Mám dotaz, máte někdo zkušenost se soužitím kanečka-kastráta-a bachyně? žijí spolu v pohodě od října, spí spolu v chlívku, dobrovolně...mají volný vstup i výstup, tráví-resp.trávili spolu veškerý čas, žrali z jedné misky...pohoda. Před týdnem začala boukat a zřejmě se dožadovala "pozornosti" a tak se začali prát. Zavřela jsem Blaženu do chlívku, než přestane boukat. Dnes jsem jí vypustila a ona šla za prasákem, který hned jak jí uviděl šel do ní...tak se zase prali.Nechala jsem je puštěné oba...kaneček je zalezlej v chlívku, podle mě se jí bojí a Blažena se pase a reje...k chlívku občas zajde, nakoukne do něj, ale dovnitř nejde. Nevím jestli je nechat, ať si pořeší...nemá assi význam jednoho z nich zavírat, to stejně nic nevyřeší. nemám ráda omezování zvířat, proto bych nerada aby do budoucna bylo nutné je oddělovat. Bachyně jde během 14dnů na kastraci.Jinak Kanečkovi jsou 3roky a bachyni kolem 8-9měs. Poradíte?
no jde o to, že jak ona doboukala a byla vypuštěna, tak jí pto změnu napadá on, protože se jí podle mě bojí.....mají výběh volný, půlku zahrady cca 2000metrů, tak se můžou vyhnout. On většinu času tráví v chlívku...Blažena se tam občas jde podívat a hned zas vyleze ven...já pevně doufám že se dají zase dohromady
no tak nějak jsem si to taky vydedukovala, ale on je z ní totálně vy....drží se od ní na 5metrů...a když Blažena jde jeho směrem dá se na zběsilý a hlasitý úprk...je v totálním stresu...vyhýbá se jí...Celý den je nechám na volno, ale přiznám se, že na noc zavírám blaženu do chlívku, protože nechci aby se stresem nevyspal...je z ní vyklepanej. Dneska se nějak "potkali" a on se dal na útěk, tak mu blažena uštědřila jeden štípanec do zadku. myslíte že si to vyřešej a srovná se to?