-). Ale musím snížit počet koní - špatně se teď prodávají, koní je jak smetí a když někdy vidím ty "koňáky" tak bych jim nesvěřila ani křečka... :-(
Nechcete náhodou koníka? :-)

14.7.2011 00:07
borokoz

XXX.XXX.118.86

Jejda ,tak koníka už nezvládnu...Teda abych byla upřímná,tak jsem říkala,že nezvládnu ani kravičku jěště před rokem.Já se totiž velkých zvířat bojím,ale bez kravky mě to připadlo,že to pořád není ono.Tak jsem se donutila aspoň to zkusit a jde to ,bojím se čím dál tím míŇ.Já jsem před 24lety nastoupila do určitého zaměstnání a jako křest proti mě vypustili stádo jalovic ,od té doby jsem zkončila se zemědělskou čiností a začala až nyní....
Dnes jsem udělala další pokrok s jalovičkou,už za mnou příjde....
Zítra mě přibude kohout vyandotky stříbrné...po hoooodně dlouhé době shánění,tak se těším...
Tak dobrou zítra to dopíšu......

14.7.2011 16:42
danurba

XXX.XXX.40.197

borokoz napsal(a):
Jejda ,tak koníka už nezvládnu...Teda abych byla upřímná,tak jsem říkala,že nezvládnu ani kravičku jěště před rokem.Já se totiž velkých zvířat bojím,ale bez kravky mě to připadlo,že to pořád není ono.Tak jsem se donutila aspoň to zkusit a jde to ,bojím se čím dál tím míŇ.Já jsem před 24lety nastoupila do určitého zaměstnání a jako křest proti mě vypustili stádo jalovic ,od té doby jsem zkončila se zemědělskou čiností a začala až nyní....
Dnes jsem udělala další pokrok s jalovičkou,už za mnou příjde....
Zítra mě přibude kohout vyandotky stříbrné...po hoooodně dlouhé době shánění,tak se těším...
Tak dobrou zítra to dopíšu......

Já pro změnu trpím od dětství zoofobií a to, co teď kolem mě běhá (kůň, kráva s teletem, tři psi, tři kocouři, stádečko ovcí a koz a slušně veliké hejno všemožné drůbeže) nezývám svou terapií. A funguje to, už se zvířat téměř nebojím.

28.8.2011 11:34
borokoz

XXX.XXX.126.0

borokoz napsal(a):
Ahoj Jiřinko,prosím Vás mohla byste mi napsat na můj mail---- dujsikovarenata@centrum.cz
Potřebovala bych se vás na něco zeptat.Naprosto netuším na koho bych se mohla obrátit.......Děkuji za váš čas Renata Dujsíková

Ahoj Jiřinko,nevím jak často čtete mejlíky,tak vám píšu i sem....Karty kravičky i jalovičky už jsou doma!!!!!!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík