Jak zabranit beranovi aby zral teleti starter?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2011 21:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vzdycky jsem tu nasel odpoved na moje otazky ale tentokrat jsem trochu pesimisticky...
Mam v ohrade tele a berana. Tele potrebuje granule - starter a beran je schopny sezrat cely kyblik behem 2 minut. Tele je vetsi nez beran tak jsem dal kyblik vys, aby tam beran nedosahl. Beran si stoupnul na zadni nohy, tudiz ma hlavu vys nez tele tak tam taky dosane. Sehnal jsem si takovou tu flasku na starter s dudlikem, protoze jsem si myslel, ze beran to z toho nebude umet jist. Par dni to vydrzelo ale beran zas od telete odkoukal ze tam jsou granule a tak se zas postavi na zadni a i pres ten dudlik sezere vsechny granule na posezeni. Napada vas neco jak beranovi granule znepristupnit?
Uz tu lezi 15cm snehu tak je nemuzu od sebe oddelit bo maji spolecnou boudu.

13.12.2011 18:45
lenkadvur

XXX.XXX.230.254

Jestli máte trochu čas, můžete tele nakrmit z ruky. My jsme měli tele naučené, že vyběhlo z ohrady, šup k nám a už pěkně papalo. Po dojezení šup do ohrady. Nebo zavést tele do boudky, nakrmit, mezitím si udělat jinou práci, po nakrmení sebrat kyblík, otevřít i beranovi a jít si po svém. Nebo berana uvázat, tele nakrmit, berana pustit a zdrhat:) Lenka ze Dvora

Přidejte reakci

Přidat smajlík