včera se k němu probourala jeho matka, která se zrovna honila, tak jsem je hned spolu vyfotila. Je mu přesně 8 měsíců
Dani, krásný býček, všechna čest a nepochybuji, že masíčko z něj bude výborné - ale holt ta výtěžnost bude fakt někde jinde, sledujte ty kýty
obrázek není můj, je to stažené narychlo z netu, já mám fotky našich bučivek v jiném počítači, takže nemůžu doložit přesný věk ani původ - zvíře vlevo je jasný kříženec, věkem jsou nejspíš mladší než ten váš, ale ty kejtičky jsou prostě dvojnásobné
Jiřinko, já vůbec netvrdím, že výtěžnost je stejná u jerseye jako třeba u charolláka. Přece jen jsou to naprosto rozdílné typy skotu. Ale výkrm jerseyáčků pro domácí spotřebu bych vůbec nezatracovala, zvlášť, když se porazí ve věku nějakých 10-12 měsíců, takové mladé hovězí (nebo starší telecí?) asi nikde nekoupíte. Samozřejmě to ale není na prodej na jatka, tam by to nejspíš ani nevzali. A vzhledem k ceně, za jakou se dá J býček pořídit to může být i docela výhodné, když ho budete vykrmovat přes léto na pastvě. Jinak Gerald Durrel v jedné své knížce o ZOO na ostrově Jersey píše, že dostává pro masožravce ke zkrmení čerstvě narozené býčky jerseyek - tam to berou jako odpad.
V zahraničí sa dojné stáda jersey bežne pripúšťajú mäsovými býkmi angus, limousine, dokonca aj belgickým modrým, pričom sa teľatá porážajú okolo 3 mesiacoch, chovať ich dlhšie už asi nie je rentabilné, to sa samozrejme netýka domácemu chovu ´´v malom´´. Pre rodinu taký býček určite stačí a na rok máte ´´vystaráno´´.